(2) kommenttia

Kirkkonummen uusi hallintosääntö ehti olla voimassa kaksi viikkoa – nyt sitä jo muutetaan

Pitkään valmisteltuun Kirkkonummen kunnan uuteen hallintosääntöön tehdään hienosääntöä jo heti uutuuttaan. Uuden valtuuston luottamushenkilöt loppuivat kesken.

Kesäkuun alussa voimaan tulleessa hallintosäännössä karsittiin lautakuntien määrää ja perustettiin kolme ”superlautakuntaa”.

Tarkoitus on ollut vähentää avainpaikoilla olevien luottamushenkilöiden määrä ja taata, että kunnanhallituksen jäseniä ja varajäseniä on edustettuina lautakunnissa.

Lautakuntien puheenjohtajien on oltava myös varsinaisia valtuutettuja.

Luottamushenkilöpaikkoja on jaettu eri puolueiden kesken monta viikkoa. Tehtävä on ollut neuvottelijoille yllättävän haastava, kerrotaan neuvottelulähteistä.

Kuluneella viikolla on todettu, että kelpoisuusvaatimuksia pitää vähän höllentää, muuten luottamusmiehiä ja -naisia ei riitä tarpeeksi lautakuntiin.

Valtuusto kokoontuu ensimmäiseen kokoukseensa 19.6.

Sitä ennen kunnanhallitus pitää ylimääräisen kokouksen ja tekee esityksen hallintosääntömuutoksista.

Muutokset koskevat uusien perusturvalautakunnan, sivistys-ja vapaa-aikalautakunnan ja kuntatekniikan lautakunnan varapuheenjohtajien ja varajäsenten kelpoisuuksia.

Myös entisenlaisen rakennus-ja ympäristölautakunnan kohdalla tehdään samat muutokset.

> Tämä joukko astuu kahdeksi vuodeksi Kirkkonummen vallankahvaan – kunnan avainpaikat on jaettu (Viisykkönen 12.6.)

> Puolueet sopuun Kirkkonummen avainpaikoista – Kokoomus johtaa kunnanhallitusta, RKP valtuustoa, Vihreille lisää valtaa (Viisykkönen 1.6.)
 

(2) kommenttia

Kommentit (2)

Kommenttini hallintosäännön valmisteluun on esitetty "kilpailevassa" aviisissa 24.2. :http://www.kirkkonummensanomat.fi/neo/?app=NeoDirect&com=6/159/33585/1e4e40a159

Mielenkiintoista on myös se, että nykyiset virkaa tekevät päätöksentekoelimet, ml kunnanhallitus, eivät nekään istu hallintosäännössä määritellyssä kokoonpanossa.
Reijo Munther
Ei tämä mielestäni yllätys ollut. Totesin jo keväällä omassa ryhmässäni (SDP) tämän demokratian kaventamisen tuovan ongelmia.
Tero Strand

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx