(17) kommenttia

Uusia aikatauluja nyt nähtävillä: Kirkkonummen busseista vaihdettava metroon 3.1. lähtien − Miten käy matka-aikojen?

Metro kulkee jo Matinkylään. Bussien liityntäliikenne alkaa metroasemille 3.1.

Kirkkonummen keskustasta ja Masalasta Helsinkiin bussilla kulkevien kirkkonummelaisten matkanteko muuttuu kertaheitolla 3.1. aamulla, kun suorat bussilinjat lopetetaan.

Kirkkonummen bussit käyvät kääntymässä Kampin sijaan Matinkylän uudessa bussiterminaalissa.

HSL:n reittioppaasta löytyy nyt tammikuun ensimmäisen viikon aikatauluja, joissa on huomioitu vaihtoaika Matinkylässä.

Kun matka-aikoja vertailee nykytilanteeseen ja tammikuun uusiin yhteyksiin, ainakin "runkolinjalla" Kirkkonummen keskusta - Kamppi matka-ajat pitenevät kautta linjan.

Tällä hetkellä bussilla pääsee Kirkkonummen keskustasta Kamppiin noin 42 minuutissa. Matka-aika on laskettu Kirkkonummen matkakeskuksesta Kampin terminaaliin.

Sama osuus taittuu reittioppaan mukaan 3.1. lähtien 50-55 minuutissa. 

Matka-ajat pitenevät siten 8-12 minuuttia riippuen siitä, mitä bussilinjaa käyttää ja miten metron lähtöajat Matinkylässä osuvat bussivuoroihin.

Vertailussa on katsottu aamun työmatkaliikenteen vuoroja kello 7-8 välillä.

Reittioppaan aikatauluissa on laskettu menevän Matinkylässä bussista metroon siirtymiseen 3 minuuttia ja metron odotteluun toiset 3.

Kirkkonummen bussit käyttävät terminaalissa sisällä metron rullaportaista katsottuna kauimmaista laituria numero 10. (Lue lisää: Viisykkönen 10.11.)

Metron vuoroväli on Matinkylästä ruuhka-aikoina 5 minuuttia, arkisin päivällä ja lauantaina 7,5 sekä iltaisin ja sunnuntaisin 10 minuuttia.

Jatkossakin selvästi nopein yhteys Kirkkonummen keskustasta Helsingin keskustaan on lähijuna.

Esimerkiksi nousemalla Y-junaan Kirkkonummen asemalla ja ajamalla Helsingin rautatieasemalle ja kävelemällä Kamppiin, on kokonaismatka-aika lähes 10 minuuttia vähemmän kuin bussi`+metro -vaihtoehto.

> Reittiopas

(17) kommenttia

Kommentit (17)

Sivut

Vinkki: 51-tietä pitkin kulkee nuita Karjaalta ja Inkoosta lähteviä busseja, jotka jatkossakin kulkee suoraan kamppiin, jättäkää jo se Hel***in Surkea Liikenne omaan arvoonsa.
Omalla autolla jo vuosia
Keskimäärin se tekee 20 minuuttia päivässä, 21 työpäivää kuukaudessa= 3.5vuorokautta vuodessa siis LISÄÄ bussisa istumista.
Turunväylän varrelta
Vaikka vuoroväli olisi nyt tiheämpi, ei se kenenkään matka-aikaa lyhennä. Tässä on ristiriita.
Maailmassa on virhe, taas.
Kun yksityisautoilu tämän "uudistuksen" jälkeen lisääntyy, seuraavaksi laitetaan varmasti Kivenlahden silta poikki tai ainakin siihen asennetaan puomit ja aletaan kerätä autoilijoilta tienkäyttömaksua!

Junayhteydet Turun suuntaan on jo lähes kokonaan katkaistu, sillä kaukojunat pysähtyvät Kirkkonummella vain kaksi kertaa vuorokaudessa! Nyt aletaan vaikeuttaa liikkumista myös toiseen suuntaan eli Helsinkiin. Pussinperällä ollaan jo nyt - ja kohta vielä enemmän.

Lunes
Sundsbergilaisen näkökulmasta matka-aika kasvaa, mutta saadaan kaikki Kirkkonummelaiset jatkossa iltaisinkin ja vkonloppuisin bussiyhteys 30 min välein nykyisen 60 min sijaan.
Tomi

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx