(15) kommenttia

Uusia aikatauluja nyt nähtävillä: Kirkkonummen busseista vaihdettava metroon 3.1. lähtien − Miten käy matka-aikojen?

Metro kulkee jo Matinkylään. Bussien liityntäliikenne alkaa metroasemille 3.1.

Kirkkonummen keskustasta ja Masalasta Helsinkiin bussilla kulkevien kirkkonummelaisten matkanteko muuttuu kertaheitolla 3.1. aamulla, kun suorat bussilinjat lopetetaan.

Kirkkonummen bussit käyvät kääntymässä Kampin sijaan Matinkylän uudessa bussiterminaalissa.

HSL:n reittioppaasta löytyy nyt tammikuun ensimmäisen viikon aikatauluja, joissa on huomioitu vaihtoaika Matinkylässä.

Kun matka-aikoja vertailee nykytilanteeseen ja tammikuun uusiin yhteyksiin, ainakin "runkolinjalla" Kirkkonummen keskusta - Kamppi matka-ajat pitenevät kautta linjan.

Tällä hetkellä bussilla pääsee Kirkkonummen keskustasta Kamppiin noin 42 minuutissa. Matka-aika on laskettu Kirkkonummen matkakeskuksesta Kampin terminaaliin.

Sama osuus taittuu reittioppaan mukaan 3.1. lähtien 50-55 minuutissa. 

Matka-ajat pitenevät siten 8-12 minuuttia riippuen siitä, mitä bussilinjaa käyttää ja miten metron lähtöajat Matinkylässä osuvat bussivuoroihin.

Vertailussa on katsottu aamun työmatkaliikenteen vuoroja kello 7-8 välillä.

Reittioppaan aikatauluissa on laskettu menevän Matinkylässä bussista metroon siirtymiseen 3 minuuttia ja metron odotteluun toiset 3.

Kirkkonummen bussit käyttävät terminaalissa sisällä metron rullaportaista katsottuna kauimmaista laituria numero 10. (Lue lisää: Viisykkönen 10.11.)

Metron vuoroväli on Matinkylästä ruuhka-aikoina 5 minuuttia, arkisin päivällä ja lauantaina 7,5 sekä iltaisin ja sunnuntaisin 10 minuuttia.

Jatkossakin selvästi nopein yhteys Kirkkonummen keskustasta Helsingin keskustaan on lähijuna.

Esimerkiksi nousemalla Y-junaan Kirkkonummen asemalla ja ajamalla Helsingin rautatieasemalle ja kävelemällä Kamppiin, on kokonaismatka-aika lähes 10 minuuttia vähemmän kuin bussi`+metro -vaihtoehto.

> Reittiopas

(15) kommenttia

Kommentit (15)

Sivut

Vaikka vuoroväli olisi nyt tiheämpi, ei se kenenkään matka-aikaa lyhennä. Tässä on ristiriita.
Maailmassa on virhe, taas.
Kun yksityisautoilu tämän "uudistuksen" jälkeen lisääntyy, seuraavaksi laitetaan varmasti Kivenlahden silta poikki tai ainakin siihen asennetaan puomit ja aletaan kerätä autoilijoilta tienkäyttömaksua!

Junayhteydet Turun suuntaan on jo lähes kokonaan katkaistu, sillä kaukojunat pysähtyvät Kirkkonummella vain kaksi kertaa vuorokaudessa! Nyt aletaan vaikeuttaa liikkumista myös toiseen suuntaan eli Helsinkiin. Pussinperällä ollaan jo nyt - ja kohta vielä enemmän.

Lunes
Sundsbergilaisen näkökulmasta matka-aika kasvaa, mutta saadaan kaikki Kirkkonummelaiset jatkossa iltaisinkin ja vkonloppuisin bussiyhteys 30 min välein nykyisen 60 min sijaan.
Tomi
Kyllä toki autolla aina pääsee, pahimpaa ruuhka aikaa lukuunottamatta, jouhevammin kulkemaan helsinkiin. Mutta kyllä se hassulta näyttää kun tuhansia autoja joissa keskimäärin vain kuljettaja kyydissä kulkee päivittäin samalle pienelle alueelle töihin, se on suorastaan hölmöläisten hommaa. Yheiskunta kuitenkin ohjaa ihmisiä toimimaan näin sillä julkiset liikenneyhteydet on niin hitaat ja lippuhjen hinnat suhteessa autoilun kustannuksiin korkeat.

Yhteiskunnan ja ympärisön kannalta olisi selvästi parempi jos julkisia suosittaiisiin autoilun sijaan, tämän takia ei ole mitään järkeä heikentää julkisten liikenneyhteyksien kilpailukykyä.
Ei metroa
Metrossahan ei ole mitään vikaa, mutta Kirkkonummella on varaa ajattaa tyhjiä busseja kaiket päivät. Kysyisitte joskus mitä ne matkustajat IHAN OIKEASTI haluavat.
missäturvavyöt?

Sivut

Kommentoi

(0) kommenttia

Kunnan työntekijöiden merkkivuosilahjat saatiin viimein päätettyä − 100 eurolla saa valita kunnan omia palveluita

(0) kommenttia

Huoneistopaloa Finnsbackassa epäillään tahallaan sytytetyksi − poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä

(0) kommenttia

Asukas loukkaantui vakavasti huoneistopalossa − poliisi ehti palopaikalle ensin ja sai pelastettua toisen asukkaan ulos

(0) kommenttia

Kaksi henkilöä loukkaantui − raju huoneistopalo Finnsbackassa, useita yksiköitä sammuttamassa

(1) kommentti

Kaikki on valmista lähtöön − inkoolainen soutaja odottaa h-hetkeä La Gomeralla, edessä kolme kuukautta yksin soutuveneessä yli Atlantin

(2) kommenttia

Monen mutkan ja päätöksen kautta ollaan tässä vaiheessa − Kirkkonummen pääkirjaston peruskivi muurattiin

(10) kommenttia

Kunnan työntekijöiden lahjat palvelusvuosista aiottiin antaa takautuvasti − byrokratia tulikin eteen, "lohdutukseksi" teatteriliput Masalaan

(3) kommenttia

Kirkkonummen kuuluisin, mutta monille tuntematon saari: Nyt löytyy kattava historiateos myös suomeksi − katso kuvat!

(1) kommentti

Kirkkonummen rakennusvalvonnan johto vaihtuu − johtava rakennustarkastaja eroaa virastaan

(1) kommentti

Hän on Kirkkonummen Lucia 2017 − kruunajaiset 13.12. illalla kirkossa, mutta jo ensi sunnuntaina voi tavata tulevan Lucia-neidon

Seuraa Viisykköstä





Sulje ilmoitusx