(15) kommenttia

Evitskogin vastaanottokeskuksen asukkaat osoittavat mieltä Helsingissä – ”Keskusta ei saa sulkea”

Kuvakaappaus Twitteristä

Maahanmuuttoviraston eteen on kokoontunut iltapäivällä noin 60 mielenosoittajaa Evitskogin vastaanottokeskuksesta Kirkkonummelta.

Vastaanottokeskuksen asukkaat protestoivat Helsingin Kalasatamassa sijaitsevan viraston edessä ja vaativat, ettei keskusta lakkautettaisi.

Maahanmuuttovirasto on ilmoittanut, että Evitskogin keskus suljetaan marraskuuussa.

Virasto on tänään kommentoinut Twitterissä sulkemispäätöstä:

Ymmärrämme, että keskuksen sulkeminen herättää tunteita, erityisesti jos siellä asuttu pitkään. Kiinteistö on valitettavasti hyvin kallis, virasto toteaa Twitter-tilillään.

Evitskogin vastaanottokeskus on toiminut noin kaksi vuotta. Se perustettiin kovalla kiireellä syksyllä 2015, kun turvapaikanhakijoita tuli tuhansittain Suomeen.

Keskuksessa asuu yli 300 miestä.

(15) kommenttia

Kommentit (15)

Sivut

Missä viipyvät työosuuskunnat kirkkonummelaisille pitkäaikaistyöttömille? Ei taida olla kiinnostusta sellaisten käyntiin polkaisemiseen. Kirkkonummen Sanomissa kovasti hehkutettiin työosuuskuntaa, joka oli suunnattu toisentyyppiselle tässäkin jutussa sivutulle ihmisryhmälle. Ihan hienoa mutta jäin silti miettimään, miten Kirkkonummen n. 1900 työtöntä työnhakijaa joista n. 750 on pitkäaikaistyöttömiä, saadaan aktivoitumaan työhön kiinni.
tekemistä se pienikin
Erikoiset ajat, kaikkea tuota ilmaista hyvää on tarjolla myös Sinulle ja muille suomalaisille. Riittää, kun hakee turvapaikkaa valitsemastaan maasta. Turvapaikan hakeminen on ihmisoikeus ja myös suomalaisen hakema turvapaikka on käsiteltävä tietyn prosessin mukaisesti. Missään ei myöskään edellytetä, että turvapaikanhakijalla ei saa olla omaisuutta, nallekarkit eivät valitettavasti mene tasan.
Minulle Evitskog ja sitä ennen jo Aavaranta toivat uusia ystäviä niin kantasuomalaisista kuin turvapaikanhakijoistakin. Mitään minulla ei ole, mitä he voisivat minulta pois ottaa, toivon heille kaikille hyvää elämää, täällä tai jossain muualla.
Varpu
Miksi tätä Evitskogin opistoa ei anneta vanhuksille siellä olisi huoneetkin valmiina ja ihana ympäristö ainakin oli ennen siinähän taitaa olla melkoinen remontti edessä jos tuota käyttää mutta voitaisiinhan vanhuksiakin kuljettaa ja heille antaa samat mahdollisuudet kuin näille VOK:n asukkaillekin löytyihän siihenkin rahaa. Sinne mahtuisi tosi monta vanhusta itse ainakin voisin ajatella kun alkaa tuota ikää olla asuvani siinä.
oma maa mansikka muu maa mustikka
Niin siis mitä tässä oikeasti vastustettiinkaan?
kysymys
Niinpä. Saattaisi köyhä suomalainen sanoa edes "kiitos", jos kahden vuoden ilmainen asuminen ja ruoka. Ilmainen terveydenhuolto, ilmaiset valituskierrokset oikeusasteissa, ilmaisia matkoja ympäri Suomen, retkiä, taskurahaa... ilmainen lentomatka kotiin ja siellä vielä rahakuori kouraan. Sääli vain niitä leireillä värjötteleviä oikeita pakolaisia.
Erikoiset ajat

Sivut

Kommentoi

(1) kommentti

Kirkkonummella kehitetään moottoria jättikokoiseen drone-rahtikopteriin − sopimus venäläisen yhtiön kanssa

(3) kommenttia

Varkaat veivät kuparia ja aiheuttivat 100.000 euron vahingot − öljyä valui maahan satoja litroja

(3) kommenttia

Viime vuoden tilit on ynnätty: Kirkkonummi pinnisti plussalle − talouskasvu toi vetoapua, velkataakkakin suli vähän

(0) kommenttia

Lidlissä ja Cittarissa voi panttipulloilla ja -tölkeillä ostaa arpoja − nyt myös S-ryhmä lähtee mukaan, ensimmäisenä Kirkkonummen Prisma

(4) kommenttia

Ei mikään toivevuokralainen − varasti lähtiessään koko keittiön, huumeitakin oli viljelty asunnossa

(3) kommenttia

Kirkkonummi tarjoaa maksutonta varhaiskasvatusta 5-vuotiaille − vain 20 kuntaa koko maassa kokeilee samaa

(7) kommenttia

Nuoripari perusti omannäköisensä pikkuravintolan suljettuun kioskiin − päätös syntyi jouluna Bangkokissa

(2) kommenttia

Kirkkonummen poliitikot kutsuivat kuntalaisia työpajaan ideoimaan − yleisömäärä oli positiivinen yllätys

(0) kommenttia

Jättiurakka allekirjoitettiin, tänne Kirkkonummenkin jätevedet pumpataan − moni ajaa puhdistamon päältä päivittäin

(2) kommenttia

Kirkkoherran vaali lähestyy, ehdokkaita jäljellä kolme − seurakuntalaiset eivät pääsee äänestämään, mutta tenttaamaan kylläkin

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx