(16) kommenttia

Vasemmistonuoret tekevät retken "ökyalueille" katsomaan miten yläluokka asuu – bussi pyörähtää myös Kirkkonummella

Vasemmistonuorten retki suuntautuu muun muassa Kartanonrantaan eli Sundsbergiin.

Etelä-Suomen Vasemmistonuorten ensi lauantain bussiretki on herättänyt jo ennakkon runsaasti huomiota. Yläluokkasafari suuntaan Suomen rikkaimmille postinumeroalueille.

Retken Facebook-kutsussa todetaan, että kyseessä on luokkatietoinen tutkimusmatka yhteiskuntamme eksoottisimpaan ja tavallisille ihmisille tuntemattomaan kolkkaan, missä itsensä ökyalueille eristänyt yläluokka asustaa.

Kutsussa on mainittu esimerkkeinä Kuusisaari, Westend ja Kirkkonummen Sundsberg.

Vasemmistonuoret muistuttavat, että tuloerot ja eriarvoisuus ovat kasvaneet erityisesti kuluneella hallituskaudella.

− Haluamme bussin suojista katsella, millaisista paikoista on kyse. Tarkoitus ei ole tunkeilla vaan tutustua ja katsoa.

− Alueet ovat sellaisia, joissa suurin osa ihmisistä ei ikinä käy ja joihin maan varallisuus pitkälti keskittyy, Etelä-Suomen Vasemmistonuorten ensimmäinen varapuheenjohtaja Henrik Jaakkola selventää Länsiväylässä.

Idea retkeen on tullut Jaakkolan mukaan Ruotsista.

Bussiretken kohteet ovat Tilastokeskuksen mukaan maan vauraimpia, mitä tulee asukkaiden keskituloihin.

Koko Kirkkonummi on keskitulovertailuissa maan kärkeä Kaunaisten ja Espoon jälkeen. (Viisykkönen 24.5.)

Vasemmistonuorten bussiretkestä kertoi ensin Helsingin Sanomat.

> Sundsberg Suomen kolmanneksi varakkain (Viisykkönen 18.1.2015)

(16) kommenttia

Kommentit (16)

Sivut

pyörätuoli rullaa: kommenttini oli tarkoitettu tälle Vasemmistonuorten poliittiselle toivimatkalle, mistä myös on uutisessa selvästi kyse.

Elämäntilanteet ja -käänteet ovat kaikilla erilaisia, valinnoista riippuvaisia muttei suinkaan aina: kaikilla ei ole samanlaista mahdollisuutta valita, kuten mainitsit sairauden tms. vuoksi. Siksi tarvitaan yhteiskunnan tukevia järjestelmiä jatkossakin kaikkein vaikemmassa asemassa olevien tukemiseksi.

Uskallan edelleen sanoa, että tässä Vasemmistonuorten matkasta on juuri kyse siitä että heillä on kaikki mahdollisuudet ja valinnanvapaus tehdä tämä paljon puhuttu ja julkisuutta saanut matka, ja siten tutustua muiden elämään: sitä myöten toivottavasti myös kuva nk. "paremmiston" elämästä tarkentuu, mieluusti realistisempaan suuntaan kuin heidän oma poliittinen retoriikka antaa valitettavasti liian usein ja väärin ymmärtää.
ilman-muuta
miksiköhän näin pienelle alueelle on saatu näin hyvät palvelut? kun niitä ei saada suurempaankaan tarpeeseen se kummastuttaa kovasti
unknow
ilman-muuta on olemassa ihmisiä joiden on pakko elää sosiaaliturvan varassa niinkuin kirjoituksestasi voi päätellä se ei aina takaa että on älyllisesti fiksumpi toisille se ei vain ole mahdollista sairauden tms. vuoksi tehdä työllään samaa elintasoa joten kirjoituksesi on paitsi loukkaava myös ajattelematon ja jos katsot peiliin olet varmasti saanut tukea jostain päästäksesi johonkin missä olet
pyörätuoli rullaa
Sundsberg on kiva paikka asua. Rauhallisia työssä käyviä perheitä lähinnä. Oma ala-aste ja päiväkodit. Myös kuntosali ja lenkkimaastot löytyy.
Tomi
Vasurinuoret reissaavat Uudellamaalla nähdäkseen missä voisivat asua jos he tekisivät oikeita töitä: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005430353.html

Juuri näin se pitääkin olla:

Pois sieltä vihervasemmiston valheellisesta kuplasta, ulos katsomaan läheltä kuinka voidaan elää pääasiallisesti omilla tuloilla, ilman sosiaalitukia ja muita julkisia tulonsiirtoja.

Eli sitä elämäntapaa kun valitsee rehellisen työnteon, päätoimisen suunsoiton sijasta.
ilman-muuta

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx