(14) kommenttia

Hyvinvointikeskuksen hanke uhkaa mennä solmuun: Pitäisi löytää sijoittaja ja rakentaa talo, joka ei välttämättä olekaan terveyskeskus

Kirkkonummen terveyskeskus toimii joka tapauksessa lähivuodet vanhoissa tiloissa, joita parhaillaan myös osin remontoidaan.

Kirkkonummen uuden hyvinvointikeskuksen toteutus saa yhä monimutkaisempia piirteitä. Vasta pari kuukautta sitten päätetty malli on jo todettu liian riskialttiiksi.

Nykyisen terveyskeskuksen korvaavan Jokiniityn hyvinvointikeskuksen suunnittelu on hyvässä vauhdissa, mutta itse hankkeen toteutustavan ja rahoituksen mietinnässä ovat kunnan palkkaamat lakimiehet tehneet pitkää päivää.

Taustalla on sote-uudistus vajaan kahden vuoden kuluttua.

Vaarana on, että Kirkkonummi rakentaa vajaan 30 miljoonan euron terveyskeskuksen, jota uusi maakuntahallinto ei ehkä vuokraakaan, vaan uusi rakennus jää kunnan syliin.

Kunnanvaltuusto päätti kaksi kuukautta sitten, että hanketta varten pyritään perustamaan kiinteistöyhtiö. (Lue: Viisykkönen 6.2.)

Tarkempien selvitysten perusteella ollaan kääntymässä toisenlaiseen ratkaisuun ja esitetään, että hankkeeseen kilpailutetaan sijoittajataho, joka rakennuttaa rakennuksen ja huolehtii rahoituksesta.

Kunta vuokraa rakennuksen pitkäaikaisella vuokrasopimuksella, joka siirtyy maakunnalle.

Kunta ei tässä vaiheessa siten perustaisikaan omaa kiinteistöyhtiötä.

Tarkoitus olisi, että hankkeen suunnittelu viedään loppuun sijoittajan kanssa yhteistyössä.

Kunta myy suunnitelmat ja vuokraa hyvinvointikeskuksen tontin sijoittajalle tai tämän perustamalle kiinteistöyhtiölle.

Samalla pitää juristien selvitysten mukaan varautua siihen, että uudesta rakennuksesta ei tulekaan terveyskeskus.

Tämä siinä tapauksessa, jos maakuntahallinto ei huolikaan rakennusta ja irtisanoo sopimuksen.

Selvityksissä painotetaan, että rakennuksen monikäyttöisyys on erityisen tärkeää suunnittelussa ja rakentamisessa.

Ammattimaisella kiinteistösijoittajalla katsotaan olevan todennäköisesti kuntaa luontevammat mahdollisuudet hakea kohteeseen toinen vuokralainen, jos sellaiseen tilanteeseen ajaudutaan.

Erityisen hankalaa rahoitusmallien miettiminen on siksikin, että uusi sote-lainsäädäntö on vasta eduskunnassa eikä mikään sotessa ole täysin varmaa.

Kirkkonummen kunnanhallitus käsittelee kimuranttia hyvinvointikeskushanketta heti vapun jälkeen 2.3.

(14) kommenttia

Kommentit (14)

Sivut

Poliitikot söhlivät terveyskeskuksen ja kovalla vauhdilla keskustan koulukeskukuksen. Ja nämä päättäjät jatkavat seuraavankin valtuustokauden tätä kirkkonummelaista omalaatuista päätöksentekolinjaa.
Pikkukunnan toimintatavat
Turhaa pelkoa poliitikoilla, etteikö maakunta ottaisi ko. rakennusta käyttöön soteen siirtymisen jälkeen. Nyt se pitää rakentaa jos koskaan .Kuka kuvittelee että maakunta rakentaa. Ilmeisesti meidän johtopoliitikot haluavat säilyttää vanhan terveyskeskuksen ja toiminnan siellä mädissä tiloissa.
Yrjö
Jotain erityitä tässä on takana, että sekä hyvinvointikeskus että Jokirinteen koulu ovat nyt päättäjien silmissä sellaisessa tilanteessa, että niiden rakentaminen yritetään estää tai viivyttää niin, että ne eivät toteutuisi. Uusissa valtuutetuissa on nyt vastavoimia entistä enemmän. Toivottavasti vihreiden ja rkp:n koalitiot pitävät huolen että hankkeet toteutuvat.
Anonyymi
Kunnanjohtaja on sanonut jossain tilanteessa, että kehitys kehittyy....onko tämä nyt sitä?
Trixi
On kyllä surkea farssi, joka näyttää vääjäämättä johtavan siihen, että Kirkkonummen keskustassa ei ole sote-uudistuksen jälkeen sote-keskusta, ainakaan maakunnan järjestämää monipuolista palvelukeskittymää. Hävettää tämä uskomaton venkoilu, joka ei ole kuntalaisten eikä kunnan työntekijöiden etu.
Marjut Frantsi-Lankia

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx