(0) kommenttia

Ukkoporukka kävellyt lähes 5.000 km – Terveyttä haetaan ja kurotaan ”akkojen” 6 vuoden etumatka kiinni

Kävelypässit Kirkkonummen asemalla, määränpäänä kävellen Siuntio.

Kirkkonummen asemalla oli torstaiaamuna iloinen ukkoporukka, joka esimerkillään yrittää saada miehet liikkeelle. Tänä vuonna porukka on kävellyt jo yli 100:na päivänä.

Kuuden miehen ryhmä Helsingin seudulta tuntee hyvin toisena ja kävelypässeiksi itsensä ristinyt joukko kävelee yhdessä, pitää hauskaa ja herättää huomiota pienimuotoisilla tempauksillaan.

Porukan kävelyprojekti lähti liikkeelle runsas kaksi vuotta sitten, kun äijät ottivat haasteen vastaan ja kävelivät Helsingistä Poriin parissa viikossa.

Tänä vuonna kävelypässit ovat olleet tienpäällä vielä enemmän. Suomi100-merkeissä sadan kävelypäivän urakka tuli täyteen jo kesäkuussa.

Matkaa kertyi jokaisen kilometrit yhteenlaskettuna 4.845. Ukot vaeltelivat 95 päivää kotikonnuilla Uudellamaalla ja loput viisi päivää Kainuussa.

Kävely ei jäänyt siihen, vaan matka jatkuu. Porukka oli torstaina matkalla Kirkkonummelta Siuntioon ja tietty – apostolinkyydillä.

Kävelypässien toiminta ei ole pelkää vaeltelua. Samalla jaetaan terveystietoa, pidetään ohjattuja jumppatuokioita ja toimitaan ”hyvänhengen lähettiläinä”.

Vakavampaakin sanomaa on matkassa mukana.

− Haluamme saada erityisesti liikkeelle miehet, jotka usein ulkoistavat liikunnan naisille. Miehet jäävät helposti yksin nurkkiin, toteaa porukan vetäjä sosiaalineuvos Antti Honkonen.

Pässiporukka suunnittelee avuksi hurttihenkistä elämäntapareseptiä. Miesporukassa on työurilta ammattitaitoa terveys-ja elämäntapakysymyksiin.

Työnimenä projektissa on Honkosen mukaan ”kurotaan akkojen kuuden vuoden etumatka kiinni”.

Sloganilla Honkonen viittaa siihen, että miesten elinajanodote on Suomessa kuutisen vuotta lyhyempi kuin naisten.

Hyvinvointiprojekti pyritään saamaan kasaan tämän vuoden aikana.

− Ja itse tavoite. Olisiko se jossain vuodessa 2030.

Tällä hetkellä kävelypässejä on siis kuusi, mutta ehkä jatkossa useampia.

− Jäsenanomuksia on tullut, katsotaan, miten porukan kanssa edetään.


 

(0) kommenttia

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx