(1) kommentti

Jorvissa synnyttäjätkin pääsevät uusiin yhden hengen huoneisiin – sama sairaala kuin Kirkkonummen kuntoutuspotilaille

Espoon kaupungin uuden sairaalan yläkertaan perustetaan synnytysosasto. Alakerrokset on varattu muun muassa Kirkkonummen kuntoutuspotilaille.

Jorvin sairaalan synnytystoiminta siirtyy vuodenvaihteessa Espoon uuteen sairaalaan. Alun perin synnytykset piti siirtyä Helsinkiin Jorvin remontin ajaksi, mutta suunnitelmat muuttuivat.

HUS:n koko synnytystoimintaa joudutaan järjestelemään uusiksi, koska koko Kätilöopisto suljetaan tässä kuussa sisäilmaongelmien takia ja synnytykset siirretään Naistenklinikalle ja Jorviin.

Espoon kaupungin tänä vuonna valmistunut sairaala mitoitettiin aikanaan kaupungin omiin tarpeisiin liian suureksi, mutta tiloille on löytynyt käyttöä.

Kirkkonummi ja Kauniainen lopettivat omat sairaalat ja ryhtyivät ostamaan palvelut Espoolta Jorvista.

Espoon sairaalasta riittää tilaa vielä myös HUS:lle, kun Jorvin sairaalassa peruskorjataan tiloja.

Ensi vuoden alusta lähtien Espoon sairaalan yläkerrassa on myös synnytysosasto, johon tulee kymmenen synnytyshuonetta, kaksi leikkaussalia ja 29 yhden hengen huonetta äideille ja vastasyntyneille.

Huoneita synnyttäjille ja perheille jää vielä vanhan sairaalankin puolelle. Jorvissa on varauduttu hoitamaan ensi vuonna 4 000 – 4 500 synnytystä.

Synnyttäjät voivat edelleen vapaasti valita mihin HUS:n synnytyssairaalaan he hakeutuvat. Naistenklinikan ja Jorvin lisäksi synnytystoimintaa on Lohjalla ja Hyvinkäällä.

Espoon sairaalassa on 270 yhden hengen huonetta. Pääosa sairaalasta on varattu kuntoutuspotilaille.

Tänä vuonna Espoon sairaalassa on ollut Kirkkonummelta keskimäärin 33 potilasta kerrallaan sen jälkeen, kun kunnan oma sairaala lopetettiin viime maaliskuussa.

> Tällaisen oman huoneen Espoon sairaala tarjoaa myös Kirkkonummen potilaille 6.3. alkaen – Katso kuvat! (Viisykkönen 14.2.)
 

(1) kommentti

Kommentit (1)

Aivan ihana asia että synnyttäjille omat huoneet tarvittaessa. On äitejä jotka ovat synnytyksessä tai sitä ennen/jälkeen todella kovassa paineessa niin henkisesti kuin ruumillisestikin ja tarvitsevat totaalista lepoa silloin ei taida oikein jaksaa muiden läsnäoloa tämä on edistysaskel :)
lopenuupunut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx