(5) kommenttia

Tälle alueelle aletaan suunnitella uutta Kirkkonummen keskustaa − vanhat talot väistyvät uusien asuntojen ja liiketilojen tieltä

Kaavamuutosalue on rajattu mustalla viivalla. Muutokset koskevat liikekiinteistöjä, ei nykyisiä asuintaloja.

Kirkkonummen kunta on neuvotellut torin seudun kiinteistönomistajien kanssa sopimukset alueen kehittämisestä. Pohjana suunnitelmille on arkkitehtikilpailu.

Alueen kaavoitus on alkamassa. Kiinteistöt ovat lähes kokonaan yksityisessä omistuksessa, joten kunta on tekemässä sopimukset kiinteistönomistajien kanssa, jotka maksavat kaavoitustyön.

Kahden kiinteistön omistajat ovat ehtineet jo kertoa suunnitelmistaan.

Varuboden-Osla tiedotti torstaina, että se on sopinut rakennusyhtiö YIT:n kanssa kiinteistönsä kehittämisestä. (Lue: Viisykkönen 9.11.)

VBO:n talossa toimii nyt muun muassa Sale ja Rosso. Paikalle kaavaillaan uusia liiketiloja ja yläkerroksiin asuntoja.

Aiemmin syksyllä niin sanotun entisen Säästöpankkitalon omistaja kertoi omista suunnitelmistaan.

Vanha pankkitalo on tarkoitus purkaa ja rakentaa paikalle 4-5-kerroksinen uudisrakennus, johon tulee senioriasuntoja ja hoivapalveluita sekä liiketiloja. (Viisykkönen 16.10.)

Kaavoitussopimuksessa ovat mukana myös Kirkkonummen Huolto Oy:n omistamat kiinteistöt, jotka sijaitsevat alaspäin torilta.

Op-Pohjolan omistama kiinteistö Tallinmäki 2:ssa, johon kirjasto muuttaa väliaikaisesti, ei ole mukana nyt neuvotellussa kaavoitussopimuksessa.

Myös valtio on mukana hankkeessa. Nykyisen Kelan rakennuksen tontille aiotaan tehdä kaavamuutos.

Kirkkonummen kunta omistaa suunnittelualueella yhtä taloa eli osan niin sanotusta pankkitalosta, jonka päädyissä toimii R-kioski ja Toimarin liike sekä yläkerroksissa Porkkalan lukio ja kansalaisopisto.

Kunta omistaa talosta nyt 40 prosenttia, mutta valtuusto on päättänyt ostaa loputkin talosta. Päätös ei ole vielä lainvoimainen, eikä kauppoja ole tehty.

Uutta keskustaa torin seudulle lähdetään suunnittelemaan arkkitehtikilpailun tulosten pohjalta.

Viime vuonna pidetyssä kilvassa voittajaksi ja jatkosuunnittelun pohjaksi valittiin Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiaisen ehdotus "Seneca". (Lue: Viisykkönen 12.4.2016)

Tavoiteena on, että kaavamuutos olisi valmis ja valtuustossa päätetty kahden vuoden kuluttua.

Kirkkonummen kuntakehitysjaosto käsittelee kaavoitussopimusta 14.11.

Lisätty (15.11.) Jaosto hyväksyi sopimuksen.
 

(5) kommenttia

Kommentit (5)

Mitä hyötyä tällaisesta suunnittelusta on? Jo nyt on joka puolella, niin vanhoissa kuin uusissakin tiloissa PALJON tyhjiä liikehuoneistoja. Vuokrat ovat öky kalliita ja yrittäjät ei niitä vuokraa, ja jos vuokraakin, ei mene kuin 1-2v ja yritys lopettaa koska Kirkkonummella ei ole asiakkaita heidän yrityksiinsä.
Kuinka monta "keskustaa" Kirkkonummi oikein tarvitsee?
Palveluita Kirkkonummella ei ole eikä tule. Ruokapaikoista puhumattakaan.
Rosso on jo niin lopen väsynyt sisältä että siellä ei yksinkertaisesti voi käydä. Siellä haisee rasva ja ruuankäry mikä tarttuu vaatteisiin ja ruoka & hintataso on todella kaukana toisistaan. O'Matin hinnat on pilvissä ja ruoka aina kylmää kun tulee nenän eteen. Dennis on hyvä ja ravintolapäällikkö erittäin mukava. Mutta ei sielläkään jaksa joka kerta käydä kun syömään haluaa mennä. Pitseriat Kirkkonummella on mitä mitä on ja niihin ei todellakaan ole tunkua.
Kirkkonummi ei pärjää Stadille
Hienoa saada keskusta takaisin omalle paikalleen pois cittarista.
Toivottavasti palvelujakin tulee.
Keskustan siistiminen on todellakin aiheellista. Onneksi keskustasasa ei ole enää räjähtäneitä "jättömaatontteja" joita oli esim. Ervastintiellä ennen kerrostaloja ja parakkipäiväkodin paikalla.
Nykyiset keakustan rakennukset kyllä kaipaavat päivittämistä.
Peukutan.
Keskusta keskustaan
Tuota noin laadukas pizzeria = Dennis ja laadukas ruokaravintola = Bistro O mat. Vai oliko niin, että keskusta on mielestäsi vain torin vierusta eli esim 400m etäisyys on liikaa? Toki sitten Rosso ajaa kohtuullisesti molempia vaikkakaan ruoka ei ole ihan Denniksen tai Bitro O matin tasoa. Miten monta ns laaturavintolaa tämänkokoinen kylä voi kannattaa? Huomattava parannus on saatu kun vertaa, että ennen oli vain ja ainoastaan Rosso.
Kannattaa kannattaa oman kylän palveluita nyt kun niitä on
Kuinkahan monta keskustan suunnitelmaa parin viime vuosikymmenen aikana onkaan tehty! Toivottavasti nyt tapahtuu.
Ikuisesti parenteesikeskusta?
Toivottavasti keskustaan saataisiin joskus myös asiallinen ruokailuravintola, tietty jonkinsortin laadukas pitseriakin olisi varsin tervetullut...
Jess...

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx