(23) kommenttia

Tukkoisessa risteyksessä voisi olla liikennevalot jo ensi vuonna – edullista ratkaisua on kehitelty eteenpäin

Kirkkonummentielle Helsingistä päin pyrkivien autojen jono uhkaa venyä välillä moottoritielle saakka.

Moottoritien ja Kirkkonummentien liittymän tukkoisuuteen on vahvasti ehdolla liikennevalot. Uutta valo-ohjausta on syksyn aikana vielä mietitty eteenpäin ja tarkennettu suunnitelmia.

Konsulttiyritys on Ely-keskukselle laatinut suunnitelmia Munkkulan risteysalueiden valoista.

Projektipäällikkö Kirsi Pätsi Ely-keskuksesta kertoo, että liikennevalo-ohjaus voitaisiin toteuttaa siten, että kaikki kaistat ja liikenne pystyttäisiin ohjaamaan nykyisellä asfaltoidulla alueella. 

Näin ollen mitään ei tässä vaiheessa tarvitsisi rakentaa lisää ja rahaa säästyisi.

Vain silta-alueella olisi Pätsin mukaan muutettava vähän kaistoja.

Liikennevalot tulisivat suunnitelman mukaan molemmille puolille siltaa, ja valot ohjaisivat liikennettä kaikkiin suuntiin.

Valojen asennus voisi Pätsin mukaan tapahtua ensi vuoden aikana.

Liikennevalot on ”hätäratkaisu”, kunnes koko liittymä saadaan rakennettua.

Siitä on jo suunnitelmia valmiina. Ely-keskus ehdottaa pisaraliittymien rakentamista molemmille puolille siltaa.

> Lue lisää: Näin pisaraliittymässä ajatettaisiin, katso video (Viisykkönen 22.8.)

Liikennevalojen pystyttäminen Munkkullan liittymään maksaisi arviolta 300 000 euroa.

Se olisi karkeasti arvioiden kymmenesosa koko liittymän uudelleen rakentamisesta.

Munkkullan liittymän alueella rakentaminen on hyvin kallista, koska alla on yli 10 metriä pehmeää entistä merenpohjaa.

Risteysalue on kokonaan Ely-keskuksen eli valtion tiealuetta.

> Suunnitelma valmistui Kirkkonummi-Siuntio -osuudelle: 51:lle neljä kaistaa, uusi linjaus ja uudet eritasoliittymät – Katso kuvat! (Viisykkönen 11.10.)
 


(23) kommenttia

Kommentit (23)

Sivut

Sepänkannaksen tähystäjä: kuten täällä moni on sinua valistanut, on TB:n jälkeen bussipysäkki. Bussipysäkin merkki on liikennemerkki numero 531 (kannattaa kerrata). Se EI ole kiihdytyskaista. Bussit todellakin pysähtyvät siinä, onhan se pysäkki. Mainitsemaasi bussikaistaa pitkin ennen TB:tä bussit pääsevät pysäkille.
531-533
Tosiasiahan on , että liikennevalot 51:n rampille olisi liittymän surma ja jonot on varmasti loputtomat nykyisiin ja Upiniemeen ja kirkolle päin moninkertaiset , eli kaikki seisoo (paitsi...). Me tiedämme ja olemme huomanneet että kun "elämää suuremmat" liikennevalot kylällä (Vanha Rantatie ja Kirkkonummentie) ovat poissa käytöstä niin ei ole ruuhkia mihinkään suuntaan paitsi rampilla klo n.15-18 johtuen siitä idioottimaisesta STOP merkistä (kukahan senkin on päättänyt, näkyvyyttä riittää)!
Ratkaisu 1: Liikenneympyrä rampille ja tilaa laajennukseen on risteyksen joka kulmalla (ei sen tarvitse olla Haagan liikenneympyrän kokoinen, missä on tod.näk. maailman ensimmäiset liikeennevalot).
Ratkaisu 2: STOP merkin tilaalle varoituskolmio ja kylän liikennevalojen tilalle ympyrä tai valot pois käytöstä.
Ratkaisu 3: Rampilta tuleville etuajo-oikeus ja kolmiot Upparista ja kylältä päin tuleville (mutta sitten taas törmätään niihin turhiin liikennevaloihin) ja valojen tilalle ympyrä.
Olisi kiva tietää, että kuka päätti kylän valoista liikenneympyrän sijaan ja miksi näin? Ei muka ollut tilaa riittävästi, mitä p… puhetta!? (epäilen, että ko. henkilöllä ei ole edes ajokorttia tai käyttää sitten julkisia, mikä on hänelle varmasti paras vaihtoehto), --> (Mäkkärin) liikenneympyrästä valoihin jonottamaan hoh hoh hoo ja ympyräkin on sitten tukossa, kuten olemme todenneet?
Jos rampin STOP merkki vaihdettaisiin varoituskolmioon, niin jonot siirtyisivät sitten "elämää suurempiin" liikennevaloihin, jotain tarttis tehdä.
Olisikohan Kirkkonummi sitten ensimmäinen paikka (vai toinen (Suomenoja?), missä tehty virhe on jo korjattu), missä moottoritieltä poistutaan liikennevaloihin jonottamaan (ei ole todellista LOL)???!
Käykää ajelemassa Lohjalla ja Nummelassa ja tehkää omat johtopäätöksenne! Ei meidän veronmaksajien oikeasti tarvitse hyväksyä tuhoon tuomittuja päätöksiä, joista me itse joudumme KÄRSIMÄÄN!!!
Tilapäisen voi unohtaa, sillä siitä tulisi vain vuosien piina!
P.S. Tätä ei pitäisi kertoa, mutta k-raudan liittymästä pääsee kivuttomasti kylille ilman jonottamista ;- )))
Anonyymi
Mikä epäselvä siinä bussipysäkillä on ? Siinä on merkki että bussipysäki ja siinä bussi pysähtyy mikä on epäselvä?
??????????????
Juurikin näin, liikennevalot on ehdottomasti paras, yksinkertaisin sekä myös edullisin vaihtoehto purkamaan vain ajoittaisia ruuhkia.
Uffe
Myönnettäköön, olen luullut sitä kaistaa kiihdytyskaistantapaiseksi, jonne voi kääntyä TB:ltä tullessa. Luullakseni en ole ollut ainoa. Kiitos tarkennuksesta.

Piti ihan varsin käydä katsomassa mitä merkintöjä siinä on. Motarilta tullessa sillä kaistalla risteystä ennen on Bus-merkintä tiessä, eli se kertoo, että kyse on bussikaistasta, ei pysäkistä. TB:ltä tullessa ei ole mitään merkintöjä eikä kylttejä, joten periaatteessa sieltä voi kääntyä reunimmaiset kaistalle eli "pysäkille". Eikös ylipäänsä liikennesääntöjen mukaan risteyksestä käännyttäessä ryhmittäydytä ajoradan oikeaan reunaan.

No joo, meni saivarteluksi, mutta merkinnät on tuossa kohtaa puutteelliset. Ja niidenhän mukaan pitäisi ajaa ottaen huomioon muut tielläliikkujat.
Sepänkannaksen tähystäjä

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx