(6) kommenttia

Espoo: K-nummen sairaalan potilaat mahtuvat hyvin Jorviin

Espoon perusturvajohtaja Juha Metso sanoo, että Jorvista löytyy hyvä hoito myös Kirkkonummen terveyskeskuksen vuodepotilaille.

Espoon kaupungin perusturvajohtaja Juha Metso sanoo, että Kirkkonummen terveyskeskuksen sairaalan potilaat voidaan aivan hyvin hoitaa Espoon uudessa sairaalassa Jorvissa.

Jorvi on Metson mielestä erittäin hyvä hoitopaikka myös kirkkonummelaisille potilaille ja uudessa sairaalassa riittää tilaa.

Kirkkonummi on luopumassa uuden terveyskeskuksen myötä omasta sairaalastaan ja aikoo ostaa palvelut Espoosta. Jorviin valmistuu uusi kaupungin sairaala ensi vuonna.

- Uuteen sairaalaan tulee 270 paikkaa ja lisäksi vieressä on HUS:n sairaala palveluineen. Yksiköstä tulee erittäin toimiva, Metso uskoo.

Espoon uusi sairaala keskittyy kuntoutukseen ja siihen, että potilaat kotiutuvat mahdollisimman hyväkuntoisina ja oikeaan aikaan.

Metso muistuttaa, että uudessa Espoon sairaalassa ei ole tarkoitus makuuttaa potilaita, vaan kuntouttaa heitä ja saada mahdollisimman nopeasti takaisin kotiloihin tai tukiasuntoihin.

- Tästä toiminnasta on saatu jo Espoon Puolarmetsän sairaalassa erittäin hyviä tuloksia, Metso toteaa.

Ajatus Kirkkonummen terveyskeskuspotilaiden hoitamisesta Espoon sairaalassa on Metson mukaan virkamiestasolla lausuttu ensimmäisen kerran ehkä noin vuosi sitten.

- Asia tuli esille, kun Espoon, Kirkkonummen, Vihdin ja Kauniaisten kuntaliitosselvityksiä tehtiin.

> (27.1.) Kh päätti: Terveyskeskus ilman sairaalaa –malli etenee

(6) kommenttia
Kommentit (6)

Kommentit (6)

Hei Veka! Niinhän minä sanoinkin että (lainaus omasta tekstistä) metropolikaupunkia ei näytä syntyvän ja vaikka syntyisikin, Kirkkonummi ei kuulu siihen joukkoon jota on esitetty.

Rohkea väite että kuntaliitoksia syntyy PK-seudulla "110% varmuudella", varsinkin siitä näkökulmasta että Kirkkonummi olisi osallinen ko. liitoksissa.

Todennäköisin lähiseudun liitos eli ns. Keski-Uudenmaan kaupunki on sekin nyt todella epävarmassa tilanteessa, kun Kerava jättäytyi tuoreeltaan pois ja Nurmijärvi teki saman viime syksynä.

Itsenäinen Kirkkonummi on kunnanvaltuustossakin päätetty kanta liitoksiin, oli se sitten Espoo tai ties moneen kertaan veivattu Siuntio-Inkoo (Porkkala). Selvityksiä tehdään, koska ne ovat ns. pakollisia teettää.

EKKV-liitosta on selvitelty, mutta tuokin projekti näyttää olevan jumissa, esim. ohjausryhmän kokouksia ei ole ollut aikoihin ja asianomaiset eivät enään puhu julkisuudessa asiasta muutenkaan.

Pakkoliitoksiin taasen on hankala uskoa, sillä nykyinen loppumetreillä oleva hallitus perui suunnitelmat viime keväänä niiden tekemiseksi mm. perustuslaillisten kysymysten takia ja seuraava hallituspohja näyttää ainakin tällä hetkellä arvioituna olevan erilainen kokoonpanoltaan ja arvomaailmaltaan.
Vesa-Pekka Sainio
V-P Sainio ei ole nyt ihan ajan tasalla. Metropolikaupunki ei toteudu, mutta tuohon kaupunkiin ei Kirkkonummea oltua kaavailtukaan. Ymmärtääkseni hanke ei toteudu, koska Espoo antoi rukkaset selvin äänin. Sen sijaan kuntaliitoksia tulee PK-seudulla tapahtumaan 110% varmuudella, aikaväli avoin. Espoo sanoi ja tulee sanomaan Ei Helsingin kosiskeluille. Sen sijaan Espoo haluaa kuntaliitoksen Espoo-Kauniainen-Kirkkonummi-(Vihti?). Tämä päätös sairaalapaikkojen sijoittamisesta Kirkkonummi -> Espoo tukee tätä.

Se, onko Kirkkonummen liittyminen Espooseen hyvä vai huono juttu, on ihan eri asia. Itsenäisenä
veka
Näyttää vahvasti siltä että Kirkkonummi on itsenäinen vielä (lähi)tulevaisuudessakin. Mitään näyttöä väitetyistä tulevista kuntaliitoksista ei ole, metropolikaupunkia ei näytä syntyvän ja vaikka syntyisikin, Kirkkonummi ei kuulu siihen joukkoon jota on esitetty.

Kirkkonummi näyttää myös jäävän kaavaillun metropolihallinnon ulkopuolelle, ja senkin toteutuminen näyttää epäselvältä, koska asiasta on myös puolueiden sisällä erimielisyyttä.

Toki on vielä täysin auki mitä eduskuntavaalien jälkeen tapahtuu, ketkä muodostavat hallituksen ja mitä tavoitteita sillä on.

http://yle.fi/uutiset/kuntaministeri_risikko_metropolikaupunki_ei_toteudu_talla_hallituskaudella/7763454
Vesa-Pekka Sainio
Kuntaliitokset lähenevät, ensi vuoden jälkeenhän ei Kirkkonummea enempää kuin Espootakaan ole. Nyt muutetaan rakenteita. Jotkut on mukana jotkut muutosvastarinnassaan murjottaa.
Nyt muutetaan!
Varmasti hyvät ja nopeasti tilanteen tajuavat työntekijät löytävätkin
Muualta töitä. Kirkkonummi vähentää vähitellen ja mitä irtisanoutuneista ja työntekijöistä mitä kunta on hakenut/hakee ( ketkä "saivat" pitää työnsä) on rivien välistä luettavissa että, jääminen ei kannata. Kokemuksesta tiedän vaihtamalla parani
että näin
Kirkkonummen sairaalan potilaat mahtuvat hyvin Jorviin . Miten on ? Mahtuvatkohan Kirkkonummen sairaalan hoitajat ja muu vuodeosastoilla työskentelevä väki Jorviin töihin ? Moniko jää ilman työpaikkaaa?
Miten on ?

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä