(2) kommenttia

Arin hurja urakka juosta 1.400 kilometriä keskeytyi – pettynyt mies napapiirillä

Ari Aaltonen yritti juosta Suomen päästä päähän, mutta matka keskeytyi Lapissa.

Kirkkonummelaisen ultrajuoksuharrastaja Ari Aaltosen huima yritys juosta halki Suomen 30 päivässä hyytyi Lapin sateisiin ja koleuteen. Kahdeksan maratonia tuli kuitenkin juostua.

Aaltonen oli mukana 14 ultrajuoksijan Suomi 100 -juoksussa, joka starttasi 1.7. Nuorgamista ja määränpäänä on Helsingin Senaatintori 30.7.

Juoksijoiden on tarkoitus tehdä taivalta joka päivä keskimäärin yli täyden maratonin verran. Lepopäiviä ei ole ohjelmassa. (Lue: Viisykkönen 20.6.)

Aaltoselle tuli jalkavaihoja alkumatkasta. Terveyskeskuksessa lääkäri kehotti 2-3 päivän täyslepoon ja kävelykepit mukaan.

Sitkeä mies ei heti luovuttanut, vaan kulki kolme päivää huoltoauton matkassa ja tiistaina oli vielä ryhmän mukana juoksemassa 43 kilometriä. Mutta sitten tuli stoppi.

− Jalka vei voiton. Pitää säästää jalkoja tulevia koitoksia varten. Toisaalta Suomi 100 -juoksun tittelikin olisi jäänyt saamatta, koska etappeja jäi väliin, Aaltonen tilitti Rovaniemen Napapiirillä päätöstään antaa periksi.

Tällä hetkellä juoksijoita on mukana 12, koska toinen juoksija Arin ohella joutui keskeyttämään.

Keskiviikkoaamuna 12.7. matkaa oli takana juoksijoilla 531 kilometriä.

> Lue lisää Aaltosen ultrajuoksusta Facebookista
> Suomi 100 -juoksun vaiheita voi seurata netistä
 

(2) kommenttia

Kommentit (2)

Olin tällä viikolla Porissa ja siellä paikallisradio haastatteli erästä naisjuoksijaa, ilmeisesti tästä samasta ryhmästä. Mieleeni jäi eräs erikoisuus hänen juoksutekniikastaan, eli hän lukee kirjaa juostessaan. Luottavaisin mielin hän kertoi että pääsee maaliin saakka, eli hänen maalinsa on Hangossa.
kuntalainen_
Harmillista, oisko polkupyörä ollut kaverille parempi vaihtoehto?
Nylkyttäjä?

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx