(15) kommenttia

Seiniä nurin ja avokonttoria tilalle – uuteen kunnantaloon kaavaillaan remonttia ja neliöiden tehokäyttöä

Kirkkonummen kunnantalo valmistui runsas viisi vuotta sitten ja lähes koko ajan talossa on korjattu jotakin paikkaa.

Kirkkonummen kunnantalon tilojen käyttöä halutaan tehostaa samalla, kun sisäilmaongelmien takia tehtäviä remontteja jatketaan. Kunnan tekniselle osastolle suunnitellaan muuttoa naapuritalosta.

Runsaat viisi vuotta sitten valmistuneen kunnantalon alkutaival on ollut kivikkoinen lähinnä sisäilmaongelmien takia. Tälläkin hetkellä talon toinen kerros on pääosin tyhjä.

Sisäilmaremontti alkoi kakkoskerroksessa viime syksynä ja perusturvan henkilöstö siirrettiin väistötiloihin. (Viisykkönen 30.8.2016)

Korjaustöitä kuten lattiapintojen vaihtoja ja ilmastoinnin säätöjä on tehty pitkin talvea. Tällä hetkellä työntekijöitä on muuttanut takaisin toisen kerroksen yhteen siipeen.

− Yksittäistä syytä ei sisäilmaongelmiin ei ole löydetty. Mutta ensikokemukset remontoidusta siivestä näyttäisivät, että tilanne on korjaantunut, sanoo kunnan rakennuttamispäällikkö Jarno Köykkä.

Remontti jatkuu ja siirtyy ylempiin kerroksiin myöhemmin.

Sisäilmaremontin aikana kunnassa on ryhdytty miettimään myös kunnantalon tilojen nykyistä tehokkaampaa käyttöä. Tätä on edellyttänyt myös kunnanvaltuusto.

Kunnantalo on rakennettu perinteiseksi ”koppikonttoritoimistoksi”, josta aiotaan osin päästä eroon ja rakentaa maisema-avotoimistotiloja.

Samassa yhteydessä on tutkittu kuntatekniikan osaston muuttoa naapuritalon yläkerrasta kunnantalon puolelle.

Kunnantalon omistaa Keva, ja kunta on talossa vuokralla. Naapuritalon kauppakeskuksen yläkerran toimistotilat on kunnan omia tiloja.

Alustavissa neuvotteluissa on sovittu, että Keva maksaa sisäilmaremontit ja kunta puolestaan tilojen muutostöihin liittyvät kustannukset.

Muun muassa avotoimistoon sopivaa kalustusta jouduttaneen hankkimaan.

Tilakysymyksiä tulee näillä näkymin pohdintaan lisää ensi vuonna, kun kunnan perusturvan henkilöstä siirtyy vuoden 2019 alusta uuden maakuntahallinnon palvelukseen.

Sote-muutoksen myötä myös toimitilat siirtyvät uudelle maakuntahallinnolle.

Kirkkonummen kunnanhallitus käsittelee kunnantalon remonttia maanantaina 12.6.
 

(15) kommenttia

Kommentit (15)

Sivut

Valmis avokonttori:vanha suojeltu palanut navettarakennus,jossa seinät vain pystyssä ja komeat olisivat myös maisemat katsella ja ilmastointi pelaisi!
Arkkitehti
Surettaa tällainen päätöksenteon lyhytnäköisyys. Avokonttoritoiminta on todettu jo akateemisissa tutkimuksissakin huonoksi... Ei tällaisia ratkaisuja kuntatasolle, kun investointirahaa on muutenkin niukasti. Voi voi...
Haukkis Veikkolasta
Onpa mukava mennä hoitamaan sossuasioita avokonttoriin. Eihän kukaan vaan kuule/kuuntele. Ja toki asiakkaat juttelee luottamuksellisia asioita puhelimitsekin kun eihän avokonttorissa toisten puhelut kuulu kenenkään toisen korviin.
Hullun huttua
Ihan sama millaiset kopit ja seinät tuon talon sisällä on. Tuottavuus, eli virkamiesten aikaansaannokset puhuvat puolestaan.....
Koskahan ja kenellä olisi valtaa lopettaa tuo kunnan virkamiesten seikkailut. Ei näytä olevan mitään suuntaa toiminnalle.
Voi vain arvailla miten käy lähitulevaisuuden isojen hankkeiden kanssa. Tulevat hirveän kalliiksi eivätkä valmistu ikinä ja sitten kun todetaan valmiiksi on jo pakko alkaa remontoida jne.
Noidankehä
Joo käytetään vaan lisää rahaa tälläisiin turhanpäiväisyyksiin. Ja Virostahan saadaan taas ammattimiehet tekemään muutokset, joita voidaan sitten taas parinvuoden päästä korjailla. Tärkeämpiä kohteitahan varmaan ei löydy Kirkkonummelta, joihin voisi sijoittaa nämäkin rahat.....
Just joo

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx