(20) kommenttia

”Tätä on pelätty pitkään” – juna törmäsi jalankulkijaan Prisman vaarallisella oikopolulla

Prisman parkkipaikalle johtaa polku, jota moni käyttää. (lukijan arkistokuva)

Jalankulkija loukkaantui vakavasti rantaradalla Kirkkonummen keskustan kohdalla keskiviikkona kello 14:n aikoihin. Moni ylittää radan samasta kohtaa.

Junan töytäisemäksi joutunut jalankulkija oli ylittämässä luvattomasta kohtaa rantarataa, kun Turun-juna törmäsi häneen.

Jalankulkija loukkaantui vakavasti ja hänet toimitettiin sairaalaan. Onnettomuuden uhri oli tajuissaan, kun pelastuslaitoksen yksiköt tulivat paikalle.

Lukuisat ihmiset ylittävät rataa päivittäin oikopolkua pitkin, joka johtaa Prisman parkkipaikan kulmalle.

Läheisessä kerrostalossa oikopolun liikennettä seuraava asukas on ollut pitkään huolestunut tilanteesta ja miettinyt, milloin paikalla sattuu onnettomuus. Tänään se tapahtui.

Polku on ollut pumppulaitoksen nurkalla pitkään käytössä ja viime keväänä kulkuväylälle oli nikkaroitu jopa askelmia ja kaidekin.

Radan yli johtava polku oikaisee huomattavasti matkaa Heikkilän suunnasta Prisman puolelle. (sijainti, katso kartta alla)

Kirkkonummen keskustan kohdalla on vain kaksi väylää, josta pääsee luvallisesti toiselle puolelle rataa.

Toinen on Kirkkonummentien silta ja toinen asemalla oleva alikulku.

Polun kohdalla ei ole mitään aitaa, joten siitä pääsee esteettä radan yli.

Kaukojunat ajavat nykyisin varsin kovaa Kirkkonummen ohi, koska ne eivät pääsääntöisesti pysähdy asemalla. 

Viereisen talon asukas kertoo usein huomauttaneensa kunnalle, että ylikulkumahdollisuus pitäisi sulkea aidalla.

Prisman ja Citymarketin välille suunniteltiin uutta yhteyttä, mutta sitä ei lopulta otettu asemakaavaehdotukseen mukaan.

Radan ali pääsee alhaisen veden aikaan myös Jolkbynjoen siltarummun kautta ihan kuvin jaloin ja turvallisesti, neuvoo viereisen talon asukas.
 


(20) kommenttia

Kommentit (20)

Sivut

Seuraavaksi odotellaan milloin joku jää bussiasemalla peruuttavan bussin alle...
Suojatietähän ei voi käyttää
Lisää potkupallokenttiä ja jääratoja. Ei kulkemisen hankaluus ja jokaisen päiväkodin ja koulun homeisuus paina.
P
Jos paikassa olisi ali-tai ylikulkutie, niin voisin käyttää jalankulkijana kummankin kaupan palveluita, tästä syystä käytän tietysti vain toista...eli tuohan tuollainen tilanne ainakin toiselle putiikille jonkinlaista asiakaskatoa?
Anonyymi
Viralliselle alitustunnelille asemalle ei ole kovin pitkä matka. Puron nyt kuivaan tunneliin ei ole onnettomuuspaikalta montakaan kymmentä metriä. Sen tunnelin kautta kulkivat mm. poliisit onnettomuuden jälkeen, kuivin jaloin. Aina voi syyttää jotakin muuta. Valinnan teki kävelijä täysin itse mennessään radalle. Sinne ei ole syytä mennä, eikä ole edes lupa mennä.
Turun junien pysähtyminen Kirkkonummella on toinen juttu
Hirvittävän valitettavaa, että näin kävi. Valitettavasti se on ihminen, joka valitsee mistä kulkee. Tuo kohta on laiton. Turha syyttää muita kun vika on itsessä. Rataa ei saa ylittää mistä haluaa, vaikka se olisi kuinka helppoa tai lyhentäisi matkaa. Sen tietää kaikki, mutta silti jotkut valitsee toisin.
Vastaat omista teoistasi

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx