(13) kommenttia

Pääkirjaston 5 miljoonan euron kustannusten ylitystä ei nielty suoralta kädeltä – lisäselvityksiä vaaditaan jo maanantaiksi

Pääkirjaston laajennuksen puolivalmiit perustukset odottavat päätöksiä lisämäärärahoista.

Kirkkonummen pääkirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen paisuneet kustannukset joutuvat vielä pikaisten selvitysten alle. Pysähtyneet rakennustyöt odottavat lisämäärärahoja.

Kirjastohankkeen kokonaishinnaksi on ynnätty noin 14,4 miljoonaa euroa. Valtuusto on aiemmin myöntänyt kirjastolle noin 9,5 miljoonan euron määrärahat, joten hankkeesta puuttuu noin 5 miljoonaa euroa.

Kirkkonummen kuntatekniikan lautakunta puolsi määrärahan korotusta torstai-iltana, muttei mukisematta.

Päätökseen liitettiin Matti Kaurilan (kok.) esityksestä ehto, että kunnanhallitukselle esitetään vielä vaihtoehto, jolla alkuperäisessä budjetissa pysyttäisiin.

Lautakunta kaipasi tietoa siitä, millaisia rajoituksia peruskorjaukselle ja laajennukselle tulisi, jos hanke tehtaisiin jo myönnetyillä määrärahoilla.

Yksi hankaluus hankkeen karsimisessa on se, että valtiolta on saatu jo 2 miljoonan euron avustus, joka puolestaan perustuu alkuperäisiin suunnitelmiin.

Lisäksi laajennuksen pohjatöitä ja perustuksia on rakennettu viime talvena.

Kunnanhallitus aikoo käsitellä kirjastomäärärahaa jo ensi maanantaina (2.10.) ja valtuusto runsaan viikon kuluttua.

Rakennustöihin päästäisiin nopeasti, koska urakkatarjoukset on hyväksytty sillä ehdolla, että valtuusto myöntää lisämäärärahan.

> Lue lisää: Pääkirjaston kustannusarvio paisui 50 prosenttia – laajennukseen ja remonttiin tarvittaisiin vajaat 5 miljoonaa euroa lisää (Viisykkönen 14.9.)
 

(13) kommenttia

Kommentit (13)

Sivut

"Keskustan alueella ei ole ollut nyt jo useampaan vuoteen nuorisotiloja ja jos niitä ei nyt pääkirjastoon saada, niin tulisi selvityttää missä muissa (kunnan omistuksessa olevissa) tiloissa ne voitaisiin toteuttaa kohtuullisin kuluin."

Tämä on loistava idea, mutta eikös kaikki kunnan omistamat järkevänkokoiset tilat ole enemmän tai vähemmän homeessa?
Aro
Missäs vaiheessa se Sjökullan oppimiskeskus on menossa, onko se jo valmis ja kuinka paljon se maksoi vai odottaako sekin lisärahoitusta, koska käsittääkseni sen rahoitukseen asetettiin yläraja?
Viljo "Ville" Savolainen
Järjetön hanke jo alkuunsa! Suuruudenhullun ja taloudenpidostaan välinpitämättömän kunnan hanke.
Juha Blomfelt
Merkittävästi alkuperäisestä kohonneiden kustannusten takia laajennusosasta joudutaan suurella todennäköisyydellä karsimaan huomattavasti, joka on todella harmi homma sikäli kun sen myötä nuorisotilat poistuvat kokonaan toteutuksesta.

Keskustan alueella ei ole ollut nyt jo useampaan vuoteen nuorisotiloja ja jos niitä ei nyt pääkirjastoon saada, niin tulisi selvityttää missä muissa (kunnan omistuksessa olevissa) tiloissa ne voitaisiin toteuttaa kohtuullisin kuluin.
Vesa-Pekka Sainio (ps.)
Jospa nyt rakentaisitte ihan tavallisen kirjaston ilman mitään komserttisaleja. Ei tarvitse olla Suomen hienoin ja kaunein, vaan pikkukuntaan sopiva kohtaamispaikka.
Kustannukset kuriin

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx