(1) kommentti

Säätiö jakoi tänä vuonna Kirkkonummella yli 400.000 euroa kotiseututyöhön ja erilaisiin projekteihin

Säästöpankkisäätiö juhlisti päättyvää toimintavuotta Wohlsin kartanon vaunuvajan ylisillä.

Kirkkonummen Säästöpankkisäätiö on tämän vuoden aikana tukenut paikallista kotiseututyötä ja lukuisia eri projekteja yli 400 000 eurolla.

Vuonna 1993 perustetun säätiön avustukset jakautuvat hyvin erilaiseen toimintaan ja kohteisiin senioreista nuorisoon ja kulttuurista urheiluun.

Säätiö sponsoroi muun muassa 200:lle Kirkkoharjun koulun oppilaalle näytökset historialliseen näytelmään Wohlsin kartanolla.

Viime syksynä järjestetty viikon musiikkitapahtuma Tonernas Mosaik - Sävelten Mosaiikki oli myös vahvasti säätiön tuella toteutettu. (Lue: Viisykkönen 31.5.)

Säästöpankkisäätiö oli kutsunut Wohlsin kartanolle torstai-illaksi yhteistyökumppaneita ja avustusten kohteiden edustajia juhlistamaan kulunutta vuotta.

Samassa yhteydessä muistettiin vielä erikseen Sävelten Mosaiikki -tapahtuman ideoijaa ja pääjärjestäjää Per Olof Munckia 1 000 euron stipendillä.

Säästöpankkisäätiön (Kyrkslätts Sparbanksstiftels) suurin ja jo vuosia jatkunut projekti on Wohlsin kartano, jonka säätiö osti kunnalta.

Kartanon päärakennus on kunnostettu ja useita muistakin alueen rakennuksia on remontoitu, mutta  työ jatkuu.

Wohlsin kartanosta kehitetään tapahtuma-, kokous-ja kulttuurikeskusta.

Tänä vuonna aloitettiin perustaa kartanon puistoon isoa ruusutarhaa, rosariota, jonne istutetaan noin 200 ruusuntainta. Tarha on vapaasti avoinna yleisölle. (Viisykkönen 10.10.)

Seuraava yleisötapahtuma kartanolla on Lucia-markkinat 10.12.

Kyrsklätts Sparbanksstiftelse perustettiin, kun paikallisista säästöpankeista muodostettiin Aktia-pankki vuonna 1993. Säätiöstä tuli Aktian osakas.

Samalla tavalla syntyi Länsi-Uudellemaalle useita vastaavia paikallisia säätiöitä.

(1) kommentti

Kommentit (1)

Voisiko kotiseututyö hävittää huumeidenmyyjät kotiseudultamme.
Äiti ja Isä

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx