(8) kommenttia

Lappuliisat K-nummelle? – pysäköinninvalvonta taas harkintaan

Kirkkonummen keskustassa on pysäköintiaikaa rajoitettu, mutta käytännössä valvontaa ei ole.

Kirkkonummella halutaan selvittää jälleen kunnallisen pysäköinninvalvonnan järjestämistä. Viimeksi asia oli esillä viisi vuotta sitten, mutta silloin ajatus tyrmättiin.

Kirkkonummella on yleisiä pysäköintipaikkoja noin 2 000. Niistä valtaosa on Kirkkonummen keskustassa, Veikkolassa on pari sataa paikkaa ja Masalassa muutama kymmenen. Lisäksi on yksityisiä parkkipaikkoja kuten kauppojen pihoilla.

Kaikki Kirkkonummen avoimet parkkipaikat ovat maksuttomia, mutta aikarajoja on asetettu yleisesti.

Vuonna 2011 Kirkkonummen kunta selvitti, mitä valvonta tulisi maksamaan ja kuinka paljon virhemaksuja pitäisi kirjoittaa, jotta järjestelmä kustantaisi itse itsensä.

Viisi vuotta sitten ynnättiin, että kunnallinen pysäköintivalvonta maksaisi vuodessa noin 135 000 euroa. Summaan oli laskettu muun muassa kahden pysäköinnintarkastajan palkkakulut.

Jotta summa saataisiin kokoon, pitäisi 25 euron virhemaksuja kirjoittaa vuodessa 5 400 kappaletta. Jokaisena arkipäivänä olisi siten annettava keskimäärin 20 ”parkkisakkoa”.

Viimeksi  tutkittiin myös maksullista pysäköintiä Kirkkonummella, mutta sen käyttöönottoa ei edes harkittu.

Tällä hetkellä Kirkkonummella yleistä pysäköintiä valvoo vain poliisi. Käytännössä virhemaksuja kirjoitetaan hyvin vähän eikä kunnalle kerry niistä kummoista tuloa.

Kirkkonummella on myös yksityistä pysäköinninvalvontaa. Aseman Ostarin edessä parkkisakkofirma on hyvin aktiivinen valvomaan pysäköintikiekkojen käyttöä.

Pysäköinninvalvonta nousi esille palvelutuotannon lautakunnan kokouksessa. Lautakunta kehotti kunnan teknistä tointa selvittämään pysäköinninvalvonnan järjestämistä.

Lautakunta päätti myös yhtenäistää kunnan hallinnassa olevien parkkipaikkojen aikarajat.      

 

(8) kommenttia

Kommentit (8)

Sivut

Eipä ole koskaan ollut sellaista tilannetta edessä missä ei olisi kauppaan, terveyskeskukseen tai poliisiasemalle päässyt asioimaan parkkipaikan puutteen vuoksi. Invapaikkojakaan ei käytetä mitenkään laajassa mittakaavassa väärin.

Valvonnalle ei oikein ole perustetta.

Gesterby ja kultakauppa/pizzeria kuvio ovat kommenteissa nousseet esille. Ehkä sitä voitaisiin harkita parin viikon tai kuukauden ajan sellaista mistä valvontaa ongelma-alueille ostettaisiin vaikka Espoolta.

Tai sitten joku aktiivinen kansalainen voi tehdä nettiin "Kirkkonummen laatu pysäköinti" sivun ja laittaa sinne kuvat sankareiden autoista. Se saattaa täyttää jonkun henkilörekisterin määritteen, eli kannattaa toki perehtyä aiheeseen tovi.
Keijo kyliltä
Kirkkonummen keskustan kokoisessa taajamassa pysäköinti ei ole missään tapauksessa mikään ongelma, sillä ajoneuvoliikenne on normipäivinä varsin maltillista ja tilaa pysäköintiinkin on tuolloin yllinkyllin. Tietty aina on sellaisia pölkkypäitä, jotka pysäköivät juurikin oman päänsä mukaan....
Uffe
Gesterbyssä olisi kyllä aihetta käydä. Esim. Geden tori on joka pvä täynnä autoja, katujen varsilla on autoja. Joissain pihoissa on maksullinen parkkipalvelu.. Eipä heitäkään näe juuri milloinkaan.
Töitä olisi
Keskustassa olisi paikallinen pizza yrittäjä kaikkien autojensa kanssa lappuliisojen unelma asiakas! Ko yrittäjä parkkeeraa omat autonsa, sukunsa autot, kavereittensa autot ja yrityksensä autot tyylikkäästi joka ikinen päivä heidän vieressä olevan kultasepänliikeen ikkunan eteen. paikkaan missä ei ole edes paikoitusruutua!! Hienosti vaan jalkakäytävälle laittavat autonsa ja maksua siitä ei suoriteta. Asia ei kuulemma kuule kenellekkään heidän mielestään! Ja erikoista on se että tätä tapahtuu aamusta iltaa joka ikinen päivä ja poliisitkin kyllä ovat tuon nähneet, mutta siinä ne autot vaan on joka päivä jalkakäytävälle laitettu parkkiin. Lisäksi ko yrityksen edessä on paikoitusruutuja max 60min ja siihen he myöskin laittavat autonsa silloin kun ruudut on tyhjiä ja siinä he seisottavat autojaan reilusti yli tuon 60min.
Pitseriallako ilmainen paikotus kylällä!?
Käykääpä Gesterbyssä.... Sieltä sais joka päivä sen 20 kpl kirjoitettua....
väärin P kärsivä

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx