(5) kommenttia

Isot louhintaluvat odottavat päätöksiä – Mitä kahdeksan vuoden oikeustaistelulle kuuluu? Asukkaiden palkkaama juristi kertoo

Kirkkonummen Vuohimäessä pitkään kiistelty isojen kallioalueiden louhintalupa-asia on edennyt Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Lupaa hakeneet yhtiöt voittivat oikeudessa edellisen erän.

Kirkkonummen kunta antoi kolmelle yhtiölle louhintaluvat viime vuoden keväänä Vuohimäessä noin 40 hehtaarin alueelle äänestyksen jälkeen.

Lähiseudun asukkaat ja Kirkkonummen ympäristöyhdistys valittivat päätöksestä hallinto-oikeuteen.

Hallinto-oikeus hylkäsi valitukset eli piti louhintaluvat voimassa tietyin rajauksin.

Tällä hetkellä prosessi on menossa Korkeimmassa hallinto-oikeudessa, josta lupiin odotetaan lopullisia päätöksiä talven mittaan.

Vuohimäen kallionlouhintakiistassa käydään jo toista kierrosta. Alun perin lupia anottiin jo noin kahdeksan vuotta sitten ja silloinkin asian käsittely kiersi kaikki oikeusasteet.

Alueen asukkaat järjestävät tilaisuuden, jossa asukkaiden palkkaama asianajaja, varatuomari Leea Salminen kertoo valituksista ajantasaisen tilannekatsauksen.

Tilaisuus pidetään keskiviikkona 11.10. kello 18 Kirkkonummen kunnantalolla.

Vastaava tilaisuus järjestettiin tasan vuosi sitten.

> Asukkaat palkkasivat tunnetun lakifirman − "Louhinta Katvikin suursataman kokoinen ympäristöasia" (Viisykkönen 9.9.2016)


(5) kommenttia

Kommentit (5)

On hyvä että Kirkkonummi kehytty. On van niin ikävä nää jarrutajat vaikka ne ei edes omista edes pala maata rai edes syntynet meidän kuntaan...Jos halu elä ilman kejitystä niin Lappissa on tilla...
Kehitystä ja Työpakkoja meille...
Ei louhoksille aikoo kieltää rakentamista kalliotonteille koska se vasta on lähellä asutusta joskus jopa 4m naapurista.
Ja mitä siihen tulee että " rekat pudottelee louheen palasia " pitkin Upinniementietä on keksitty jouutu silloin niitä olisi myös pitkin moottoritietä.
Järki käteen ja louhintaan lupa .
Mildolan louhoksesta riitä sepeliä Kirkkonummen omiin tarpeisiin pitkäksi aikaa. Aivan älytön argumentti "Järki käteen ja louhintaan lupa". Lisäksi meillä on kivenmurskaamo Gyprocia vastapäätä, siellä murskataan metrotyömaan louheet. Sen haitat jo ovat merkittävät, esimerkiksi rekkakuormat tiputtelee louheen palasia pitkin Upinniementietä. Puhumattakaan Mildolan pöly- ja äänihaitoista.
Kyllä yrittäjät saavat tehdä työtänsä - jos se on laillista eikä aiheuta merkittävää haittaa toisten ihmisten elinympäristölle tai ympäristölle. Yrittäjyyden vetäminen tähän asiaan tai yrittäjämyönteisyyden, ei ole mitenkään järkevää. Louhinnassa on kyse niin suurista haittavaikutuksista, että ei sillä mitata yhtään mitään.
Kirkkonummen ei pidä sallia ainuttakaan louhosta yhtään mihinkään. Se rasite mikä siitä tulee kaikille muille paitsi louhijan kukkarolle, on liikaa. Tuodaan sitä louhosta muualta, sitten kun sitä tarvitaan. Sitä paitsi, kun koko ajan rakennetaan ja joudutaan vaikkapa talonpaikalta louhimaan, tulee kiveä, jota voidaan murskata sepeliksi.
Ei louhokselle
Ongelma on se, että louhintalupa on lainvastainen. Onko Kirkkonummen tulevaisuus rakennettava sen varaan, että olemme soran tuottajia? Eli laitetaan kalliot matalaksi ja ollaan tyytyväisiä?
Reijo Munther
Mikä ongelma? Onhan siinä louhittu ennenkin ja tällä hetkellä siellä on roskapuun vastaanottokeskus.
Suomessa ihmiset haluavat että kaikki hoituu heille ilmaiseksi ja juuri NYT mutta yrittäjä ei saisi tehdä työnsä.
Kirkkonummella rakennetaan paljon joten murske ja sepeli tarvitaan. Onko se parempi että rekoilla ajetaan Kirkkonummelle tavaraa Lohjalta tai Sammattista ? Miten se kallio siellä muuttuu sepeliksi jos hekin laittavat hanttiin ?
Järki käteen ja louhintaan lupa .

Kommentoi

(0) kommenttia

Kunnan työntekijöiden merkkivuosilahjat saatiin viimein päätettyä − 100 eurolla saa valita kunnan omia palveluita

(0) kommenttia

Huoneistopaloa Finnsbackassa epäillään tahallaan sytytetyksi − poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä

(0) kommenttia

Asukas loukkaantui vakavasti huoneistopalossa − poliisi ehti palopaikalle ensin ja sai pelastettua toisen asukkaan ulos

(0) kommenttia

Kaksi henkilöä loukkaantui − raju huoneistopalo Finnsbackassa, useita yksiköitä sammuttamassa

(1) kommentti

Kaikki on valmista lähtöön − inkoolainen soutaja odottaa h-hetkeä La Gomeralla, edessä kolme kuukautta yksin soutuveneessä yli Atlantin

(2) kommenttia

Monen mutkan ja päätöksen kautta ollaan tässä vaiheessa − Kirkkonummen pääkirjaston peruskivi muurattiin

(10) kommenttia

Kunnan työntekijöiden lahjat palvelusvuosista aiottiin antaa takautuvasti − byrokratia tulikin eteen, "lohdutukseksi" teatteriliput Masalaan

(3) kommenttia

Kirkkonummen kuuluisin, mutta monille tuntematon saari: Nyt löytyy kattava historiateos myös suomeksi − katso kuvat!

(1) kommentti

Kirkkonummen rakennusvalvonnan johto vaihtuu − johtava rakennustarkastaja eroaa virastaan

(1) kommentti

Hän on Kirkkonummen Lucia 2017 − kruunajaiset 13.12. illalla kirkossa, mutta jo ensi sunnuntaina voi tavata tulevan Lucia-neidon

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx