(1) kommentti

Tässä lienevät Suomen ensimmäiset kuntalähettiläät – Kirkkonummi valjasti menestyviä nuoria markkinoimaan kotikuntaansa

Nuoria menestyviä kirkkonummelaisia Linnea Nieminen, Krenar Aliu ja Patrik Pyöriä. Kuvasta puuttuvat kuntalähettiläät Emilia Kanerva ja Venla Pajukangas.

Viisi nuorta menestyvää kirkkonummelaista ryhtyy viestimään omalla toiminnallaan ja osaamisellaan kotikuntaansa eri areenoilla. Kunnan uusi markkinointikampanja lienee laatuaan Suomen ensimmäinen.

Kirkkonummi etsi ”palvelukseensa” nuoria kuntalähettiläitä. Vaatimukset olivat kovat. Hakemuksia tuli 15, joista valintaraadin mielestä saatiin edustava ryhmä kunnan markkinoijiksi.

Valinta tehtiin hiljakkoin. Edustava nuorten menestyjien joukko on judoka Emilia Kanerva, nyrkkeilijä Krenar Aliu, muusikko Linnea Nieminen, bloggari Venla Pajukangas ja nuori yrittäjä Patrik Pyöriä. (Viisykkönen 6.6.)

Ensi vuoden loppuun jatkuva kampanja pistettiin alkuun keskiviikkona kunnantalolla, jossa oli paikalla kolme lähettilästä. Kaksi lähettilästä on ulkomailla parhaillaan.

Kirkkonummi toivoo erityisesti, että lähettiläät tuovat kotikuntaansa näkyviin eri yhteyksissä niin perinteisessä mediassa kuin somessa.

− Toivomme vuorovaikutteista viestintää, jossa Kirkkonummi on esillä. Lisäksi tietysti toivomme myös menestystä kullekin kuntalähettiläälle omalla urallaan, Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio toteaa.

Tarkoitus ei ole Aarnio mukaan se, että kuntalähettiläät valjastetaan kertomaan pelkkää hyvää Kirkkonummesta.

− Toivomme, että esille nostetaan sellaisiakin asioita, joihin ei olla tyytyväisiä ja joita voitaisiin kehittää.

Kuntalähettiläille maksetaan 250 euron kuukausikorvausta, ja erityisen hyvistä suorituksista ollaan valmiit antamaan bonusta.

− Haluamme, että kuntalähettiläät ovat kirkkonummelaisina näkyvästi esillä somessa ja mediassa. Kutsumme heitä mukaan myös tilaisuuksiin ja tapahtumiin, kunnan kehitysjohtaja Risto Nikunlaakso kertoo.

Kuntalähettiläistä kaksi on urheilijoita, jotka tähtäävät Tokion olympialaisiin 2020. Taival on vielä pitkä, mutta kansainvälistä menestystä on molemmilla takana jo kiitettävästi.

Nyrkkeilijä Kenar Aliu on hyvin tuttu Kirkkonummen urheilupiireissä. Kenar otteli EM-pronssia alle 19-vuotiaiden sarjassa viime vuonna.

Kenar kertoo, että hänen ammattinsa on tällä hetkellä nyrkkeily ja siinä sivussa hän opiskelee liiketaloutta Omniassa.

Judoka Emilia Kanerva on parhaillaan harjoittelemassa Japanissa.

Sekä judossa että nyrkkeilyssä todella kovatasoiset vastustajat on haettava ulkomailta, siksi sekä Kenar että Emilia ovat paljon matkoilla.

Emilian paras saavutus on tähän mennessä EM-mestaruus toissa vuonna.

Kokolailla toisenlaista osaamista kuntalähettiläistä edustaa Patrik Pyöriä. Hän voitti kolmen lukiokaverinsa kanssa nuorten yrittäjyyskilpailun vuonna 2015 mustikkalimonadin kehittämisellä.

Yritysideaa on jalostettu siitä lähtien, ja tällä viikolla Vakka-Suomen panimosta tulee ensimmäinen iso 5 000 pullon erä limua kotimaisesta mustikasta valmistettuna.

Musiikinsaralla Kirkkonummi-sanomaa vie eteenpäin Linnea Nieminen, joka on voitu bongata kesätöistä myös Kirkkonummen kirjastossa.

Linnea on pianisti ja laulaja, mutta sanoo keskittyvänsä musiikkiin mahdollisimman laajalla rintamalla.

Hän on tuottanut taidetapahtumia, keikkaillut ja antanut myös musiikinopetusta.

Viides lähettiläs on bloggari Venla Pajukangas, jonka kirjoituksiin voi tutustaa täältä.
 

(1) kommentti

Kommentit (1)

Ei kuitenkaan ihan ensimmäinen laatuaan, sillä mm. Espoo käyttää menestyneitä nuoria markkinoinnissaan samoin keinoin. Todella hieno juttu kuitenkin.
Antti Kilappa

Kommentoi

(0) kommenttia

Presidentinvaalin äänestys alkoi Kirkkonummella vaisusti − vain neljässä kunnassa Uudellamaalla vielä hiljaisempaa

(0) kommenttia

Lähijunat uhmaavat sakeita lumisateita, poikkeustoimiin ei ryhdytä − lunta on luvassa putkeen kokonainen vuorokausi

(1) kommentti

Hitaaksi ja kankeaksi parjattu kaavoitus sai välillä tunnustusta − Ely-keskus kiittelee Kirkkonummen kaavoitustyötä

(1) kommentti

Suomen Asuntomessut mukana ex-rallitähden rakennushankkeessa − tavoitteena "miniasuntomessut" Inkoossa

(1) kommentti

Pelle Pelottoman jalanjäljissä − Kirkkonummelta löytyi kaksi nuorta keksijäneroa Patentti-ja rekisterihallituksen kilvassa

(4) kommenttia

Suomen paras ravintola suurten kaupunkien ulkopuolella löytyy Kirkkonummelta − ammattilaiset listasivat 50 maan kärkiravintolaa

(9) kommenttia

Metron pelättiin ruuhkauttavan Ison Omenan ympäristön kadut, iso yllätys olikin maan alla − Yle: Matinkylä ehkä koko metron vilkkain asema

(5) kommenttia

Kaksi nuorta loukkaantui aamuyöllä vakavasti Kehä III:lla − auto syöksyi kallion ja kaiteen väliin

(6) kommenttia

Nämä miehet pyrkivät Kirkkonummen seurakunnan johtoon − hakijoita Liperistä, Tuusulasta ja Thaimaasta

(6) kommenttia

Hävikkilajitelmia myytiin VBO:n kaupoissa tuhansia loppuvuonna − nyt saa myös leipäpusseja erikoishalvalla

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx