(3) kommenttia

Metroon mennään Matinkylässä nyt "brittityylillä" − portaiden kulkusuunnat muutettiin ruuhkien helpottamiseksi

Matinkylän metroasemalla mentiin alkuviikot (kuva) oikeanpuoleisilla portailla alas. Nyt alas laskeudutaan vasemmalta laidalta.

Matinkylän metroasemalla on tänään tehty hienosäätöä, jotta matkustajat eivät törmäile toisiinsa laiturialueella.

Kun matkustajamäärät Matinkylässä kasvoivat maanantaina joululomien päätyttyä, huomattiin, että metroon johtavat rullaportaat ruukautuivat.

Tämän takia metroaseman liukuportaiden kulkusuunta on vaihdettu.

Jatkossa liukuportaista vasemmanpuoleinen vie alas laituritasolle ja kaksi oikeanpuoleista laiturilta ylös lippuhallitasolle eli portaissa on siirrytty vasemmanpuoleiseen liikenteeseen kuten Britanniassa.

Muutoksen jälkeen saapuvien ja lähtevien matkustajien kulku ei laituritasolla risteä kuten tähän asti.

Länsimetron varsinainen koetinkivi on ollut maantaiaamusta lähtien, kun matkustajamäärä olivat ensimmäistä kertaa normaalin arkipäivän tasossa.

Bussien liityntäliikenne alkoi jo viime viikolla, mutta lomien takia joukkoliikennevälineissä oli rulloin vielä tavallista hiljaisempaa.

Länsimetron aamu alkoi huonosti tiistaiaamuna. Liikenne Espooseen oli kokonaan seis yli tunnin teknisen vian takia.

Matinkylän metroaseman ruuhkiin on tulossa HSL:n mukaan osittaista parannusta, kun metroaseman toisen pään sisäänkäynti saadaan ympäristön rakennustöiden valmistuttua käyttöön.

(3) kommenttia

Kommentit (3)

Jostakin käsittämättömästä syystä media puhuu vain espoolaisista Länsimetrosta uutisoidessaan. Esimerkki: http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801112200660530_u0.shtml

"Länsimetron suurin pullonkaula kohdistuu Matinkylän pääteasemalle. Länsimetroa on tarkoitus jatkaa Kivenlahteen, mutta sitä ennen kauempana Espoossa asuvat matkustajat kuljetetaan busseilla Matinkylään."

Em. sitaatin syitä ja seurauksia saattaisi valaista sen faktan huomiointi että myös Espoon ulkopuolelta tulevat HSL-bussit dumppaavat matkustajat Matinkylään.
vain osa totuutta
Ottakaa V.Ampper käyttöön vain 4€ kamppiin niin on tuokin ongelma ratkaistu.
Hannes VR
Tämä on kirjaimellisesti syvältä. Nyt kirkkonummelaiset mallia Espoosta ja vaateita Häslään päin joidenkin suorien linjojen avaamiseksi suoraan Kamppiin ruuhka-aikoina. 173Z/174Z suoraan Kamppiin arkisin klo 7-9 ja 16-18.Välipysäkeillä pysähdytään vain matkustajien kyydistä jättöä varten, ettei auto tukkeudu Espoon puolella. Olkaa aktiivisia kirkkonummelaiset!
Bussimatkustaja

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx