(8) kommenttia

Ensimmäinen päätös oli yksimielinen: Kirkkonummi harkitsee 89 pakolaisen vastaanottamista tänä vuonna

Kirkkonummi on toivonut, että kuntaan muuttaisi ensisijaisesti oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita Kirkkonummella toimivista vastaanottokeskuksista.

Kirkkonummen perusturvalautakunta näyttää vihreää valoa Ely-keskuksen pyyntöön antaa kuntapaikka tänä vuonna 89 pakolaiselle.

Lautakunta käsitteli asiaa torstai-iltana ja päätyi yksimieliseen esitykseen, joka menee vielä kunnanhallituksen ja valtuuston ratkaistavaksi.

Vuosi sitten käytiin kiivas keskustelu täsmälleen samasta asiasta. Valtuusto päätti tuolloin 92 pakolaisen vastaanotosta. (Lue: Viisykkönen 18.4.2016)

Vuodentakaiset lupaukset ovat pääosin lunastamatta.

Kirkkonummi on viime ja tänä vuonna tarjonnut kuntapaikan runsaalle 20 pakolaiselle ja oleskeluluvan saaneelle turvapaikanhakijalle. Heille kunta on järjestänyt asunnon.

Pakolaisia muuttaa Kirkkonummelle pikkuhiljaa myös omin neuvoin tai vastaanottokeskusten avustamina.

Viime vuonna pakolaisia muutti Kirkkonummelle kunnan tietojen mukaan yhteensä 72. He ovat kaikki kunnan järjestämässä kotouttamisohjelmassa mukana.

Kunta on toivonut Ely-keskukselta, että Kirkkonummelle muuttaisi asumaan ensisijaisesti Kirkkonummelle majoitettuja oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita.

Kirkkonummella toimii tällä hetkellä Evitskogin vastaanottokeskus, jossa on noin 300 asukasta.

> Lue lisää: Kirkkonummen kunnan pitäisi taas päättää pakolaisten vastaanotosta – ratkaisut jäävät vaalien jälkeen (Viisykkönen 24.3.)
 

(8) kommenttia

Kommentit (8)

Sivut

ihme hommaa no nythä sait juttusi esiin ota ite vaikka sata ihan vapaasti juttuu tulee vaan tältä kantilta enemmän onnex ees joku julkaisee taso on ihan jees ei oo ketään loukattu mutta avaa sinä ovesi se on oikeaa rakkautta
suomi on vapaa maa
Millä laidalla Viisykkösen toimitus mahtaa olla, kun ei tässä julkaista muuta kuin pakolaisvastaisia kommentteja? Kysyin, että olisiko yksi kommentoijista valmis vastaanottamaan kuinka monta miljoonaa pakolaista Venäjältä, mutta sitä ei julkaistu vaikka kommentti oli aivan asiallinen. Näyttää siltä, että lehdessä halutaan ylläpitää Kirkkonummen jo muutenkin niin pakolaisvastaista mielikuvaa.
Ihme hommaa
olen myös babetten kanssa samoilla linjoilla kiitos viisykköselle sananvapauden toteumisesta :) vielä se että ne jotka eivät saa oleskelulupaa pitää heti poistaa maasta
jo riittää suomen osuus
Olen Babetten kanssa täysin samaa mieltä.
Terminator
Onhan tämä maahan tulleiden pakolaisten määrä kuitenkin aika pieni, mutta tuntuu kuitenkin jokseenkin hassulta miten paljon niitä näkyy hengailevan tuolla kaduilla... pitäiskö päättäjien lähteä heille henkilökohtaisiksi oppaiksi?
Trixi

Sivut

Kommentoi

(1) kommentti

Gunnel Hellström jos kuka tuntee Kirkkonummen pikkutiet – yli 16 vuotta ratkomassa joskus visaisiakin tieasioita

(9) kommenttia

Kirkkonummi metroasemasta: Kunnan rajalle Kivenlahteen tulee liian vähän parkkipaikkoja – myös polkupyörille niukasti tilaa

(0) kommenttia

Valtio myi Kirkkonummella mahtavan lomapaikan –  hintaa ei määrätty ennakkoon, kauppa syntyi tarjousten perusteella

(1) kommentti

Nuuksiossa on retkeilijöitä alkusyksystä jopa ruuhkaksi asti – Metsähallitus kehottaa menemään myös Kirkkonummen kohteisiin

(9) kommenttia

Kirkkonummen ravintolamaailman uutuus: Yli 90 eri viiniä valikoimassa – Sakke Järvenpään sisustama viinitupa on jo sinänsä nähtävyys

(8) kommenttia

Olikohan historiallinen tapaus? Mielenosoitus Kirkkonummella kunnantalon edessä – poliisipartio valvoi järjestystä

(9) kommenttia

Skanska rakentaisi viimein tyhjälle tontille kerrostalot – kunta on vastustanut kuitenkin autopaikkojen vähentämistä

(4) kommenttia

”Kyllä minä niin mieleni pahoitin” − Kirkkonummelle haetaan kuvauksiin avustajia, rakastettu jääräpää palaa valkokankaalle

(0) kommenttia

Vaalien vilkkainta äänestyspaikkaa joudutaan vaihtamaan taas – presidentinvaalien ennakkoäänestys palaa lähtöruutuun

(2) kommenttia

Tällaiset ale-laatikot on myyty hetkessä kahdella eurolla – nyt hävikkilajitelmia saa kaikista VBO:n kaupoista

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx