(11) kommenttia

Asuminen omakotitalossa ei enää kiinnosta kuten ennen – Kirkkonummen väestökehityskin viittaa samaan

Kirkkonummen kaavoituksen painopiste oli pitkään pientaloalueissa.

Yhä useampi suomalainen haluaa asua kerrostalossa kaupunkimaisessa ympäristössä. Omakotiasumisen suosio on hiipunut selvästi.

Urbaanin asumisen kasvava suosio näkyy Suomen ympäristökeskuksen tuoreessa Asukasbarometrissä.

Tutkimus vahvistaa yleistä käsitystä siitä, että niin sanottu Nurmijärvi-ilmiö on hiipumassa.

Ilmiö on kasvattanut vuosikymmenet erityisesti suurten kaupunkien ympärillä sijaitsevia kehyskuntia, joissa on ollut tarjolla omakotitalotontteja.

Viime aikoina monien kehyskuntien kasvu on hidastanut.

Esimerkiksi Kirkkonummen väestökasvu on ollut erityisen hidasta viime syksystä lähtien.

Huhtikuussa Kirkkonummen väkiluku oli likipitäen sama kuin viime syksynä.

Suomalaisten asumistoiveet ovat urbanisoituneet 2000-luvun alusta lähtien, eli keskustamaisen kerrostaloasumisen suosio on kasvanut ja toiveet omakotitaloasumisesta vähentyneet, asukasbarometrissä todetaan.

Keskustoissa ja kerrostaloissa haluavat nykyisessä elämäntilanteessa asua etenkin nuoret ja nuoret aikuiset, ikääntyneet sekä yksin asuvat.

Suurin muutos asumistoiveissa ja elämäntavoissa on tapahtunut barometrin mukaan 30–40-vuotiailla ja lapsiperheillä, joilla kerrostalo- ja keskusta-asumisen toiveet ovat lisääntyneet eniten.

Kirkkonummen asukasluku oli Tilastokeskuksen mukaan huhtikuun lopussa 39 106.

Väkiluku on alkuvuodesta kasvanut vain maahanmuuton ja luonnollisen väestönkasvun ansiosta. Kotimaan nettomuutto Kirkkonummella oli hieman miinusmerkkinen.

Ympäristökeskuksen Asukasbarometriin haastateltiin viime vuonna runsaat 10 000 suomalaista.

> Tuoreet väestötilastot: Kirkkonummen kasvu hiipui – maahanmuutto lisäsi eniten väkilukua (Viisykkönen 25.1.)

(11) kommenttia

Kommentit (11)

Sivut

hitokseen ketuttaa taas juhannusaatto takana olis kiva olla pihalla mutta kun rivarin porukka oli niin päissään ettei viittinyt mennä ulos kyllä muutettaisiin omakotitaloon heti mennään maanantaina juttelemaan pankkiin :) jos saataisiin lainaa sitten etsitään omakotitalo vaikka remontoitava!!!
peukut pystyyn
oma tupa ja ihanaa että saa viljellä omia vihanneksia ja marjoja se on tosi trendikästä ja hiton kallista lystiä omakotitalo maksaa todella paljon vanhoistakin taloistakin saa pulittaa sievoisen summan ja jos pankki antaa lainaa joten haaveeksi jää katellaan vaan auton ikkunasta kateellisena kun porukka grillailee istuskelee pihalla ja tekee ruumiillista duunia niinkuin pitääkin ei tarvii käydä punttisalilla kun ajaa nurmikot jne.
peruskade
Tässä jutussa on poliittisille päättäjille pohdittavaa kaavoitusta ajatellen.. erityisesti Kokoomukselle, joka on perinteisesti pitkään luotsannut Kirkkonummea omakotitalorakentaminen etupäässä. Mutta muillekin ryhmille toki.
raksamies
Onhan tuo omakotitalo-asuminen melkein samaa kuin kerrostalo- tai lähinnä rivitalo-asuminen, koska tontit ovat ovat älyttömän pieniä...no mahtuu sinne tosin naapurin kukat:)
Uffe
kyllä kiinnostaisi! ei vaan ole vyffee joten loppuelämänsä saa näillä pienillä tuloilla asua vuokralla ja vielä rukoilla kunnalta apua jotta pärjää nää on ihan slummeja pörrää kaikenlaista jengiä nykyään puolet on ihan ulkolaisia ei tuu enää ees naapurikavereita sellasta ne vaan keskenään pamlailee omalla kielellään ei ees moikkaa
ufo

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx