(17) kommenttia

Vanha periaate murtuu – Veikkolaan ensimmäinen kerrostalo, mutta yksi kerros leikattiin pois

Kerrostalo on sijoitettu uudessa kaavassa K-kaupan taakse metsikköön.

Veikkolan keskusta on saamassa ensimmäisen kerrostalon. Varsinaista maamerkkiä ei pientalotaajamaan ole kuitenkaan tulossa.

Kerrostalo on sijoitettu K-kaupan taakse kunnan tontille. Uusi kaava tuo lisäksi Keskolle mahdollisuuden laajentaa kauppaa ja rakentaa noin 60 autopaikkaa lisää.

Kirkkonummen kunnanhallitus hyväksyi uuden asemakaavan maanantai-iltana. Päätöksestä piti kuitenkin äänestää.

Veikkolalainen Matti Kaurila (kok.) ehdotti, että kaavaan sijoitetun kerrostalon korkeudesta otetaan yksi kerros pois, jolloin jäljelle jäisi kolme ja puoli kerrosta.

Kunnanhallitus hyväksyi Kaurilan muutosesityksen äänin 8-5.

Samalla kunnanhallitus muistuttaa, että kunta varaa kerrostalotontin ensisijaisesti vanhusten ryhmä- ja palveluasuntoja tai senioriasuntoja varten.

> Olisiko jo aika? − Veikkolaan ensimmäinen kerrostalo (Viisykkönen 16.3.2016)


(17) kommenttia

Kommentit (17)

Sivut

Näin kuntakeskuksessa asuvan entisenä kaupunkilaisena ei voi ymmärtää tuota veikkolalaisten nurkkakuntaisuutta. Vastustetaan viimeiseen asti jotain pientä eläkeläiskerrostaloa!

Kirkkonummi tarvitsee kasvua ja sitä riittää kyllä Veikkolaankin ja yksi keino kasvaa ovat juuri kerrostalot. Onko jossain kunnan strategiassa määritelty Veikkola ikuiseksi tuppukyläksi?

Odottakaas jos se Espoo-Lohja rata joskus rakennetaan niin silloin nykyisestä kylästänne on jäljellä vain muisto.
sdkfz
Rukiveer (ja kumppanit):

Suosittelen veikkolalaisille lähtökohtaisesti kerrostalorakentamista vastustaville tutustumaan esimerkiksi kauniiseen ja idyllisen maaseutumaiseen Vihdin kirkonkylään, joka on asuinmäärältään lähes Veikkolaan kaltainen - mutta jossa on ollut jo 1970-luvulta useita kerrostaloja.

Yllätys kylänraitilla ensi kertaa käyville saattaa olla melkoinen, sillä mm. monien veikkolalaisten pelkäämä lähiömäisyys ja sen tuomat lieveilmiöt eivät ole näkyneet millään ikävällä tavoin katukuvassa tai alueen viihtyvyydessä.

Kunnan kaavoitus määrää toki mihin ja minkälaista asuntotuotantoa toteutetaan. Tuskin asuinympäristöstä tulee kerrostalorakentamisen myötä oletusarvoisesti "länsimäkeläistä", jos vain päättävillä tahoilla on järki kädessä ja suunnitelma millä edetään.
Vesa-Pekka Sainio
Mitä haittaa kerrostaloista on? Sehän on ihan järkevä vaihtoehto! Hieno puukerrostalo voisi olla vaikka Veikkolan tavaramerkki. Tästä näkee miten jämähtänyttä porukkaa päättäjissä on
Veikkolalainen
Tästä se alkaa, kun on yksi kerrostalo rakennettu, miksei rakennettaisi lisääkin?
varautunut
Surullista, että Veikkolankin "kehittymisen" vaikutteina on lähellä häämöttävät kuntavaalit... vaalikaudesta toiseen. Veikkolaan ei tarvita eikä suurimmilta osin haluta kerrostaloasumista. Eri mieltä olevat osoittakoot oikeassa olemisensa esim. "kylä-äänestyksellä". Vaalien välillä kunnallispoliitikkomme viis veisaavat Veikkolan kehittämisestä. Heitä ei näy eikä kuulu missään?? Senioriväestön tilastollisen lisääntymisen varjolla sitten survaistaan kaavoitustamme "Länsimäkeläiseen" suuntaan. Tervetuloa bunkkerit ja lähiöongelmat, vähitellen näin kuitenkin toimitaan. Ensin "smurffikylät" sitten lähiöt ja lähin poliisiasema Porvooseen. Vaihtopenkille joutaisivat jo mm. kunnanjohtaja, kunnanarkkitehti, kaavoitus- ja rakennusvalvonnan viranomaiset.
Rukiveer

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx