(4) kommenttia

Siuntiolaiset haluavat yksimielisesti HSL:n jäseneksi – junaliikenne ei järjesty muuten

Y-junat ajavat Helsinki-Siuntio -väliä arkipäivisin.

Siuntiolaiset kuntapäättäjät ovat harvoin isossa kysymyksessä niin yksimielisiä kuin joukkoliikenteen järjestämisessä. Siuntio hakee jäseneksi HSL:ään.

Siuntion kunnanvaltuusto päätti maanantai-illan yksimielisesti, että Siuntio hakee Helsingin seudun liikennekuntayhtymän (HSL) jäsenyyttä ensi vuoden alusta.

Lopullisesti asian päättävät HSL:n toimielimet ja nykyiset jäsenkunnat kuten Kirkkonummi. Siuntion jäsenyydelle ei ole esitetty mitään esteitä.

Siuntion päätöksen taustalla on junaliikenne. Viime keväästä lähtien kunta on järjestänyt itse junaliikenteensä liikenne- ja viestintäministeriön lakkautettua Siuntion aikaisemmat junayhteydet.

Lähijunaliikenteen järjestämiselle ei Siuntion kunnan mukaan ole ilman HSL-jäsenyyttä olemassa näköpiirissä olevaa mallia. Siuntion kannalta tärkeimpiä ovat työssäkäyntiin ja opiskeluun liittyvät vuorot.

Siuntion asemalta ei ole nykyisin lainkaan henkilöliikennettä viikonloppuisin, mutta kunta käy asiasta neuvotteluja.

Kustannuksiltaan HSL-jäsenyys on Siuntiolle nykyistä ratkaisua jonkin verran kalliimpi.

HSL:ään liittymisen kustannus Siuntiolle on arviolta 500 000–700 000 euroa vuodessa.

Näillä näkymin siuntiolaiset voivat kirkkonummelaisten tapaan matkustaa yhdellä HSL-lipulla koko Helsingin seudulla ensi vuoden alusta lähtien.

> Siuntiolla iso ratkaisu: HSL:n jäsenyys toisi ehkä lisää junavuoroja – mutta jopa metrosta tulisi maksettavaa (Viisykkönen 7.1.)
 

(4) kommenttia

Kommentit (4)

700000 ei riitä mihinkää,loppusumma Hsl jäsenmaksujen osalta tulee olemaan 2-3 kertainen kun metrojunan,kehäjokerin ja pasilan radan lisälaskut tulevat maksuun. Verratkaa Kirkkonummeen! Näillä rahoilla järjestäisi jo kuntalaisille bussseilla ja tilatakseilla ilmaisen syöttöliikenteen Kirkkonummelle.
Opserveri
Juuri näin, lopulta ihan järkevää väkeä...siis tässä asiassa:)
Anonyymi
Kaikesta joutuu maksamaan tosi hienoa nostaa siuntion tasoa jos vielä nuo bussitkin alkaisivat liikennöimään vaikka espooseenkin saakka
onni....
Tässä ei ollut paljon muita vaihtoehtoja ja olimme yksimielisiä tässä asiassa. Tulevaisuus tulee vaikuttamaan siten, että syöttöliikennettä on lisättävä Metron pääteasemalle Kivenlahdessa ja Kirkkonummen rautatieasemalle ja bussiliikennettä edelleen tarvitaan. Lisäksi moottoritie tullaan rakentamaan Siuntion risteykseen asti ja tämä lisää syöttöliikenteen tarvetta ja tämän liikenneväylän painoarvoa. Moottoritien suunnitelmat ovat jo loppusuoralla ja voi olla, että eritasoristeykset ja moottoritien rakentaminen alkaa jo 5 vuoden kuluttua.
kari vierinen, Siuntio

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx