(0) kommenttia

Sport Center etsii uusia tapoja liikuttaa

Martin Valtonen ja Veera Setälä kehittelevät LähiTapiola Sport Centerissä uusia liikuttamistapoja. Toiminta täyttää kohta 10 vuotta.

Masalassa on punnerrettu yksityisin voimin sisäurheiluhallia eteenpäin jo kymmenen vuotta. Tänä aikana toiminta on saatu varsin monipuoliseksi.

Nykyisin LähiTapiola Sport Centerinä tunnettu sisäurheiluhalli aloitti entisessä teollisuuskiinteistössä 16.8.2004. Juhlia ei toiminnan vetäjän Martin Valtosen mukaan ehditä varmaan ihan syntymäpäivänä järjestää, mutta ensi syksynä kuitenkin.

Yhtiön toiminta lähti viiden salibandy-isän voimin liikkeelle, koska junnuilla oli huutava pula harjoittelu-ja ottelutiloista. Sittemmin kiinteistöön on tullut lisää muun muassa keilahalli ja kuntosali.

Masalan sisäurheiluhallin toiminta on Valtosen mukaan ollut viimeiset viisi vuotta varsin vakaata.

- Taloustilanne on mikä on, mutta kyllä tässä tavalla tai toisella pärjätään. Meidän plussa on monipuolisuus ja sitä aiotaan edelleen kehittää, Valtonen sanoo.

Oman ongelmansa Masalan sisäurheiluhallille on tuonut kunnan säästötoimet. Kunta puolitti omat kouluille tarkoitetut hallivuorot niin Masalassa kuin myös Kirkkonummen jäähallilla. Masalan hallin osalta kunnan ostoja pudotettiin 15 500 eurolla tänä vuonna.

Kuntosaleja lisää – kilpailu kiristyy

Toisaalta kilpailu on yksityisissä liikuntapalveluissa kiristynyt Kirkkonummellakin. Pian on toiminnassa kaksi uutta yksityistä kuntosalia.

Sport Centerissä liikuntapuolta vetävä FISAF Personal Trainer Veera Setälä vastaa kilpailuun monipuolistamalla edelleen tarjontaa.

- Kamppailulajit on yksi mielenkiintoinen asia, uudet painonpudotusryhmät ovat olleet suosittuja, ja niissä on hyvin onnistuttu. Syksyksi kaavaillaan lapsiperheille äiti-lapsi –jumppia. Ylipäätään arkipäivisin olisi tällä hyvin tilaa niille ryhmille, jotka voivat silloin tulla kuten eläkeläiset, Setälä kaavailee.

Kaiken kaikkiaan uusia muotijumppia olisi Setälän mukaan maailmalla vaikka kuinka paljon. Tosin kaikissa on periaate ihan sama eli saada ihminen liikkumaan.

Tarvitaanko kaikki uudet tilat?

Masalan urheiluhallilla on osin katseltu ihmeissään uusia liikuntatilahankkeita. Jäähallin vieressä on varattu paikka yksityiselle suurelle monitoimihallille. Samoin Masalan Sport Centerin vieressä on monitoimihallihanke, joka tarvitsee vielä asemakaavamuutoksen.

Kirkkonummella pitäisi Valtosen mielestä saada ehdottomasti jonkinlainen koordinaatio näissä hankkeissa. – Se on esimerkiksi varmaa, että kahta salibandyyn keskittyvää hallia ei Kirkkonummella voi olla, toinen niistä katoaa väkisin, Valtonen pohtii.

Valtosen mielestä nimenomaan kunnan pitäisi olla keskeinen toimija, joka yrittäisi koordinoida niin yksityisiä ja samalla myös kunnan omia tilahankkeita.

- Esimerkiksi keskustassa on varattu nyt tontti monitoimihallin suunnitteluun. Samalla vieressä on kaavailussa tehdä suuri liikuntasali uuden koulun yhteyteen. Miksei näitä voisi yhdistää, Valtonen kysyy.   

Arkisto (5.5.) Kunta vähentää rajusti jäähallin käyttöä

LähiTapiola Sport Center   


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä