(4) kommenttia

Länsimetro kulkee jo, mutta milloin Kirkkonummen rajalle? Metropomo arvio aikataulua ja hintaa LV:ssä

Länsimetron toimitusjohtaja Vile Saksi arvio, että Kivenlahteen metro kulkee aikaisintaan viiden vuoden kuluttua. (kuva: Länsimetro)

Länsimetron liikenne saatiin viimeinen käyntiin kaksi viikkoa sitten ja jatkoa rakennetaan. Nyt on tullut aika arvioida, milloin koko Länsimetro on valmis.

Länsimetron toimitusjohtaja Ville Saksi arvuuttelee Länsiväylässä, että Kivenlahteen saakka metro saadaan aikaisintaan vuonna 2022.

Siis aikaisintaan noin viiden vuoden kuluttua.

Aikataulun ja metron lopullisen hinnan arviointi tulee ajankohtaiseksi viimeistään tammikuussa, kun Espoon kaupunki päivittää hankesuunnitelmaa, jota viimeksi käsiteltiin vuonna 2012.

Hintakin tulee arvioitavaksi lähiviikkoina.

Viimeisimmät arvio ovat olleet Matinkylä-Kivenlahti -osuudelle noin 1,1 miljardia euroa, jossa on nousua alkuperäisiin laskelmiin vajaat 40 prosenttia.

Länsimetron jatkeen louhintatyöt ovat jo pitkällä.

Neljässä osuudessa louhitut tunnelit yhdistetään tosiinsa puhkaisemalla viimeiset metrit kalliota tässä kuussa.

Kakkosvaiheen länsimetroon rakentuu viisi uutta metroasemaa Matinkylästä länteen: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti.

Kun Länsimetro on kokonaan valmis, Kirkkonummen bussien liityntäliikenne siirtyy Matinkylästä Espoonlahden uuteen terminaaliin.

Vaihto bussista metroon onnistuu tuolloin myös Kivenlahdessa.

Kivenlahteen tulee näillä näkymin noin 1 000 liityntäpysäköintipaikkaa.

> Länsiväylän juttu

(4) kommenttia

Kommentit (4)

Kun Kirkkonummen kunnan talouslukuja katselee, niin ymmärtää hyvin nopeasti, että Kunnalla ei ole koskaan varaa metron jatkeen rahoittamiseen Kirkkonummen keskustaan.
Juha Blomfelt
"Olisiko täysin mahdoton ajatus yhdistää kivenlahti ja maanpäällisenä jatkoyhteys k.nummelle asti?"

Ajatuksena ei mahdoton, mutta toteutuksena kyllä, koska nyt on nähty, ettei alle miljardilla saa montaa kilometriä metroraidetta. Lisäksi Kirkkonummen asutus on painottunut radan varteen. Syrjemmässä asuvat on tottuneet omaan autoon, eikä metro kulje yöllä. Jos Kivenlahdesta vielä jatkaa metroa johonkin, se kannattaisi vetää Kauklahteen, jolloin siellä voi kätevästi vaihtaa Kirkkonummen junasta metroon. Siitä tuli eräänlainen kehärata.
ei ole maksajia
Olisiko täysin mahdoton ajatus yhdistää kivenlahti ja maanpäällisenä jatkoyhteys k.nummelle asti?
Juha
Siis olis valmis joskus 2050 jälkeen ja hinta aivan muuta kun etukäteen arvioitu.
Tää viimeisin sähellys on viellä kesken vaikka ylimääräistä aikaa käytettiin ja reilusti, nyt pitää sanerata paska uudestaan jotta henkilökunnan saniteetti tiloja saadaan johonkin mahtumaan. Ja tyhmä kansa taas vaan maksaa!
Realisti.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx