(22) kommenttia

Kova vääntö alkoi 89 pakolaisen vastaanotosta – kuuma kysymys jakaa Kirkkonummen päättäjiä

Kirkkonummelle muutti viime vuonna 72 oleskeluluvan saanutta turvapaikanhakijaa. (arkistokuva)

Vuoden takainen pitkä kiista Kirkkonummen kunnan pakolaispolitiikasta näyttää toistuvan. Kunnanhallitus äänesti maanantai-iltana jo kahdesti pakolaisasiassa.

Ely-keskus on pyytänyt, että Kirkkonummi vastaanottaisi eli antaisi niin sanotun kuntapaikan 89 oleskeluluvan saaneelle turvapaikanhakijalle.

Perusturvalautakunta näytti yksimielisesti vihreää valoa. (Lue: Viisykkönen 31.3.)

Kun asia tuli kunnanhallitukseen maanantai-iltana, yksituumaisuus oli kaukana.

Ensin äänestettiin asia palauttamisesta. Äänin 7-6 päätettiin pakolaisasiaa käsitellä loppuun ja tehdä esitys kunnanvaltuustolle.

Kokoomuksen Matti Kaurila (kok.) teki hyvin pitkän muutosehdotuksen, jonka pääsanoma oli, että Kirkkonummi ei antaisi kuntapaikkoja Ely-keskuksen laskennalliselle osuudelle.

Kaurilan ehdotuksen puolesta äänestivät Timo Haapaniemi (kok.), Ari Harinen (sd.), Marjatta Savilahti (kok.), Pekka M Sinisalo (ps.) ja Raija Vahasalo (kok).

Voittaneen ehdotuksen eli pakolaisten vastaanottamisen puolesta äänestivät Anders Adlercreutz (r.), Hans Hedberg (r.), Johanna Isomäki-Reik (kesk.), Antti Kilappa (vihr.), Pirkko Lehtinen (sd.), Michaela Lindholm (r.) ja Outi Saloranta-Eriksson (vihr.).

Esitys menee valtuuston päätettäväksi. Vuosi sitten lähes vastaava asia päätettiin valtuustossa äänin 31-18.

Valtuuston selkeän enemmistö halusi, että pakolaisia vastaanotetaan Kirkkonummelle ja järjestetään heille kuntapaikkoja. (Lue: Viisykkönen 18.4.2016)

(22) kommenttia

Kommentit (22)

Sivut

ensinnäkin en näe mitään järkeä siinä että annetaan ensin tikkari ja sitten otetaan pois eli tuodaan tänne pakolaisia kuljetellaan ja paapotaan sitten ulos heidät pitäisi nopeammin käännyttää takaisin eli vauhtia päättäjiltä nimittäin kohta tulee tulva pakolaisia muihin maihin on syytä jo varautua koska se on hallitsematonta ei riitä suomen armeijakaan pitämään kurissa
ennustajaeukko
Avoimempaa dialogia päättäjien ja veronmaksajien välillä. Varmasti on saatavana faktaa asiasta muista kunnista.
Entä kulttuuri/uskonto erot? Haitat - hyödyt.
Ovatko sopeituneet yhteiskuntaamme?
Uskon että faktojen perusteella saamme oikean päätöksen.
Itse yli 15v ulkomailla asuneena tiedän kyllä molempien päätösten seuraukset.
Maassa maan tavalla toimi ainakin itselläni.
Tutustukaa päättäjät aiheesta tehtyihin tutkimuksiin.
Myös poliisin ja maahanmuuttoviranomaisten kantaa tutkien.

Järjellä eteenpäin, osaatte kyllä.
Perheen Isä
Mielenkiintoista tämä Sinisalon käytös. Hän on toiminut johtajana vastaanottokeskuksessa eli saa palkkansa pakolaisista. Sitten äänestää vastaan. Kiintiöpakolaiset ovat niitä, joilla on tutkittu ja todettu tarve saada turvapaikka.
Logiikka ja moraali
Ei missään nimessä niin paljon Moni kunta ei ota yhtään ja monet alle 30 pakolaista .Kotikunnan vanhuspalvelut ensinkuntoon
Sakari Kautiainen nimimerkki Porkkalan puolesta
Kuntapaikka 89 turvapaikanhakijalle.Vuoden päästä heitä on 178,kahden vuoden päästä 356 jne.Hehän lisääntyvät vauhdilla.Sitten tarvitsevat tarhapaikkoja,koulupaikkoja jne.Kalliiksi tulee.Töitä tuskin saavat,naisista puhumattakaan.

Yks mummeli vaan

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx