(5) kommenttia

Kaksi rajua takaa-ajoa 51:llä alle viikossa – Siuntiosta pakoon lähtenyt auto pysäytettiin piikkimattoon vasta Karjaalla

Arkistokuva, ei liity tapaukseen.

Poliisi on joutunut kahteen erittäin rajuun takaa-ajotilanteeseen viime viikon lopulla Kirkkonummella ja Siuntiossa. Kuin ihmeen kaupalla kukaan ei loukkaantunut.

Viimeksi sunnuntaina poliisi ajoi takaa noin 35 kilometriä henkilöautoa Siuntiosta Karjaalle.

Sitä ennen viime torstaina oli Kirkkonummella erittäin raju takaa-ajotilanne, jossa nuori mies ajoi muun muassa kevyenliikenteen siltaa pitkin 51:n yli, jolloin jalankulkijat joutuivat hyppimään kaiteelle turvaan. (Lue lisää: Viisykkönen 12.5.)

Tuorein tapaus on sunnuntailta, jolloin hätäkeskukseen ilmoitettiin noin klo 20.30 mustasta kilvettömästä Volkswagen Passatista kantatie 51:llä Pikkalan kohdalla.

Poliisi yritti pysäyttää autoa, mutta se ohitti edellä ajavat autot tienpenkan puolelta oikealta ja kiihdytti voimakkaasti nopeuttaan.

Pakenevalle autolle mitattiin nopeudeksi 180 km/h, ja se aiheutti vaaraa muille tiellä liikkujille.

Auto saatiin pysäytetyksi piikkimaton avulla tiellä 25 Mustion tienoilla, mutta kuljettaja linnoittautui autoon.

Poliisi otti kuljettajan kiinni voimakeinoin. Kuljettaja osoittautui virkavallan hyvin tuntemaksi, hän oli parin promillen humalassa, eikä ajokorttikaan ollut voimassa.

Länsi-Uudenmaan poliisi pyytää Facebook-sivullaan ottamaan yhteyttä sellaisten henkilöiden, jotka kokivat olleensa vaarassa tilanteen johdosta.

(5) kommenttia

Kommentit (5)

Meni minusta ohi lähellä Siuntiontien risteystä. Olin juuri ryhmittäytynyt vasemmalle kaistalle. Humahdus vain kuului kun meni alueella 60 km/h ohi ja edellä olevien autojen kohdalla risteysalueen länsipuolella käytettiin piennarta ja hiekka pölysi oikein kunnolla.
Siuntiolainen
Mitä Nimim. Nipsu kuvitellut saavuttavansa nopeuskameroilla? Kyseinen auto ilman kilpiä ja ei olisi muuttanut asiaa mitenkään vaikka niitä räpsyttimiä metrin välein. Kamerat vain rahastusta ja kiusausta lainkuuliaisille kansalaisille. Tälläinen kuljettaja rikkoo sitä lakia oli kameroita tai ei. Järki käteen taas.
Huolestunut kansalainen
6 musta maijaa, pari civiili poliisi autoja, oikea sivu takalasi rikottu ( äitini pelästyi että oli ammuttu mutta itse luulen että poliisi löi ikkunan rikki, tie suljettiin ennen sitä) ja auto näytti "palaneelta/mustan likaiselta"suunnilleen keskeltä alaspäin joten oli siinä voimia mitattu. Tie suljettiin joten siinä sai odottaa aika kauan ennen kuin tilanne oli hallinassa.
Oli se ihmisille ajasta kiinni, että eivät olleet tiellä juuri silloin ja joutuivat itse varaan, onneksi tie oli kohtalaisen suora mutta poliisithan laskivat piikkimaton juuri siihen varmaan senkin takia.... Kaikki meni hyvin mutta odottelu hermostutti.
Anonyymi
Ajoin myös kantatie 51 sunnuntai iltana ja kyllä oli niin lähelläpiti tilanteita kun tämä
passatti ohitteli autoja oikein pelotti katsoa näytti aivan siltä ettei millään ollut mitään väliä....
nopeusvalvontaa lisättävä kirkkonummen-karjaan välillä sekä myös karjaa-lohja tie 25!!!!!

Hyvää kesän odotusta kaikille ja turvallista matkaa!
Nipsu
Tuo passatti on varmaan jo kirkkonummelta/espoosta lähtenyt, kun ennen kirkkonummen liittymää tuli ohi reilu 180km/h lasissa
Autoilija

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx