(12) kommenttia

Pysäköintiä rajoitetaan kymmenillä merkeillä − kahdesta taajamasta puuttuu yhtenäinen käytäntö

Veikkolaan tulee kymmeniä uusia pysäköintikieltomerkkejä.

Pysäköinti on kielletty hyvin laajasti Kirkkonummen kunnan omistamilla kaduilla. Viimeisiä "aukkoja" paikataan noin 70 uudella kieltomerkillä.

Kunnan yhtenäinen käytäntö kadullapysäköintiin on puuttunut eritoten Veikkolasta, mutta Kantvikissakin pystytetään uusia merkkejä ja joitakin myös poistetaan.

Kantvikin läpikulkeva Sokeritehtaantie saa pysäköintikieltomerkit ja pari muuta katua.

Veikkolassa uusia kieltomerkkejä pystytetään enemmänkin, noin 65 kappaletta.

Käytäntö on, että rivitalo- ja kerrostaloalueilla pysäköinti täytyy tapahtua tontilla, ei kadunlaidalla. Tosin Veikkolassa ei ole vielä kerrostaloja.

Uusista pysäköintimerkeistä on kunnan viranhaltijapäätös.

Kirkkonummen kunnalla ei ole pysäköinninvalvontaa. Siitä on moneen kertaa kyllä puhuttu.

Vain poliisi voi kirjoittaa pysäköintivirhemaksuja ja joillakin yksityisillä kiinteistöillä on sopimuksia parkkivalvontafirmojen kanssa.

> Uusia pysäköintimerkkejä on pystytetty – koko päiväksi ei autoa saa jättää, kunnan parkkipirkkoja kaavaillaan jossakin vaiheessa (Viisykkönen 26.9.)

(12) kommenttia

Kommentit (12)

Sivut

Vaikka teillä olisi miljardi pysäköintipaikkaa, te ette sittenkään osaisi paikoittaa oikein!
Hengissäselvinnyt
Seppo Palkki ! Ajatuksesi on 100% mutta! Minne ne autot sitten viedään kun ei ole parkkitilaa missään Kirkkonummella? Kunnalla levitellään palvelut jotta autoa on pakko olla jos nyt ei asu juuri asemalla niinpä se auto pitää jossakin olla myös yötä mutta mihin laitat sen? Esim. lukkarinkujalla on 4 vapaaparkkipaikka mutta 10 autoa joka ne käyttää.
Aivan turhat liikennemerkit.
Mitä noilla merkeillä todellakaan tekee,kun autoilijat niitä noudata ja kukaan ei edes kunnolla valvo.Poliisilla oikeus sakottaa joo ,mutta käytännössä tuo ei toimi,kun katsoo esimerkiksi täällä Gesterbyssä villii pysäköintii kadun varsille esimerkiksi Hopearinteellä?Poliiseja pyydetty sakottamaan,mutta käytännössä oon nähnyt yhden ainoan kerran heidät kirjoittamassa sakkoja talomme edustalla.Ja poliisikaan ajallisesti voi olla koko aika sakottamassa näitä joka on sitten poissa muusta valvonnasta.Itse kannattaisin kyllä kunnan palkkaavan palkkalistoilleen muutamia parkki Pirkkoja jotka valvois tätä touhuu täällä säännöllisesti.Ja en tiedä mikä on pysäköinti virhe maksun suuruus,mutta ilmeisemmin pieni,kun on varaa väärin pysäköidä jatkuvasti.
Seppo Palkki
Esim. 80-luvulla suunnitelluilla asuntoalueilla ei ole huomioitu autojen pysäköintiä riittävästi. Rivitalojen P-alueilla ei riitä tila autoille, kadut ovat liian kapeita tienvarsipysäköintiin, eikä lumelle ole tilaa talvella. Lumet joudutaan nyt kasaamaan risteyskohtiin näkyväisyyttä ja siis turvallisuutta huonontamaan. Esim Jolkbyn alueelle on jouduttu jokunen vuosi sitten rakentamaan lisää P-alueita, siitä huolimatta autoja pysäköidään jatkuvasti, kunnan ja viranomaisen "luvalla" jopa poikittain jalkakäytävälle. Silloinen kommunisti-arkkitehti haaveili varmaan autottomasta, yleisiin kulkuvälineisiin tukeutuvasta yhteiskunnasta, mutta todellisuudessa tehdyt muutokset ovat muokanneet asiat avian toisin. Autoja tarvitaan yhä enemmän. Samanaikaisesti kunta kaavoittaa kerrostaloasumista hajautetusti koskemattomiin metsiin, lähi-ulkoilualueet tuhotaan, jolloin ulkoilemiseenkin tarvitaan yhä enemmän autoja. Kaikenlisäksi suunnitellaan liikennevaloja paikkoin joihin ei tarvita, koska sujuvimpia vaihtoehtoja ei ymmärretä tai ei toteuteta.
Vetovoimainen ja viihtyisä?
Kuninkaantiellä on autoja aina 10-15kpl nurmikolla ja monessa muussa paikassa on nurmikot sotkettu kuralle.Kakkosalueen jalkakäytä on pyhittety lastaukselle parkkeeraukselle ei kukaan piittaa.
Veromarkkoja

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx