(0) kommenttia

Mozart ei käynyt ikinä Inkoossa – Mutta musiikki rantautuu nyt

Iloinen jengi. Anna Rajamäki (alttoviulu), Tomas Nuñez-Garcés (sello), Maija Linkola (viulu), Nonna Knuuttila (taiteellinen johtaja, viulu) och Isaac Rodriguez (klarinetti). (kuva: Benjamin Lundin)

Tämän vuoden Inkoon Meri-ja musiikki –festivaalin teema on Mozart ja meri, mikä sopii merelliseen kesäkuntaan paremmin kuin hyvin.

Mozartin teoksia kuvaillaan usein iloisiksi ja pulppuileviksi – minne tämä konserttikokonaisuus sopisi siis paremmin kuin iloiseen Inkooseen.

Festivaali alkaa perjantaina (17.6.). Muutamaa päivää ennen festivaalia lehdistöä on vastassa hihittelevä joukko.

– I love it! huudahtaa klarinetisti Isaac Rodriguez, kun häneltä kysytään, mitä hän pitää Inkoosta.

Rodriquesia kuvaillaan Meri ja musiikki –festivaalin ulkomaiseksi tähdeksi. Barcelonasta tulevalla espanjalaisella on aurinkolasit otsalla, ja hymy pilkahtelee koko ajan hänen suupielissään.

– Olin täällä ensimmäistä kertaa 11 vuotta sitten. Vuosien varrella meistä on tullut kuin yhtä perhettä, muusikoista ja festivaalin johtokunnasta. On todellinen ilo saada soittaa Mozartia ja jakaa nämä erityiset hetket näiden fantastisten muusikoiden kanssa.

Mozartia 260 vuotta

Festivaalin taiteellinen johtaja Nonna Knuuttila kertoo, miksi teemaksi valittiin Mozart.

– Pyrin aina löytämään teeman, jota ei näe kaikkialla. Olen kuullut ihmisten kyselevän monen vuoden ajan, miksi Inkoossa ei järjestetä Mozart-konsertteja. Ja se on tosiaan totta. Mozartia ei soiteta usein.

Lisäksi hän halusi huomioida Wolfgang Amadeus Mozartin 260-vuotisjuhlan, joka on tänä vuonna.

Vaikka Meri ja musiikki –festivaalia on järjestetty jo kohta kolmen vuosikymmenen ajan, kamarimusiikkifestivaali on yhtä pitkä kuin ennenkin. 

Yhteen viikonloppuun, perjantaista sunnuntaihin, mahtuu kaikkea mahdollista Inkoon kirkossa pidettävästä avajaiskonsertista ”Wolfgangin variaatiot” Degerbyn kirkossa esitettävään Juutalaisen musiikin iltaan ”Riemujen rikkaus, surujen summa”.

– Emme ole ikinä halunneet tehdä festivaalista kolmea päivää pidempää. Tavoitteena on sen sijaan parantaa laatua, sanoo Knuuttila.

Ohjelma on suunniteltu niin, että halukkaat voivat käydä kaikissa konserteissa.

– Voit nauttia lauantai-iltapäivällä jazzista torilla, hypätä Barösundiin ajavaan taksiveneeseen ja kävellä Walhallaan, jossa järjestetään koko perheen konsertti, sanoo Meri ja musiikki –festivaalin toiminnanjohtaja Siiri Oinonen.

> Katso festivaalin koko ohjelma täältä

Teksti: Benjamin Lundin/Inkoon kunta
 

 

(0) kommenttia

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx