(32) kommenttia

Lähes koko valtuusto aloitteen takana: Kirkkonummen keskustaan toivotaan tekojääkenttää

Helsingin Rautatientorin tekojää on hyvin suosittu. Kentän laidalla on kahvila ja jäällä järjestetään ohjelmaa pitkin talvea. (kuva: Helsingin jääpuisto)

Kirkkonummen kunnanvaltuusto toivoo lähes yhtenä miehenä ja naisena, että kunta selvittäisi tekojääkentän rakentamisen kuntakeskuksen alueelle.

Uuden ulkoliikuntapaikan perustamisessa Kirkkonummelle neuvotaan aloitteessa, että esimerkkiä otettaisiin Helsingin Rautatientorin jääpuistosta ja Jyväskylän puistokoulun lähiliikuntapaikasta.

Rautatientorin jääpuisto on pystytetty kymmenkunta vuotta joka talvi noin viideksi kuukaudeksi.

Maksullisella tekojäällä on ollut vuosittain lähes 30 000 luistelijaa. Pääsymaksu on kuusi euroa aikuisilta ja kolme lapsilta.

Vantaalla selvitettiin muutama vuosi sitten tekojääkentän perustamista Tikkurilan keskustaan Rautatientorin tapaan.

Tekojää on investointina useiden satojen tuhansien hanke. Kylmälaitteistot maksavat noin 200 000 euroa.

Myös käyttökustannukset voivat lauhana talvena olla kovat.

Vantaalla arvioitiin, että Tikkurilaan toivotun jääpuiston energiakustannukset voivat olla 30 000 – 50 000 euroa vuodessa.

Aloitteen ovat tehneet valtuutetut Antti Kilappa (vihr.) ja Ari Harinen (sd.) ja ajatukseen on yhtynyt yli 40 valtuutettua.

Kirkkonummen liikuntalautakunnan vuonna 2014 teettämän selvityksen mukaan lapsista ja nuorista noin 80 prosenttia käyttää vapaa-ajallaan Kirkkonummella jääkenttiä.
 

(32) kommenttia

Kommentit (32)

Sivut

Entä kun tulee ensimmäinen korvaushakemus sisäilmaongelmien aiheuttamasta työkyvyttömyydestä? Onko päättäjät silloin priorisoineet peruspalveluita vai kivaa pikkuluxusta?
Näppylöillä
Kenelle ei kelpaa nykyiset jäät, menköön junalla rautatientorille. Helppo homma junalla. Ei omakaan palvelisi kaikkia kuntalaisia, on etelää, pohjoista ja itää myös keskusta-alueen lisäksi. Rahat järkeviin rahanreikiin!
Pöhlöä höpötystä
No sitäpä juuri! Ymmärrettävää on, että kunta joutuu priorisoimaan ja miettimään kuinka investoinnit maksetaan sekä laittamaan investoinnit järjestykseen. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, että vapaa-ajan toiminnoilla ei olisi mitään merkitystä vaan ne pääsääntöisesti jää lakisääteisten palveluiden jälkeen.

Kuntamme on kokonaisuus ja totta kai toivon, että rakennukset saadaan laitettua kuntoon. Itsekin sisäilmalle altistunut, joten tasan tarkkaan tiedän, ettei luistelu paranna sisäilmaongelmaisen olotilaa. Enkä kyllä sitä kirjoituksessani kirjoittanutkaan.

Vertailu on aina haastavaa ja onneksi demokratia hoitaa tämänkin. Joko meille rakennetaan tekojää tai sitten ei. Erittäin yksinkertaista.
Jepulis
No sitä ulkopuolista rahoitusta (velkarahaa) kunta käyttää jatkuvasti investointeihinsa ja siksi Kirkkonummi velkaantuu tällä hetkellä kestämätöntä vauhtia. Ainoa keino on pistää hankkeita tärkeysjärjestykseen. Ja siinä vertailussa tällainen hanke ei
Kirkkonummella voi tällä hetkellänousta kovin korkealla. Se on ainakin oma näkemykseni. On myös ymmärrettävä, että eivät esim homeen aiheuttamat ongelmat koululaisilla poistu tekojääradalla luistelemalla. Olisi aika raakaa mielestäni nähdä homeen aiheuttamat terveyshaitat ja
tekojäärata toistensa vaihtoehtoiskustannuksina. Ei puhuta saman luokan asioista alkuunkaan.
Juha Blomfelt
Samat lapset, jotka päiväkodeissa ja kouluissa viettävät päivänsä viettävät myös vapaa-aikaansa jossain. Eikö sitten talvisin vaikkapa luistellen? Voisiko Juha Blomfelt sitten myös koulut ja päiväkodit laittaa kuntoon ulkopuoliselle rahoituksella? Ilmeisesti vapaa-ajan Viertola ei ole merkitystä lasten hyvinvointiin?
Ihmetystä

Sivut

Kommentoi

(1) kommentti

Gunnel Hellström jos kuka tuntee Kirkkonummen pikkutiet – yli 16 vuotta ratkomassa joskus visaisiakin tieasioita

(9) kommenttia

Kirkkonummi metroasemasta: Kunnan rajalle Kivenlahteen tulee liian vähän parkkipaikkoja – myös polkupyörille niukasti tilaa

(0) kommenttia

Valtio myi Kirkkonummella mahtavan lomapaikan –  hintaa ei määrätty ennakkoon, kauppa syntyi tarjousten perusteella

(1) kommentti

Nuuksiossa on retkeilijöitä alkusyksystä jopa ruuhkaksi asti – Metsähallitus kehottaa menemään myös Kirkkonummen kohteisiin

(9) kommenttia

Kirkkonummen ravintolamaailman uutuus: Yli 90 eri viiniä valikoimassa – Sakke Järvenpään sisustama viinitupa on jo sinänsä nähtävyys

(8) kommenttia

Olikohan historiallinen tapaus? Mielenosoitus Kirkkonummella kunnantalon edessä – poliisipartio valvoi järjestystä

(9) kommenttia

Skanska rakentaisi viimein tyhjälle tontille kerrostalot – kunta on vastustanut kuitenkin autopaikkojen vähentämistä

(4) kommenttia

”Kyllä minä niin mieleni pahoitin” − Kirkkonummelle haetaan kuvauksiin avustajia, rakastettu jääräpää palaa valkokankaalle

(0) kommenttia

Vaalien vilkkainta äänestyspaikkaa joudutaan vaihtamaan taas – presidentinvaalien ennakkoäänestys palaa lähtöruutuun

(2) kommenttia

Tällaiset ale-laatikot on myyty hetkessä kahdella eurolla – nyt hävikkilajitelmia saa kaikista VBO:n kaupoista

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx