(17) kommenttia

Valtuusto naulasi tavoitteet: Kirkkonummesta Suomen halutuin kunta − strategiapaperi aiotaan vääntää rautalangasta kuntalaisille

Valtuustossa on nykyisin paikalla myös nuorisovaltuuston edustaja. Tällä kertaa hän oli Akseli Jokinen Veikkolan koulusta.

Kirkkonummen valtuusto hyväksyi koko syksyn jatkuneen työstämisen päätteeksi kunnalle uuden strategian, jolla Kirkkonummen kehitykseen yritetään laittaa vauhtia.

Kuntastrategiassa on kolme-neljä sivua tavoitteita hyvin yleisluotoisella tasolla. Monia asioita aiotaan kehittää, edistää ja parantaa.

Konkreettisin tavoite liittyy kunnan kasvuun. Kirkkonummi tavoittelee nyt valtuuston päätöksellä 1,5-2 prosentin väestönkasvua vuosittain.

Käytännössä se merkitsee 600-800 uutta asukasta.

Nykytilanteeseen verrattuna haaste on kova.

Viimeisimpien Tilastokeskuksen julkaisemien lukujen mukaan syyskuun loppuun mennessä Kirkkonummen asukasluku oli kasvanut tänä vuonna alle 190 asukkaalla. (Viisykkönen 25.10.)

Strategiassa kurkotetaan korkealle myös mielikuvissa. Tavoitteena on, että Kirkkonummi olisi Suomen halutuin asuinkunta ja yhteistyökumppani.

Valtuusto hyväksyi kuntastrategian maanantai-iltana yksimielisesti. Kokouksessa tehtiin eräitä tarkennuksia sanamuotoihin, joita oli hiottu vielä viime päivinä.

Valtuusto hyväksyi lisäksi Katarina Helanderin (kok.) esityksestä toivomusponnen.

Valtuusto toivoo, että strategia saataisiin sellaiseen mielenkiintoiseen muotoon kuten esimerkiksi videoksi, jotta se menisi perille myös kuntalaisten mieliin.

Kuntastrategian tekeminen aloitettiin kahden päivän valtuustoseminaarilla Helsingissä syksyllä.

Uusi kuntastrategia on voimassa tämän valtuustokauden loppuun eli vuoteen 2021 saakka.

(17) kommenttia

Kommentit (17)

Sivut

Jos jotain konkreettista meinataan saada aikaan, niin silloin on syytä harkita verokilpailuun lähtemistä Espoon ja Kauniaisten kanssa. Sen lisäksi pitää tarjota edullisia tontteja/tiloja yrityksille, kosiskella firmoja aktiivisesti ja huhujen mukaan omatoimirakentajien yms. hankalaksi kokemaa asiointia kunnan kanssa pitää helpottaa huomattavasti. Ja valtio voisi vähän panostaa kunnan alueella oleviin runkoverkon teihin jotka ovat aika kehnossa kunnossa. Syyllinen ei näissä ole aina kunta.
Långvikista
Seurasin maanatai-iltana Kirkkonummen valtuuston kokousta youtubesta ja panin merkille kuinka §:n 95 käsittelyä säädettiin.
Kysymys kuuluukin miksi kj ei kertonut kokousväelle kuinka ko. vaali tulee toimittaa?
Kokousasioiden valmistelujen virkavelvollisuudet ja -vastuut.
Naapurikuntalainen
Avoimmuus ei toteudu toimenpiteillä. Se on kulttuurimuutos. Avoin kulttuuri synnyttää toimenpiteitä
Pekka
Pitää muistaa että strategia ei ole toimenpideohjelma. Toimenpiteet laaditaan strategianpohjalta.
Anonyymi
Strategiasta: "Avoimuus: Kaiken toimintamme lähtökohta on avoimuus ja läpinäkyvyys"

Olisikin mielenkiintoista nähdä auki kirjoitettuna, mitä tällä tarkoitetaan ihan käytännössä, sekä toimenpideohjelma, millä tähän aiotaan päästä
Anonyymi

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx