(17) kommenttia

Malttamaton autoilija lähti ohittamaan jonoa 51:llä − törmäsi kääntyvään autoon, ainekset isoon onnettomuuteen

Henkilöauton kuljettaja oli liian kiireinen odottamaan vasemmalle kääntyvän auton synnyttämässä jonossa ja lähti ohittamaan tuhoisin seurauksin.

Onnettomuus sattui tiistaiaamuna ennen kello kahdeksaa 51:llä Inkoossa Degerbyn ja Siuntiontien välisellä osuudella.

Hevoskuljetusajoneuvo oli ryhmittynyt kääntyäkseen vasemmalle kantatieltä.

Ajoneuvon perässä oli joitakin autoja, ja viimeisenä ollut henkilöauto lähti ohittamaan jonoa.

Hevoskuljetusajoneuvo kääntyi ohittamaan lähteneen ajoneuvon eteen, jolloin henkilöauto törmäsi hevoskuljetusajoneuvon peräosaan.

Henkilöauto romuttui törmäyksessä lunastuskuntoon, mutta autossa olleet kolme henkilöä selvisivät törmäyksestä ilman vammoja.

Hevoskuljetusajoneuvo säilyi vähemmillä vaurioilla, eikä sen kuljettaja loukkaantunut, kertoo pelastuslaitos tiedotteessaan.

Autossa ei ollut tapahtumahetkellä hevosia.

Vaaratilanne on hyvin tyypillinen 51:llä Kirkkonummen keskustan jälkeen, koska suoraan kantatieltä lähtee hyvin pieniäkin teitä jopa suoraan talojen pihoille.

(17) kommenttia

Kommentit (17)

Sivut

Mielestäni koko 51:lle pitäisi saada valot, sillä silloin vois suurimmilta onnetomuuksilta välttyä, sillä ihmiset näkisivät ennemmän kuin autojen etu ja takavaloja ajaessa pimeällä. Sillä se ei ole pelkästään sitä että autot eivät näe kääntyviä autoja, vaan myös se että autojlijat eivät näe, tielle juoksevia eläimiä yhtä helposti, pelkkien autonvalojen kanssa.
51 tielle valot!
Tässä unohdettiin mainita, että hevosauton takana oli täysperärekka jonka takaa ei voinut hevosauton kuljettaja pimeällä nähdä että sieltä tulee ohittava auto. Hevosauto oli myös lähtenyt hidastamaan, n.250 metriä ennen käännöstä, sillä käännös on tiukka, ja tie oli hieman jäässä. Joten hevosauto ei kääntynyt kenenkään eteen, eikä millään voinut nähdä takaa ohittavaa autoa. Ja hevosautossa oli tapahtuma hetkellä kuljettajan lisäksi yksi matkustaja, joka myös selvisi ilman vammoja. Isku olisi ollut pahempi jos hevosauton takana oleva rekka ei olisi huomannut ohittavaa autoa, ja väistänyt pientareelle niin paljon kuin oli mahdollista. Hevosautolla oli myös vilkku päällä ja kuljettaja katsoi peileihin ennen käääntymistä. Ja hevosautossa ei ole taustapeiliä.
...
Itselleni olisi käynyt pari kertaa huonosti, jos en olisi katsonut sivupeiliin kääntyessäni vasemmalle Siuntion kalasavustamon pihaan Kirkkonummelta päin tultaessa. Takaa on joku ohittamassa letkaa, kun ei ole tajunnut, että vauhti on hiljentynyt kääntymisten vuoksi. Näitä liikenteelle sokeita kuskeja löytyy.
Varokaa
Onneksi hevosautossa ei ollut hevosia juuri tuolla hetkellä. Silloin onnettomuus olisi voinut olla huomattavan paljon pahempi! Hevosen poikki mennyttä jalkaa kun ei voi laittaa kipsiin vaan hevonen on lopetettava. Mikä puusilmä tuo henkilöauton kuljettaja oikein on? Kortti vaan pois ja pitkäksi aikaa!
Tuli iso lasku
Näitä malttamattomia autoilijoita näkee ihan liikaa. Ehkä heidän pitäisi mennä jollekin vihan hallinta ja hermojen malttamis kursseille. Tai antaa ajokortti pois. Vaarantavat muidenkin kuin itsensä hengen.
Lähtekää edes ajoissa!

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx