(1) kommentti

Tässä lienevät Suomen ensimmäiset kuntalähettiläät – Kirkkonummi valjasti menestyviä nuoria markkinoimaan kotikuntaansa

Nuoria menestyviä kirkkonummelaisia Linnea Nieminen, Krenar Aliu ja Patrik Pyöriä. Kuvasta puuttuvat kuntalähettiläät Emilia Kanerva ja Venla Pajukangas.

Viisi nuorta menestyvää kirkkonummelaista ryhtyy viestimään omalla toiminnallaan ja osaamisellaan kotikuntaansa eri areenoilla. Kunnan uusi markkinointikampanja lienee laatuaan Suomen ensimmäinen.

Kirkkonummi etsi ”palvelukseensa” nuoria kuntalähettiläitä. Vaatimukset olivat kovat. Hakemuksia tuli 15, joista valintaraadin mielestä saatiin edustava ryhmä kunnan markkinoijiksi.

Valinta tehtiin hiljakkoin. Edustava nuorten menestyjien joukko on judoka Emilia Kanerva, nyrkkeilijä Krenar Aliu, muusikko Linnea Nieminen, bloggari Venla Pajukangas ja nuori yrittäjä Patrik Pyöriä. (Viisykkönen 6.6.)

Ensi vuoden loppuun jatkuva kampanja pistettiin alkuun keskiviikkona kunnantalolla, jossa oli paikalla kolme lähettilästä. Kaksi lähettilästä on ulkomailla parhaillaan.

Kirkkonummi toivoo erityisesti, että lähettiläät tuovat kotikuntaansa näkyviin eri yhteyksissä niin perinteisessä mediassa kuin somessa.

− Toivomme vuorovaikutteista viestintää, jossa Kirkkonummi on esillä. Lisäksi tietysti toivomme myös menestystä kullekin kuntalähettiläälle omalla urallaan, Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio toteaa.

Tarkoitus ei ole Aarnio mukaan se, että kuntalähettiläät valjastetaan kertomaan pelkkää hyvää Kirkkonummesta.

− Toivomme, että esille nostetaan sellaisiakin asioita, joihin ei olla tyytyväisiä ja joita voitaisiin kehittää.

Kuntalähettiläille maksetaan 250 euron kuukausikorvausta, ja erityisen hyvistä suorituksista ollaan valmiit antamaan bonusta.

− Haluamme, että kuntalähettiläät ovat kirkkonummelaisina näkyvästi esillä somessa ja mediassa. Kutsumme heitä mukaan myös tilaisuuksiin ja tapahtumiin, kunnan kehitysjohtaja Risto Nikunlaakso kertoo.

Kuntalähettiläistä kaksi on urheilijoita, jotka tähtäävät Tokion olympialaisiin 2020. Taival on vielä pitkä, mutta kansainvälistä menestystä on molemmilla takana jo kiitettävästi.

Nyrkkeilijä Kenar Aliu on hyvin tuttu Kirkkonummen urheilupiireissä. Kenar otteli EM-pronssia alle 19-vuotiaiden sarjassa viime vuonna.

Kenar kertoo, että hänen ammattinsa on tällä hetkellä nyrkkeily ja siinä sivussa hän opiskelee liiketaloutta Omniassa.

Judoka Emilia Kanerva on parhaillaan harjoittelemassa Japanissa.

Sekä judossa että nyrkkeilyssä todella kovatasoiset vastustajat on haettava ulkomailta, siksi sekä Kenar että Emilia ovat paljon matkoilla.

Emilian paras saavutus on tähän mennessä EM-mestaruus toissa vuonna.

Kokolailla toisenlaista osaamista kuntalähettiläistä edustaa Patrik Pyöriä. Hän voitti kolmen lukiokaverinsa kanssa nuorten yrittäjyyskilpailun vuonna 2015 mustikkalimonadin kehittämisellä.

Yritysideaa on jalostettu siitä lähtien, ja tällä viikolla Vakka-Suomen panimosta tulee ensimmäinen iso 5 000 pullon erä limua kotimaisesta mustikasta valmistettuna.

Musiikinsaralla Kirkkonummi-sanomaa vie eteenpäin Linnea Nieminen, joka on voitu bongata kesätöistä myös Kirkkonummen kirjastossa.

Linnea on pianisti ja laulaja, mutta sanoo keskittyvänsä musiikkiin mahdollisimman laajalla rintamalla.

Hän on tuottanut taidetapahtumia, keikkaillut ja antanut myös musiikinopetusta.

Viides lähettiläs on bloggari Venla Pajukangas, jonka kirjoituksiin voi tutustaa täältä.
 

(1) kommentti

Kommentit (1)

Ei kuitenkaan ihan ensimmäinen laatuaan, sillä mm. Espoo käyttää menestyneitä nuoria markkinoinnissaan samoin keinoin. Todella hieno juttu kuitenkin.
Antti Kilappa

Kommentoi

(1) kommentti

Gunnel Hellström jos kuka tuntee Kirkkonummen pikkutiet – yli 16 vuotta ratkomassa joskus visaisiakin tieasioita

(9) kommenttia

Kirkkonummi metroasemasta: Kunnan rajalle Kivenlahteen tulee liian vähän parkkipaikkoja – myös polkupyörille niukasti tilaa

(0) kommenttia

Valtio myi Kirkkonummella mahtavan lomapaikan –  hintaa ei määrätty ennakkoon, kauppa syntyi tarjousten perusteella

(1) kommentti

Nuuksiossa on retkeilijöitä alkusyksystä jopa ruuhkaksi asti – Metsähallitus kehottaa menemään myös Kirkkonummen kohteisiin

(9) kommenttia

Kirkkonummen ravintolamaailman uutuus: Yli 90 eri viiniä valikoimassa – Sakke Järvenpään sisustama viinitupa on jo sinänsä nähtävyys

(8) kommenttia

Olikohan historiallinen tapaus? Mielenosoitus Kirkkonummella kunnantalon edessä – poliisipartio valvoi järjestystä

(9) kommenttia

Skanska rakentaisi viimein tyhjälle tontille kerrostalot – kunta on vastustanut kuitenkin autopaikkojen vähentämistä

(4) kommenttia

”Kyllä minä niin mieleni pahoitin” − Kirkkonummelle haetaan kuvauksiin avustajia, rakastettu jääräpää palaa valkokankaalle

(0) kommenttia

Vaalien vilkkainta äänestyspaikkaa joudutaan vaihtamaan taas – presidentinvaalien ennakkoäänestys palaa lähtöruutuun

(2) kommenttia

Tällaiset ale-laatikot on myyty hetkessä kahdella eurolla – nyt hävikkilajitelmia saa kaikista VBO:n kaupoista

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx