(19) kommenttia

Kirkkonummen kunnan pitäisi taas päättää pakolaisten vastaanotosta – ratkaisut jäävät vaalien jälkeen

Kirkkonummen kunnanvaltuusto päätti vajaa vuosi sitten ottaa vastaan 92 pakolaista. (arkistokuva 18.4.2016)

Ely-keskus esittää Kirkkonummen kunnalle 89 kuntapaikan järjestämistä pakolaisille. Tähän mennessä kunnan järjestämän asunnon ja kuntapaikan on saanut 22 pakolaista.

Pakolaisten vastaanotosta käytiin kova vääntö Kirkkonummella noin vuosi sitten. Lopulta valtuusto hyväksyi 92 pakolaisen vastaanottamisen selkeällä enemmistöllä. (Lue: Viisykkönen 18.4.)

Hiljakkoin kuntaan tullut esitys Ely-keskukselta on itse asiassa muistutus Kirkkonummen vanhojen lupausten täyttämisestä.

Viime vuonna päätetystä 92 pakolaisen kiintiöstä Ely laskee, että vain 18 on toteutunut eli heille järjestyi kunnan osoittama asunto.

Kirkkonummelle tosin muutti viime vuonna 72 pakolaista, mutta suurin osa heistä tuli omin neuvoin tai vastaanottokeskuksen avustamana ja asunto löytyi muuten kuin kunnan järjestämänä.

Jo ennen toissa vuoden turvapaikanhakijoiden suurimittaista saapumista Suomeen Kirkkonummi on luvannut ottaa 15 pakolaista joka toinen vuosi ja tänä vuonna olisi taas lupaus toteutettavana.

Suhteellisen monimuotoisten ynnä-ja vähennyslaskujen tuloksena Ely-keskus toivoo, että Kirkkonummi päättäisi ottaa tänä vuonna vastaan 89 pakolaista.

Määrä saattaa olla todellisuudessa 85, koska tänä vuonna kuntapaikan on saanut 4 pakolaista ja he ovat saanet kunnalta asunnon.

Viime ja tänä vuonna kunnan tietojen mukaan Kirkkonummelle on muuttanut yhteensä 96 oleskeluluvan saanutta turvapaikanhakijaa ja pakolaista.

Kirkkonummen perusturvalautakunta käsittelee pakolaisasiaa 30.3.

Kunnanhallituksella on kokous maanantaina 27.3. ja valtuustolla huhtikuun lopulla, joten asia ehtii lopulliseen päätöksentekoon vasta kuntavaalien jälkeen.            
 

(19) kommenttia

Kommentit (19)

Sivut

Uusi valtuusto ehtii siis tekemään päätöksen asiassa, joten vielä on mahdollisuus vaikuttaa päätökseen. Äänestä! Jos et minua niin jotakin muuta joka vastustaa pakolaidten ottamista!
Ville Salminan 104
104
Kirkkonummen taloustilanne ja muut käsillä olevat sekä lähitulevaisuudessa edessä olevat haasteet huomioiden, pidän tuota suunniteltua 15 pakolaisen vastaanottoa tänä vuonna ehdottomana maksimina. Tällä lukumäärällä osoitamme solidaarisuutemme hätääkärsiviä kohtaan mutta se on myös suhteessa voimavaroihimme kuntana.
Juha Blomfelt, kunnanvaltuustoehdokas nro 45, Kokoomus
Tästä Iltasanomien keräämästä listasta käy hyvin ilmi, että Kirkkonummi on täyttänyt sille kuuluvan vastuunkannon asiassa vähintäänkin hyvin ellei kiitettävästikin, suhteessa moniin kuntiin jotka eivät ole tehneet yhtikäs mitään. Kirkkonummella ei pitäisi olla mitään korostettua velvollisuutta toimia asiassa nykyistä enempää.

http://files.snstatic.fi/IS/muse/infogram/Kuntapaikat16_17.png
vastuunkanto
Terminator voi että sanoit naulan kantaan!!!! Et satu olemaan kuntavaaliehdokkaana :)
Synonyymi
ratkasut ennen vaaleja niin tiedetää ketä kannattaa äänestellä. Niin ei tule pettymyksiä ihmisille sitten.
noni noni

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx