(15) kommenttia

LV: Naapurit pistävät vastaan kehitysvammaisten asuintalolle – ”Alueen asuntojen arvo laskee”

Kirkkonummen Sepänkannaksen omakotialueelle suunniteltu kehitysvammaisten uusi asumispalveluyksikkö on vastatuulessa naapureiden valituksen takia.

Osa naapurustosta on Länsiväylän mukaan valittanut kehitysvammaisten asuntolahankkeesta Helsingin hallinto-oikeuteen.

Kirkkonummen kunnanhallitus päätti 22.5. varata tontin Rinnekoti-säätiölle kehitysvammaisten asuntohanketta varten Sepänkannakselta Hankaintie 9:stä.

Valittajien mielestä alueen ”pikkulapsivoittoinen väestörakenne ei ole sopiva kehitysvammaisten asuntolan sijoittamiselle”.

Vammaisten asuntotarve on Rinnekoti-säätiön mukaan suuri.

– Useita aikuistuneita nuoria on jonottamassa kotia. Suurin osa muuttaakin asuntolaan lapsuudenkodista, Rinnekodin asiakkuusjohtaja Jaana Laaksonen kertoo.

> Lue Länsiväylän juttu
 

(15) kommenttia

Kommentit (15)

Sivut

Muutimme Kirkkonummelle -90 luvun alussa ja etsimme itsellemme rauhallista asuinympäristöä. Ravalsin alueelle oli tuolloin rakennettu uusia rivitaloja, joita kävimme katsomassa. Yksi päätyasunto kiinnosti suuresti ja kysyimmekin, että "Onko tietoa rakennetaanko tähän lähistöön mahdollisesti lisää asuntoja tai jotain muuta..olisi kiva tietää jo nyt"? Johon myyjä vastasi, "Ei rakenneta! On olemassa päätös, että tämä kaavoitettu alue on jo rakennettu täyteen"!
Asiamme muuttui sattumasta, niin että ostimme kuitenkin juuri viimehetkellä asuntomme toisaalta.... ja hyvä niin, sillä pihapiiriin rakennettiin 125 paikkainen päiväkoti 2-3 vuoden kuluttua.
Asiat vaan muuttuu
Tästä asiasta on uutisoitu hyvin skandaalinhakuisesti ja se uutisointityyli on ollut tarkoituksenmukaista, näin oletan. Ihmiset, jotka alueelle ovat muuttaneet, ovat halunneet muuttaa paikkaan, missä ei ole mitään muuta kuin pientaloasumista ja ovat tutkineet varmasti kaavoituksen huolella ennen muuttopäätöstä. Nyt, näyttääkin kunnanhallituksen päätöksen (22.5.2017) mukaan alueen kaavoitussuunnitelma muuttuneen. Tämä on tullut yllätyksenä ja asian suhteen koetaan vääryyttä. En usko, että kenelläkään on kehitysvammaisia vastaan mitään ja jos on, on se varmasti inhimillistä tietämättömyyttä.

Ja kyllä... Ei ole väärin puolustaa omaa asuinpaikkaansa ja toivoa, että se olisi sitä, mitä se on ollut alueelle muuttaessa.
Skandaalinhakuista uutisointia
Jo on maailma muuttunut itsekkääksi. Kehitysvammaiset pitäisi olla sammanarvoisia kun me kaikki muut.Kyllä sitä aina valitetaan kaikesta mutta tämä oli suorastaan hävytöntä.Maailmassa tapahtuu koko ajan järkyttäviä asioita, pitäisi miettiä että täällä on toistaiseksi ihan hyvä olla......
Kyllä nyt arvot kuntoon
Miten joku voi tehdä valituksen tuosta asumisyksiköstä? Mitä ihmettä heidän arvomaailmassaan on vikana? Aivan sama kuin joku valittaisi, ettei halua lapsiperheitä alueelle, koska lapset eivät sovellu impulsiivisen käytöksensä vuoksi alueelle missä asuu muita ihmisiä.
Kaikki uudet alueelle tulokkaat joilla on kotieläimiä, aikovat rakentaa takan tai puusaunan, eivät käytä verhoja tai muuten elävät normaalisti on varmaan jo karkotettu valituksilla tämän ryhmän toimesta.

Sääliksi käy tuollaisia pikkusieluisia minäminä -ihmisiä.
Ada
Miksi vammaisia sijoitetaan jumalan selän taakse pois palveluiden ääreltä. Ihan keskustaan heidän pitäisi päästä.
Anonyymi

Sivut

Kommentoi

(2) kommenttia

Skanska rakentaisi viimein tyhjälle tontille kerrostalot – kunta on vastustanut kuitenkin autopaikkojen vähentämistä

(3) kommenttia

”Kyllä minä niin mieleni pahoitin” − Kirkkonummelle haetaan kuvauksiin avustajia, rakastettu jääräpää palaa valkokankaalle

(0) kommenttia

Vaalien vilkkainta äänestyspaikkaa joudutaan vaihtamaan taas – presidentinvaalien ennakkoäänestys palaa lähtöruutuun

(2) kommenttia

Tällaiset ale-laatikot on myyty hetkessä kahdella eurolla – nyt hävikkilajitelmia saa kaikista VBO:n kaupoista

(0) kommenttia

Rubikin kuution mestarit kisasivat Kirkkonummella: Näin syntyy uusi ennätysaika sokkona ulkomuistista – Katso video!

(0) kommenttia

Kirkkoherra jää eläkkeelle – nyt mietitään valitaanko Kirkkonummelle seurakunnan uusi ”paimen” suoralla vaalilla vai neuvostossa

(1) kommentti

Bertel Ekengren, 85, halusi Kirkkonummelle piilaakson – eläkkeeltä töihin palannut insinööri kertoo HS:ssa harvinaisen värikkäästä urastaan

(2) kommenttia

Väliaikaisille autopaikoille lisäaikaa – parkkipaikka saa odottaa Kirsikan kauppakeskuksen suunniteltua laajennusta

(0) kommenttia

Ulkoilualueellekin johtava silta piti välittömästi vahvistaa – ei kestä muuten raskaita autoja ja busseja

(6) kommenttia

Tämä poliisin uusi merimaija voi tulla vastaan myös Kirkkonummen vesillä – 1.000 hevosvoimaa ja tarvittaessa lähes 80 km/h

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx