(11) kommenttia

Masala kasvaa jatkossa paljon – tällainen sisääntuloportti on suunniteltu kehittyvään taajamaan

Kartta: Kirkkonummen kunta (klikkaa kuva suuremmaksi)

Masalan ja Sundsbergin sisääntuloväylät ovat vuosikymmeniä vanhoja ja ahtaita. Ensinäkymäkin on aika ankea Kehä III:lta saavuttaessa.

Kirkkonummen kunta on laatinut Masalanportin kaavaluonnoksen, joka toteutuessaan muuttaa liikenteen solmukohdan täysin uusiksi.

Masalanportin suunnittelu on käynnistynyt yksityisen kiinteistöomistajan aloitteesta.

Nykyiseen teollisuuskortteliin haluttaisiin rakentaa yksityinen seniori-campus eli vanhusten hoivakoti ja palveluasuntoja. (Lue: Viisykkönen 25.4.2015)

Kunta päätti samalla suunnitella myös Kehä III:n liittymän alueen.

Liikenneviraston on laatinut omat suunnitelmansa Kehä III:n loppupään rakentamisesta nelikaistaiseksi moottoritieksi.  Hanke maksaa yli 70 miljoonaa euroa. (Viisykkönen 10.2.)

Suunnittelualueelle on varattu paikka myös uudelle paloasemalle. Länsi-Uudenmaan pelastuskeskus on arvioinut, että paloasema tarvittaisiin Kirkkonummen itäosiin runsaan kymmenen vuoden kuluttua.

Suunnittelualueen pinta-ala on noin 26 ha, joka on pääosin yksityisessä omistuksessa.

Merkittävimmät maanomistajat ovat Fastighets Ab Implement, jonka omistamaan kortteliin suunnitellaan vanhusten asuntoja. Loput maista omistavat Kirkkonummen kunta, Suomen valtio ja Rolate Oy.

Suunnittelualueella toimii tällä hetkellä metallialan yrityksiä, koiraurheilupalveluita tarjoava agilitykeskus ja polttoaineen kylmäasema. Alueella on vain yksi asukas.

Uusi asemakaava toisi Masalanporttiin noin 500 uutta asukasta. Hoivakodin ja palvelutalon lisäksi radan varteen voitaisiin rakentaa myös kerrostaloja tavanomaiseen asumiseen.

Asuntorakentaminen voisi käynnistyä näillä näkymin vuonna 2021.

Valtiolla eli Liikennevirastolla ei ole vielä mitään aikataulua Kehä III:n loppupään uudelleen rakentamisesta.

Sundetin luonnonsuojelualue säilyy asemakaavassa ennallaan.

Kirkkonummen yhdyskuntatekniikan lautakunta käsittelee asemakaavaluonnosta 20.4.

> Masalasta voisi tulla Kirkkonummen hienoin taajama: Ilmakuvat 2020-luvun Masalasta − katso video! (Viisykkönen 25.1.)


(11) kommenttia

Kommentit (11)

Sivut

Uimahalli Masalaan!
pro uimahalli
Kyllä näitä söpöjä piirroksia riittää kaikkiin kokouksiin ja tapaamisiin, koska niiden toteuttaminen alkaa? Masalasta on varmaan tuhat ja yksi piirrosta/kaavaa sekä 3D-malleja vuosien varrelta, mutta mitään ei ole toteutettu. Pellot puskee heinää ja pöly pyörii kaduilla, mutta kuoppaakaan ei ole kaivettu muuten kuin roudan toimesta.
Saisiko näitä postikortteina?
Masalantien ja Sundsbergintien risteys, eli kirjaston liepeillä kuten Alepo kyseli.

Tämä risteys on jo vuonna 2010, Masalantien kehittämisselvitys, ehdotettu liikenneympyräksi ja tarvittavat maavaraukset tehty. Yhdyskuntatekniikan lautakunta käsitteli mm. 19.1.2017 §3 Masalan keskustan kehittämishankkeiden esittely asiaa. (http://kirkkonummi01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20172686-3) Esityksen liitteestä näkee selkeästi miten mainittu risteys olisi myös liikenneympyrä.

Mielestäni ongelmallista on, että 200m pohjoisempana oleva Sepänkyläntien risteykseen ei ole kaavoitettu liikenneympyrää.
Jerri Kämpe-Hellenius
Jos ajan liikenneympyrässä ylimääräisen kierroksen, olenko silloin nokkelampi kuin muut?
Erkki E.
Olis syytä tehdä liikenneympyrä myös siihen kirjaston liepeille, näyttää se jäävän kokonaan ilman.
alapo

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx