(3) kommenttia

Ensimmäinen maantie suljettiin Kirkkonummella tulvavesien takia − soutamalla pääsee jo tien yli sulavasti

Eestinkyläntiellä alkaa autoila olla jo vaikeuksia päästä Tolsanjoen yli

Eestinkyläntie
avattiin torstaina
uudelleen (12.10.)

Kirkkonummella on keskiviikkona ainakin yksi maantie jouduttu sulkemaan tulvavesien takia. Vedenpinta nousee vielä monin paikoin, ja tilanne voi jatkua vielä tämän viikon.

Ely-keskus sulki kello 15 Eestinkyläntien alkupään liikenteeltä. (katso kartta alla)

Upinniementien risteyksessä on puomi, ja samoin noin runsaan kilometrin päässä ennen kuin tie laskeutuu peltoaukealle.

Samalla paikalla on jouduttu tie katkaisemaan ennenkin eli tilanne ei ole samalla kohtaa uusi.

Tolsanjoki on levittäytynyt tien molemmille puolille isoksi järveksi.

Henkilöautolla pääsi vielä tulvapaikan yli iltapäivällä ja todennäköisesti jatkossakin. Tieosuuden pääsee kuitenkin kiertämään toista kautta, joten se voidaan sulkea.

Huomiota herättävin tulvatilanne on menossa Turunväylällä Ikean kohdalla, jossa Kirkkojärvi tulvii ja moottoritie saatetaan joutua jossain vaiheessa kokonaan sulkemaan. (Viisykkönen 11.10. kello 7.30)


(3) kommenttia

Kommentit (3)

Vaikka maa nousee tulvat nousevat koska jokeen vuosien myötä saostunutta maata ei kaiveta ylös, niin kuin ennen tehtiin.
Sama koskee Sundetia välillä Jorvas-Sundsberg. Joku luulee että lampi Jorvaksenpuiston kohdalla johtuu meriveden korkeudesta, ei johdu.
Historiallista vesiväylää ei tällä tavalla saa palautettua, mutta märkää rämeikköä koko matkalle Sundsberg-Saltfjärden kylläkin.
Aikaisemmat kaivuutyöt muistava
Kaikki johtuu siitä että "rassataan" joku pätkä jokea joka sekoittaa kaiken. Oikeastaan tarvis lähtee siitä mihihin tämä joki päättyy. Eli raivatkaa sinne asti kunnon väylät. Ja väliin jäävät pikkujärvet tervehtyy .
yx
Jos Tolsanjoen virtausta paranettaisiin, voisi tämäkin ongelma jäädä historiaan. Harvemmin tällä kohdalla tosin syksyllä tulvii. Keväällä se on tavallisempaa.
A

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx