(34) kommenttia

Ensimmäiset havainnekuvat Kirkkonummen uudesta suurkoulusta – lapsia ja henkilökuntaa pienen kunnan väkiluvun verran

Jokirinteen uusi oppismiskeskus voisi näyttää tällaiselta. (havainnekuva: Verstas Architecs)

Jokirinteen uuden oppimiskeskuksen suunnittelu on edennyt vaiheeseen, jossa on hahmoteltu ensimmäisiä havainnekuvia ja piirustuksia uudesta koulusta ja päiväkodista.

Oppimiskeskuksesta on valmiina hankesuunnitelma, johon lautakunnat, kunnanhallitus ja valtuusto pääsevät ottamaan kantaa.

Jokirinteen oppimiskeskuksen suunnitelmat on laadittu kahdesta vaihtoehdosta laajemman mukaan.

Koulu ja päiväkoti on mitoitettu suunnitelmassa yhteensä 1 340 lapselle ja henkilökunnalle. Päiväkodin osuus on 240 lasta.

Jokirinne on Kirkkonummen kunnan tähän saakka suurin talonrakennushanke. Kustannuksiksi on laskettu noin 36 miljoonaa euroa.

Uudet päiväkotitilat korvaavat Finnsbackan nykyisen päiväkodin, joka toimii parakeissa kirjaston lähellä. Nämä tilat pitäisi saada valmiiksi jo syksyksi 2019.

Ensimmäisessä vaiheessa on suunniteltu rakennettavaksi päiväkodin lisäksi tilat myös ekaluokkalaisille.

Koko oppimiskeskuksen on tarkoitus valmistua vuosina 2020-2021. Toisessa vaiheessa rakennettaisiin loput koulutilat ja iso liikuntahalli.

Kirkkonummen suomenkielinen varhaiskasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee hankesuunnitelmaa 19.4.
 


(34) kommenttia

Kommentit (34)

Sivut

Miten naapuritonttien asukkaat suhtautuvat tällaiseen järkälerakennuksern ja liikennemääriin?
Anonyymi
Vai että 3,5 tuntia lisää viikossa? Matka nykyisestä paikasta jokirinteen on noin 350 m....
Anonyymi
Nimimerkki pöh, kommenttisi on vastaava kuin se jota jotkut päättäjätkin antaa sen enempää ajattelematta. Lapsiperhe joka asuu Finnsbackan alueella ilman autoa joutuu tulevaisuudessa käyttämään n 3,5 tuntia enemmän viikossa pelkästään päiväkotiviemisiin ja hakemisiin, mikä tarkoittaa lapsille tuntuvasti pidempiä päiviä. Tämä on raju muutos siihen, että aiemmin on ollut päivähoitopalvelu lyhyen kävelymatkan päässä. Huomaa, että ydinkeskusta (ja ehkä Masalan keskusta) on ainoita paikkoja missä oikeasti pärjää ilman autoa. Myös Brossa ja Neidonkalliossa on asuinalueella lyhyen kävelymatkan päässä kunnallinen päivähoito.

Ja toinen kommentti, että juuri tältä modernin oppimiskeskuksen tulee näyttää. Pedagoginen suunnitelma kuulostaa hyvältä, siinä kuvataan monia hyviä käytänteitä ja hienosti toimivaa kouluarkea. Mutta hankesuunnitelmasta moni pedagogisen suunnitelman edellyttämä tila ja toiminto on jätetty pois, ehkä joko tilanahtauden tai budjetin (?) takia. On lisäksi huomioitava, etttä Jokirinteen koulu on ainut koulu luokka-asteille 7-9 keskusta-alueelle joten kun keskusta kasvaa sinne pitää mahtua kaikki tämän ikäiset lapset ja siksi pitäisi olla tietty väljyys. Sitä väljyyttä ei suunnitelmiin ole mahtunut.

Pienempi eskari Jokirinteessä ja kunnallinen päivähoito Finnsbackaan pelastaisi sekä arjen toimivuuden ydinkeskustan lapsiperheille (myös niille, joilla ei ole autoa) sekä kouluarjen toimivuuden Jokrinteen oppimiskeskuksessa.
Win-win on mahdollista vielä saavuttaa
Juuri tällainen uusioppimisympäristö pitääkin olla. En tiedä miksi tässä palstassa monet ovat niin konservatiivisia. Hyvähän tästä tulee. (Ja onhan Jokiniitty niin keskustassa kuin olla ja voi).
pöh
Vaipat tosiaan...
Eikö vaippaikäiset kuulu muualle kuin tuonne....
Mummo

Sivut

Kommentoi

(1) kommentti

Hitaaksi ja kankeaksi parjattu kaavoitus sai välillä tunnustusta − Ely-keskus kiittelee Kirkkonummen kaavoitustyötä

(1) kommentti

Suomen Asuntomessut mukana ex-rallitähden rakennushankkeessa − tavoitteena "miniasuntomessut" Inkoossa

(1) kommentti

Pelle Pelottoman jalanjäljissä − Kirkkonummelta löytyi kaksi nuorta keksijäneroa Patentti-ja rekisterihallituksen kilvassa

(2) kommenttia

Suomen paras ravintola suurten kaupunkien ulkopuolella löytyy Kirkkonummelta − ammattilaiset listasivat 50 maan kärkiravintolaa

(8) kommenttia

Metron pelättiin ruuhkauttavan Ison Omenan ympäristön kadut, iso yllätys olikin maan alla − Yle: Matinkylä ehkä koko metron vilkkain asema

(5) kommenttia

Kaksi nuorta loukkaantui aamuyöllä vakavasti Kehä III:lla − auto syöksyi kallion ja kaiteen väliin

(6) kommenttia

Nämä miehet pyrkivät Kirkkonummen seurakunnan johtoon − hakijoita Liperistä, Tuusulasta ja Thaimaasta

(6) kommenttia

Hävikkilajitelmia myytiin VBO:n kaupoissa tuhansia loppuvuonna − nyt saa myös leipäpusseja erikoishalvalla

(6) kommenttia

Porkkalan lukion sisäänpääsyn rimaa aiotaan nostaa − varasijoilta tullut lukioon lähes pelkästään espoolaisia

(1) kommentti

Suomen eteläisimmässä hiihtokeskuksessa yritetään tehdä lunta sinnikkäästi 20:lla tykillä − muutama pakkasaste uupuu

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx