(2) kommenttia

Mies ryöstettiin juna-asemalla: Onko Kirkkonummi turvaton paikka, miten naapurikunnissa? Poliisin tilasto avaa tilannetta​

Kirkkonummella poliisi lähti erilaisiin hälytystehtäviin tammi-syyskuussa tänä vuonna yli 5 700 kertaa.

Väkivallasta kertovat uutiset nostavat keskustelua turvattomuudesta ja siitä, onko se lisääntynyt. Poliisin tilastoilla voi tilannetta verrata naapurikuntiin.

Iltalehti on koonnut Poliisikorkeakoulun tilastoista Suomen kuntien rikoskartan tällä vuosikymmenellä viime syyskuun loppuun saakka.

Viisykkönen purki tilastoa vähän syvemmälle.

Kun kaikki poliisin tietoon tulleet rikokset - liikennerikokset mukaan lukien - lasketaan yhteen, asettuu Kirkkonummi selvästi alle keskiarvon.

Mikä on tilanne silloin, kun tarkastellaan pelkästään väkivaltarikollisuutta?

Tällä viikolla on yksi tapaus kuohuttanut. Mies ryöstettiin Kirkkonummen asemalla. (Viisykkönen 1.12.)

Yleinen käsitys on, että mitä kauemmaksi suurista kaupungeista mennään, asuinympäristö on rauhallisempi.

Toimiiko tämä Helsingin seudulla? Vastaus on, että yleensä toimii.

Helsingissä on poliisin tietoon tullut tällä vuosikymmenellä henkeen ja terveyteen kohdistuneita rikoksia runsaat 80 kappaletta 1 000 asukasta kohden.

Näistä rikoksista yli 90 prosenttia on tappeluita ja pahoinpitelyitä.

Kirkkonummella vastaava luku on noin 40 eli puolet Helsingin luvuista.

Espoossa "väkivaltatilanne" on aivan sama kuin Kirkkonummella eli noin 40 rikosta 1 000 asukasta kohden tällä vuosikymmenellä.

Entä, kun mennään pidemmälle maalle päin?

Siuntiossa tilanne on jo selvästi rauhallisempi: 27 pahoinpitelyrikosta tuhatta asukasta kohden.

Vihti on hieman rauhattomampi kuin Kirkkonummi, mutta ei paljoa. Väkivaltarikoksia Vihdissä oli tässä tarkastelussa 45 tapausta.

Nurmijärvi näyttää väkivaltatarkastelussa idylliltä Kirkkonummeen verrattuna: pahoinpitelyrikoksia alle 30 kappaletta tuhatta asukasta kohden.

Vantaalla ja Järvenpäässä on tilanne toiseen suuntaan. Vantaalla oli pahoinpitelyrikoksia yli 60 ja Järvenpäässä yli 50.

Iltalehden koostama Poliisikorkeakoulun tilasto ei kerro, miten tilanteet ovat kehittyneet eri paikkakunnilla tällä vuosikymmenellä.

Länsi-Uudenmaan poliisin tilasto Kirkkonummella kertoo, että tänä vuonna syyskuun loppuun mennessä pahoinpitelyt olivat vähentyneet 30 prosenttia vuodentakaisesta.

Tänä vuonna tapauksia on kirjattu 141, viime vuonna samaan aikaan 210.

Rikostilastoissa eri osa-alueiden sisällä prosenttiluvut saattavat heittelehtiä varsin paljon lyhyellä ajalla, joten trendejä eri rikostyypeissä voi saada selville vasta usean vuoden tilastotarkastelussa.

> Lue Iltalehden juttu

(2) kommenttia

Kommentit (2)

väkivalta lisääntyy myös kirkkonummella ihmisiä tulee valmistaa ennaltaehkäisyyn ja itsensä puolustamiseen se on tosiasia enemmän tietoiskuja ja ohjeistusta mite.n turvaat omaisuuttasi ja henkeäsi se on tätä päivää valitettavasti
fakta
ei ole merkitystä missä tehdään rikoksia se on tosi että kirkkonummella tapahtuu nyt ja kun kiristetään nyörejä ne häviää kirkkonummi on tällä hetkellä hyvä tekopaikka esim. vietiin bensat kahdesti nyt on turvajärjestely loppui siihen
tehkäö jotain

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx