(29) kommenttia

Koirat saavat kuusi uutta puistoa Kirkkonummella − pelkkiin aitauksiin ei tyydytä, vaan kunnolliset olosuhteet ulkoiluun

Ai nytkö ulos?

Kirkkonummelle rakennetaan tänä vuonna kuusi uutta koirapuistoa neljän nykyisen lisäksi. Investointi on arviolta 300 000 - 400 000 euroa.

Uudet koirapuistot nousivat esille viime vuoden lopulla, kun tämän vuoden kunnan budjetista neuvoteltiin. Tuolloin päätettiin, että uusia koirapuistoja perustetaan.

Sijoituspaikat on nyt katsottu. Ne löytyivät helposti kunnan omilta mailta, eivätkä vaadi erikseen kaavoitusta.

Koirapuistoja on ehdolla kaksi kunnan keskusta-alueelle sekä puistot Masalaan, Brohon, Kantvikiin ja Veikkolaan. (Paikat näkyvät yllä olevista karttakuvista)

Yhden puiston rakentaminen maksaa arviolta 50 000 - 80 000 euroa riippuen maastosta ja muun muassa siitä, onko lähellä parkkipaikkaa valmiina.

Puistot ovat kooltaan 3 000 neliötä, josta 2 000 neliötä on varattu isoille koirille ja loput pienille.

Puistoihin tulee aitojen lisäksi ainakin valaistus ja roskikset. Se, mitä muuta puistoihin rakennetaan, on paljolti kiinni ideoista.

Puistoihin voidaan tuoda puunrunkoja, kiviä ja muita virikkeitä koirille.

Kunnan tekninen toimi järjestää 21.2. kello 18 alkaen kunnantalolla kaikille avoimen tilaisuuden, jossa esitellään millaisia koirapuistoja muualla on ja kysellään ideoita ja mielipiteitä koiraihmisiltä ja muiltakin.

Suunnitelmat tulevat myöhemmin virallisesti nähtäville ja niihin voi vielä tehdä muistutuksia.

Kunnan ylläpitämiä koirapuistoja on tällä hetkellä Gesterbyssä, Jolkbyssä, Laajakalliossa ja Sundetissa.

(29) kommenttia

Kommentit (29)

Sivut

Hieman ihmetyttää meininki. Itse olen kotisin kunnasta, jossa koirayhdistykset huolehtivat koirien ulkoilutusaluesista. Luvallisista koirauimarannoista, ulkoilutus tarhoista. Miksi kuntaa rahoitta, jos on koira yhdistyksiä, jotka voivat tehdä talkoolla ja sponssirahalla?
4 koiran omistaja Kirkkonummella
Samaa mieltä koiraihmisenä olen. Mennään metsään eikä karsinaan. Kunnan rahat vaikka lapsiin ja nuoriin. Tai lisää turvallisuuden oloa kylälle.
Poratti
Anonyymi hoi ! Luulen kylläkin että jos ei ole koira niin ei kai kukaan nyt lähde niitä katsomaan koirapuistoon? Eihän Syväjärven talviuintipaikallakaan ole ihmisiä jään reunalla katsomassa uimareita.
En usko tuohon.
Voisihan tuo olla myös positiivista virikettä lähi-alueiden koirattomille asukkaille päästä näkemään erinäköisten ja -kokoisten otusten toimintaa suljetulla ja turvallisella alueella:)
Anonyymi
Kukaan ei täällä valita jos Syväjärvellä pidetään muutamalle talviuimarille reikää auki läpi talven,mutta koirille oikein puisto,herranjumala mikä parku alkaa.Tärkeämpääkin valituksen aihetta esim. nyt olis huonosta talvikunnossapidosta.Samaan aikaan toiset hakee ilmaisia kirjoja kirjastosta,toiset polskii uimahallissa eikä se ole ainakaan minulta pois jos nyt muutama tonni menee koirille.
veronmaksaja

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx