(19) kommenttia

Kirkkonummen suurin liikuntatapahtuma tulee Espoosta − tuhat pyöräilijää täyttää maanteitä

Giro d´Espoon pyöräilijöitä Veikkolan huoltopisteellä.

Suurin vuosittainen liikuntatapahtuma Kirkkonummella tuo maanteille Espoosta tuhatkunta polkijaa jälleen ensi toukokuussa.

Seitsemättä kertaa järjestettävä Espoon ympäriajo järjestetään tänä vuonna helluntaina 20.5.

Giro d’Espoo kiertää itse asiassa myös Kirkonummen tutulla reitillä Masala-keskusta- Evitskog- Veikkola. (katso karttakuva ylhäällä)

Koko reitti on pituudeltaan 111 kilometriä, ja lähtöjä on lukuisissa ryhmissä.

Ensimmäisenä starttaavat kilpasarjalaiset ja sitä mukaan sitten rauhallisemmat polkijat.

Lähtö ja maali ovat Tapiolan urheilupuistossa. Huoltopisteitä on matkan varrella useita.

Viime vuonna ympäriajoon osallistui hieman vajaat 1 000 polkijaa. Tänä vuonna osallistujamäärä saattaa olla enemmän, ainakin ennakkoilmoittautujien määrä ennakoi sitä.

Giro d’Espoo on järjestäjien mukaan Suomen suurin yhteislähdöllä ajettava kuntoajo.

Korjattu jälkikäteen: Tapahtuma on siis toukokuussa 20.5.

(19) kommenttia

Kommentit (19)

Sivut

pyöräilijöille mopokorttia vastaava kortti siis näille kilpapyöräilijöille jossa opetetaan liikennekäyttäytymistä ja normaalit teoriatunnit liikennemerkkien tunnistamista varten se olisi vähimmäisvaatimus koska enenevässä määrin liikenneonnettomuudet ovat lisääntyneet eikä pelkästään autoilijoiden rikkeiden vuoksi nämä pyöräilijät ajelevat miten sattuu harva tietää säännöt ja määräykset ja poikkeuksetta autoilijat joutuvat kärsimään
tuulia
tämän tason pyöräily ei kuulu tällä massalla mihinkään normaalin liikenteen joukkoon vaan jonnekin suljetulle tieosuudelle se vaan on niin ei ralliakaan ajeta missä vain nykyisten pyörien vauhti on jo auton luokkaa
aivot narikassa
Eikä se ole pelkästään kilpailut vaan keväästä syksyyn on riesana pyöräilijät jotka ajavat vierekkäin keskellä tietä eivätkä edes väistä autoja.
Vaarallista
aivan törkeitä pois ajoteiltä tuli sormimerkkejä ja ei väistellä vaan ajetaan vierekkäin ja viimeksi ajoivat niin lujaa että paljonkohan oli vauhti ja taisi peurakin jäädä alle miten jos joku lapsi tms. sattuu eteen hirvittää jonnekkin muualle tuo reitti
liikenteen vaarantamusta jos mikä
Jos kilpaillaan yleisillä teillä, silloin pitää noudattaa tieliikennelakia ja eikös siellä ole maininta, että käytetään tien oikeata reunaa...pyöräilijät mahollisimman läheellä valkoista viivaa. Mutta ei, nämä maanteiden omistajat ajavat 3-4 pyöräilijää rinnakkain eivätkä todellakaan väistä autoja. 60 alueella pitää körötellä näiden röyhkeiden pyöräilijöiden perässä pikkuhiljaa kippuraisella tiellä. Ja jos ohi yrittää, niin sormimerkeillä ja nyrkeillä osoittavat mieltään, kun heidän ajoansa häiritään. Pyöräilkööt espoolaiset Espoossa, kyllä niitä kapeita teitä Espoossakin löytää. Poliisi valvomaan, että Espoon kilpailijat noudattavat tieliikennelakia.
Sunnuntaipyöräilijä

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx