(16) kommenttia

Kirkkonummen valtuusto matkaa seminaarin nyt lähelle – näkymät ovat avarat ja kotikuntakin melkein häämöttää

Hotelli Carion Jätkäsaaressa on yksi Helsingin korkeimpia rakennuksia. (kuva: Clarion Hotel))

Kirkkonummen kunnanvaltuusto aloittaa syyskautensa seminaarilla. Kahtena vuonna valtuustoseminaari on pidetty entisessä pääkaupungissa, nyt on valittu nykyinen.

Valtuuston vuotuinen seminaari järjestetään 1.-2.9. Helsingin Jätkäsaaressa uudessa tornihotelli Clarionissa.

Kaksipäiväiseen seminaariin on kutsuttu valtuutetut ja myös varavaltuutettuja, jos varsinaiset eivät pääse paikalle. Kirkkonummen valtuustossa on 51 jäsentä.

Lisäksi paikalla on kunnan johtavia viranhaltijoita eli paikalla on vajaat 70 henkilöä.

Seminaarissa työskennellään konsulttien opastuksella.

Seminaarin osallistujat voivat myös yöpyä hotellissa.

Viime vuonna valmistunut Clarion on ollut erittäin suositti kokouspaikka.

Hotellissa ja viereisessä makasiinissa on tilaa 1 000 kokoustajalle. 16-kerroksisessa hotellissa on huoneita 460.

Kirkkonummen valtuusto on pitänyt yhden kokouksen kesäkuussa, ja seuraava on heti seminaarin jälkeen 4.9.

Valtuusto on pitänyt kahtena edellisenä vuonna seminaarinsa Turussa. (Viisykkönen 29.3.2016)

Vuonna 2014 seminaari jätettiin väliin säästösyistä.

Kirkkonummen kunnanhallitus piti seminaarin tällä viikolla Majvikin kokoushotellissa Masalassa.

Kirkkonummen kunta järjesti työntekijöilleen ja luottamushenkilöille sekä perheenjäsenille viime lauantaina Linnanmäki-päivän, johon osallistui 3 500 henkilöä.

 


(16) kommenttia

Kommentit (16)

Sivut

Vastauksena kuka ja kenen idea lienee vähintäänkin kohtuullista vastata, että kolmen kopla eli Valtuuston pj:t Anders Adlercreutz rkp, Minna Hakapää vihreät ja Raija Vahasalo kok. ovat seminaarin takana.
Valtuuston + kunnanhallituksen touhuista pöyristynyt maksaja
Mikko Karan ilmoittama konreettinen toiminta on esimerkillistä ja vastuullista sekä selkärankaista (kieltäytyessään osallistumasta kunnan varojen moraalittomaan tuhlailuun). Vastaavanlaista kannanottoa toivoisi myös muilta vastuunsa tuntevilta valtuutetuila sekä kunnan virkamiehiltä. Pienistä puroista muodostuu suuret viurrat.
Veronmaksaja
Kuka tai ketkä on tehneet päätöksen valtuustoseminaarin järjestämisestä Jätkäsaareen? Kuntalaisilla on oikeus saada tähän vastaus samoin kuin sen kokonaisukustannuksista sekä seminaarin lopputuloksista. Vastaukseksi ei riitä, että se on kunnan tapa.
Uudet valtuutetut äänestäjänne on luottaneet teihin siinä määrin, että teistä löytyy varmasti tietoa, taitoa ja tahtoa kääntää Kirkkonummen touhut järkiperäiselle kuntaa ja kuntalaisia huomioivalle toiminnalle. Esimerkiksi valtuustoseminaari olisi tullut järjestää omassa kunnassa, joka olisi suora kannustus ja tuki paikaliselle yritystoiminnalle.
Äly voisi palata vihdoikin Kirkkonullemme sillä edeltäväninä valtuustokausina se näyttää jättäneen monet johtajat ja päättäjät - työskentelyä konsullien opastamana?!
Äly hoi älä jätä
Seminaarin pitopaikka, pituus, järjestely konsulttivetoisena, ohjelma ja yöpyminen illallisineen eivät sovi Kirkkonummen tiukkaan taloudelliseen tilanteeseen. Kunnantalo ja lähiruoka olisivat sopivampia tässä kohtaa.
Jätän yöpymisen ja illallisen väliin.

Mikko Kara
Kunnanvaltuutettu (kok)
Tarkastuslautakunnan jäsen
Mikko Kara, kunnanvaltuutettu(kok), tarkastuslautakunnan jäs
Eläkeläinen komppaan tuota lausetta nimenomaan on tulossa vaalit ja silloin meistä aika moni on kääntänyt kelkkansa eri suuntaan kuin viimeksi joten sitä odotellessa. Vaikka ikävä kyllä nämä jotka aina vaan äänestävät samoja puolueita eivät muuta vaikka mikä olisi kantaansa ennenkuin kolahtaa omaan nilkkaan. Nimimerkille Ihmettelen komppaus myös todella hyvä kirjoitus.
komppaaja

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx