(17) kommenttia

Törmäys suojatiellä Kirkkonummen keskustassa: Rullalaudalla liikkunut lapsi loukkaantui − katso kartta!

Kirkkonummen keskustassa sattui keskiviikkona päivällä henkilöauton ja rullalautailijan yhteentörmäys.

Kymmenvuotias lapsi oli tulossa kevyenliikenteenväylää alaspäin rullalaudalla tarkoituksena ylittää Gesterbyntie.

Henkilöauto oli ajamassa Gesterbyntietä Kirkkonummen keskustaa kohti Seurakunnanpolun risteyksessä olevan suojatien päällä, kun oikealta rullalaudalla mäkeä alas tullut lapsi törmäsi autoon.

Lapsi loukkaantui lievästi tapauksessa. Törmäys sattui kello 13.08.

Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

(17) kommenttia

Kommentit (17)

Sivut

Olen positiivisesti yllättynyt, että tästä on uutisoitu paikallismediassa.
Jo vuosia kevyen liikenteen onnettomuudet ovat jääneet uutisoimatta, luoden harhaanjohtavaa kuvaa siitä, ettei onnettomuuksia sattuisi.
Jokainen vanhempi voisi nyt käydä keskustelun oman lapsensa kanssa siitä, miten tämä tiet ylittää. Eilen todistin Eestinkyläntien risteyksessä, kun poika mustissa ilman kypärää ylitti tien keskeltä risteystä, vaikka suojatie oli vain metrien päästä. Tuossa kohtaa on vahinkokin (uutisoimaton) tapahtunut.
Väistämisvelvollisuudet on tietenkin laissa määritelty, mutta tosi elämässä viisas väistää aina. Ei ole järkeä lähteä ylittämään tietä, jos näkee että auto ei edes hiljennä. Lapset eivät vielä osaa arvioida nopeuksia, etäisyyksiä tai käytettävissä olevaa aikaa. Lapsi on heikko pellin edessä.
Näin n
Jos polkupyörä pitää taluttaa suojatien yli, ei se silloin ole pyörätien jatke, eikä pyöräilijä olisi saanut ajaa siihen suojatien viereenkään- se väylä kun on silloin jalkakäytävä.
Autoilijoidenkin olisi hyvä välillä päivittää tietämystään, eikä päteä luuloillaan.
Jos pyöräilijä ajaa pyörätietä, ja saapuu suojatielle, on se tämän vuoden loppuun aina pyörätien jatke, jolla SAA ajaa pyörällä. 31.12 jälkeen pyörätien jatkeen erottaa siitä, että raidoitus "katkeaa" keskeltä.
Pyöräilevä autoilija
Tässähän lukee, että lapsi törmäsi autoon eikä päinvastoin. Tilannetta sen tarkemmin tuntematta sanoisin, että eihän se voi olla autoilijan huolimattomuutta, jos joku skeittaa kyljestä sisään. Hyvä kuitenkin, ettei käynyt pahemmin.
Voi että
Sen paremmin monet autoilijat kuin monet pyöräilijätkään eivät tunne nykyisiä väistämissääntöjä. Liikenneturvalla on varsin hyvät oppaat näistä, myös jalankulkusta, joten kannattaa tutustua:

https://www.liikenneturva.fi/sites/default/files/materiaalit/Liikenteessa/jalanjapyoralla_opas.pdf
Jalan Pyörällä Autolla
kolmepa poikaa kurikasta laulun sanoin ajelivat pyörillä vieden koko tien 80 alueella ja kun jouduin hiljentämään ja painoin tööttiä jotta pääsisi ohi niin sieltähän se tuli keskisormi meinaan että me ollaan teiden kunkkuja ja ajellaan niinkuin huvittaa oli pyöräilijöiden viesti
kyllästynyt

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx