(5) kommenttia

Pystyykö uusi kirjasto elävöittämään keskustan? – Uusi rakennus on paljon muutakin kuin kirjalainaamo

Havainnekuva Kirkkonummen uudesta kirjastosta. (JKMM Arkkitehdit)

Kirkkonummen pääkirjastossa infotaan ja keskustellaan uudesta kirjastosta, jonka laajennusosaa rakennetaan parhaillaan. Kirjastoon on tulossa uusia toimintoja.

Kirkkonummen kirjaston Porkkala-salissa järjestetään info- ja keskusteluilta tiistaina 25.4. klo 18. Kirjaston uudet toimijat kertovat suunnitelmistaan.

Kirjastoon tulee uusia tiloja Luckanille, keskustan asukaspuistolle, kunnan nuoripalveluille ja musiikkileikkikoululle.

Lisäksi kirjastossa avautuu kahvila, uusi sali yleisötilaisuuksia varten ja kokoustiloja, joita järjestöt voivat varata.

Mukana keskustelutilaisuudessa ovat asukaspuiston verkostotyöntekijä Anu Kullberg, nuorisotoimenjohtaja Seppo Savikuja, musiikkileikkikoulun opettaja Titta Kalaja, Luckanin toiminnanjohtaja Lotta Lindström, kunnan rakennuttamispäällikkö Jarno Köykkä ja kirjastotoimenjohtaja Margareta Kull-Poutanen.

Keskustelua johtaa sivistyslautakunnan puheenjohtaja Tero Strand.

Kirjasto valmistuu lopullisesti parin vuoden kuluttua.
 

(5) kommenttia

Kommentit (5)

Uuteen kirjastoon tarvitaan kunnollinen hiljaisen työskentelyn tila, jossa hyvät työtuolit ja pöydät, sekä kunnollinen ilmanvaihto. Mallia voi ottaa esimerkiksi Ison Omenan tai Sellon kirjastoista.
Lisäksi Kirkkonummen olisi syytä liittyä Helmet-kirjastojärjestelmään, sillä se paitsi laajentaisi lainattavaa kokoelmaa huikeasti myös helpottaisi pk-seudulla opiskelevien ja työssäkäyvien elämää, kun lainoja voisi palauttaa koti- ja työpaikkakunnalla.
"Koko kunnan olohuone" -konseptia tulee varoa - se on epäonnistunut monissa (Espoon) kirjastoissa, ja kirjasto on äärimmäisen hälyisä ja rauhaton paikka.
Abiturientti
Hiljaisia opiskeluun sopivia tiloja kiitos! Koululla on ihan täyttä ja kotona vaikea keskittyä.
Nuori
Sellainen melusirkus kuin se nyt on, ei ole vetovoimainen. Kyllä huomaa, että kunnasta puuttuu nuorisotalo ja kunnon päiväkodit. Henkilökuntakin kailottaa viimeistä päivää. Pahoin pelkään, että tulevasta pytingistä tulee tanssikeskus.
viulutviritetty
Pääkirjaston pitkään odotettu remppa ja laajennus ovat mahtava juttu, jonka kuntalaiset ansaitsevat. Talon monipuoliset tilat ja erilaiset palvelut ovat selvästi hankkeen pääosissa, eikä perinteinen fyysisiin lainausmateriaaleihin panostaminen ole ollut korostetusti esillä. Siksi olisikin syytä varmistaa, ettei kuntalaisille profiloitu "olohuone" olisi kuitenkaan ns. liian kotoisa.

Tarkoitan tällä sitä, että kirjasto tulee pitää viihtyisänä esim. melun ja käyttökuormituksen osalta. Tilojen käyttöasteet tulevat varmasti olemaan korkeat, erityisesti nuorisopalveluiden osalta. Ammattitaitoinen henkilökunta, akustiikka ja muut tilaratkaisut ovatkin tärkeässä roolissa viihtyvyyden takaamisessa.
Vesa-Pekka Sainio
Suomen paras kirjastosuunnittelija on ollut asialla. Uusi kirjasto on iso ylpeyden aiheemme ja nostaa kunnan vetovoimaisuutta omalla sarallaan.
Raija Vahasalo

Kommentoi

(2) kommenttia

Skanska rakentaisi viimein tyhjälle tontille kerrostalot – kunta on vastustanut kuitenkin autopaikkojen vähentämistä

(3) kommenttia

”Kyllä minä niin mieleni pahoitin” − Kirkkonummelle haetaan kuvauksiin avustajia, rakastettu jääräpää palaa valkokankaalle

(0) kommenttia

Vaalien vilkkainta äänestyspaikkaa joudutaan vaihtamaan taas – presidentinvaalien ennakkoäänestys palaa lähtöruutuun

(2) kommenttia

Tällaiset ale-laatikot on myyty hetkessä kahdella eurolla – nyt hävikkilajitelmia saa kaikista VBO:n kaupoista

(0) kommenttia

Rubikin kuution mestarit kisasivat Kirkkonummella: Näin syntyy uusi ennätysaika sokkona ulkomuistista – Katso video!

(0) kommenttia

Kirkkoherra jää eläkkeelle – nyt mietitään valitaanko Kirkkonummelle seurakunnan uusi ”paimen” suoralla vaalilla vai neuvostossa

(1) kommentti

Bertel Ekengren, 85, halusi Kirkkonummelle piilaakson – eläkkeeltä töihin palannut insinööri kertoo HS:ssa harvinaisen värikkäästä urastaan

(2) kommenttia

Väliaikaisille autopaikoille lisäaikaa – parkkipaikka saa odottaa Kirsikan kauppakeskuksen suunniteltua laajennusta

(0) kommenttia

Ulkoilualueellekin johtava silta piti välittömästi vahvistaa – ei kestä muuten raskaita autoja ja busseja

(6) kommenttia

Tämä poliisin uusi merimaija voi tulla vastaan myös Kirkkonummen vesillä – 1.000 hevosvoimaa ja tarvittaessa lähes 80 km/h

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx