(3) kommenttia

Metsurit ilmestyvät sähkölinjoille raivaustöihin – saha saattaa laskeutua myös taivaalta

Caruna tarkastaa sähkölinjoja helikopereilla. Myös raivaustöitä tehdään hankalissa maastoissa helikopterista roikkuvilla sahoilla. (kuva: Caruna)

Sähköverkkoyhtiö Caruna raivaa puustoa sähkölinjoilta läntisellä Uudellamaalla lähes 900 kilometrin matkalla. Espoossa ja Kirkkonummella metsurit kulkevat yli 200 kilometrin metsälenkin.

− Karsimme sähkölinjojen alla kasvavaa puustoa sekä sivuilta linjojen päälle taittuvia oksia. Raivauskohteet olemme määrittäneet muun muassa viime vuonna tehtyjen tarkastusten perusteella, kertoo

Carunassa sähköverkon kunnossapitotöistä vastaava Petteri Palmumaa.

Maastosta käsin suoritettavien raivausten lisäksi Caruna raivaa puustoa helikopterin avulla hankalakulkuisissa paikoissa kuten saaristossa.

Kesäkuussa Carunan helikopterit ovat liikkeellä Hangon ja Inkoon välisellä saaristoalueella.

Raivattavat puut ovat maanomistajan omaisuutta.

Piha-alueilla ja yleisillä paikoilla, kuten puistoissa, raivaustähteet kootaan kasoihin.

Muilla alueilla ne jäävät sijoilleen maastoon maanomistajan hyödynnettäväksi.

Carunalla on ympäri Suomea 82 000 kilometriä sähköverkkoa.

Viime vuoden lopussa 40 prosenttia Carunan sähköverkosta oli siirretty maan alle säältä suojaan. Noin puolet jäljellä olevista ilmajohtolinjoista kulkee metsissä.
 

(3) kommenttia

Kommentit (3)

toi on tosi törkeää eikös laki kiellä jo muutenkin eläinten pesintäaikaan touhuamista ja hirveetä jälkee tulee noiden touhujen jälkeen luonnonsuojeluliitto ja birdlife nyt ois tosi paikka
lintujen puolesta!
Samaa kysyn minä; miksi juuri nyt alkukesästä kun metsisssä ja puissa on paljon uutta elämää? Kerrassaan ajattelematonta; hävetkää siellä Carunassa!
Luonnon puolesta
Miksi näitä raivaustöitä tehdään lintujen pesimäaikaan?
Rolle

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx