(35) kommenttia

Valtion mökkikaupasta roihahti raju naapurikiista Veklahdessa − tv-toimittaja Hannu Karpo pui sekavaa mökkiurakkaa jo 27 vuotta sitten

Video Youtube

Valtion syksyllä myymän komean lomapaikan kaupasta on syntynyt kova kiista naapurien kesken Kirkkonummen Veklahdessa. Seuraavaksi kiistaa puidaan kunnan rakennusvalvonnassa.

Valtion omistama Senaatti-kiinteistö pisti Humaljärven rannalla sijaistevan kiinteistön julkiseen myyntiin viime keväänä. (Lue: Viisykkönen 30.5.)

Kiinteistö on ollut 1990-luvun alusta lähtien Teknillisen korkeakoulun käytössä.

Komea hirsihuvila ja neljän hehtaarin tontti myytiin syksyllä noin 450 000 eurolla. (Viisykkönen 21.9.)

Lomapaikan naapurustossa on vihastuttu mökkikaupasta. Tontti on yleiskaavassa merkitty virkistysalueeksi, ja ainakin jotkut kyläläiset ovat käyttäneet rantaa uimapaikkana.

Uusi omistaja on kaatanut jo tilalta tiheän kuusikon.

Valtio myi kiinteistön loma-asuntona. Jälkikäteen on nostettu esiin mökin käyttötarkoitus.

Alun perin mökki on rakennettu rakennusluvan mukaan tutkimus-ja kurssikäyttöön.

Jotkut naapurit ovat sitä mieltä, ettei mökkiä saisi käyttää loma-asuntona, ja kauppa pitäisi perua.

Monimutkainen kiista on nyt heitetty Kirkkonummen kunnan rakennusvalvonnan syliin.

Uudet omistajat hakevat kiinteistölle käyttötarkoituksen muutosta, jotta mökkiä saisi virallisesti käyttää loma-asuntona.

Kiinteistökauppa oli jo kerran Kirkkonummen kunnanhallituksessa rutiiniasiana.

Yli kahden hehtaarin kiinteistökaupoissa kunnalla on tietyissä tapauksissa etuosto-oikeus.

Kunnanhallitus päätti, ettei oikeutta käytetä Humaljärven rantakiinteistön kaupassa.

Tunteet käyvät Humaljärven rantamaisemissa niin kuumina, että kiinteistön uusi omistaja kertoo maanantain Helsingin Sanomissa, ettei uskalla yksin tulla mökilleen.

Mökin rakenntamiskuvioihin paneutui jo vuonna 1991 Hannu Karpo MTV-kanavalla.


 

(35) kommenttia

Kommentit (35)

Sivut

Hienon näköiseksi paikka laitettu nyt! Poikkeuslupaa haetaan rakennuksen kunnostamiseksi ja sisätilojen muuttamiseksi. Hienoa, että uudet omistajat jaksaneet panostaa vaikka kaikenlaisia konsteja häiritsemiseenkin käytetty.
Sigurd Nyholm
Eli selvyyden vuoksi, tuo Asukasalueen yhdistyksen uimaranta on vain MEILLE ja TE muut kyläläiset saatte mennä jonnekin muualle. ME taistelemme kuntaa ja uusia tilanomistajia vastaan, että TE voisitte kylvettää koiranne nyt myydyn tilan laiturilta. Näin sitä kyläyhteisöllisyyttä luodaan!
Yhteen hiileen
Kyläläisten yhdistykset ottavat mielellään vastaan tiedot sellaisista tonteista joille voidaan ohjata maattomia tai muualta tulevia virkistyskäyttäjiä. Taitaa vain olla niin, että juuri se oma piha on ehdottomasti kiellettyä aluetta mutta naapurin tontilla sopisi kyllä mellastaa. Veklahden tyyppisen alueen ongelma on ns. "kaupunkilaiset", jotka omistavat suuria tiloja mutta ne ovat korkeilla aidoilla ja kieltokylteillä suljettuja kulkijoilta ja koirat räksyttävät aidan sisällä. Maakiistoja ei kylällä juuri ole ollut. Kun saadaan tuo Seminaarinranta hoidettua virkistysalueeksi takaisin niin rauha palaa korpimaahan.
Maaton
Näistä kommenteista paistaa läpi sisäänpäin lämpiävä kylä. Eipä käy kateeksi kunnan päättäjiä eikä rauhaa rakastavia kyläläisiä - niitäkin tunnen.
Torppa myyntiin ja menoksi
Tämä Veklahden "uimarantatarina" menee juurikin näin niinkuin Mikko Punkari asiasta kirjoittaa.
AC/DC

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx