(0) kommenttia

Kirkkonummi löi ensi vuoden verot lukkoon lähes yksissä tuumin − vain yksi veroprosentti muuttuu

Kirkkonummen valtuusto on kooltaan tästä lähtien 51+1. Valtuuston kokouksessa oli ensimmäistä kertaa virallisesti mukana nuorisovaltuuston edustaja Saku Hiippala. Edustajalla on puheoikeus kokouksissa.

Kirkkonummen kuntaverot on päätetty ensi vuodeksi. Kirkkonummen valtuusto hyväksyi veroprosentit maantai-iltana vähin puhein.

Kirkkonummen tuloveroprosentti on ensikin vuonna 19,5.

Valtuustossa Kari Hujanen (vas.) esitti, että veroa nostettaisiin 0,25 prosenttiyksikköä. Esitys raukesi, koska sitä ei kannatettu.

Kiinteistöveroprosentit ovat ensi vuonna muuten ennallaan, mutta Kirkkonummen kesäasukkaita roketetaan raskaamalla verotuksella.

Muut asuinrakennukset eli käytännössä vapaa-ajanasunnot saavat kontolleen 1,4 prosentin veron nykyisen 1,25 prosentin sijaan.

Kesämökkivero on Kirkkonummella jatkossa kovuudessaan maan kärkiluokkaa. (Lue: Viisykkönen 31.10.)

Välillä jo näytti, että Kirkkonummikin joutuu nostamaan kiinteistöverojaan, koska maan hallitus kaavaili kiinteistöverojen alarajojen nostoa.

Hallitus perääntyi esityksestään, ja näin ollen Kirkkonummella pidetään ensi vuonna vakituisten asuinrakennusten vero yhä alimmalla mahdollisella tasolla eli 0,41 prosentissa.
 

(0) kommenttia

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx