(16) kommenttia

Vastalauseiden myrsky: Vammaisten asuntolahanke voi edetä Sepänkannaksessa – valitus vedettiin oikeudesta pois

Havainnekuva Rinnekoti-säätiön suunnittelemasta asuntolasta.

Rinnekoti-säätiön kehitysvammaisten asuntolasta tehty valitus hallinto-oikeuteen on vedetty pois. Naapureiden valitus nostatti erittäin kovan some-keskustelun.

Rinnekoti-säätiö suunnittelee 15 asunnon yksikköä kehitysvammaisille Sepänkannakselle.

Kirkkonummen kunnanhallitus on varannut asuntolalle tontin Hankaintie 9:stä.

Seitsemän naapuria valitti rakennus-ja ympäristölautakunnan päätöksestä sallia tontilla poikkeama asemakaavasta.

Valittajat eivät pitäneet asuntolan sijaintia sopivana Sepänkannaksen lapsivaltaisella omakotialueella.

> Lue Rinnekoti-säätiön tiedote

Asiasta kertoi ensin Länsiväylä.


(16) kommenttia

Kommentit (16)

Sivut

Mielenkiintoista kuulla tulevaisuudessa "meriselitykset" kun joku näiden tulevien asukkaiden ja vanhojen asukkaiden kanssa ei menekään niin sinisilmäisesti mitä on annettu kuvaa.
Silloinko tilanne on niin että aletaan vetoamaan vammaisuuteen ja käsketään vaan ymmärtämään?
Muutto edessä tämän takia
Olisikin mielenkiintoista lukea tästä aiheesta SELKÄRANKAISEN toimittajan kirjoittamana, miten tähän päätökseen on tultu ja miten tästä jatketaan? Miksi tarinat nousivat lööppeihin juuri nyt? Oliko valitusoikeus muilta kenties mennyt jo umpeen? Jne.
Menikö valitusoikeus jo umpeen muilta?
Valitus on ollut hyvin monitahoinen, mutta media on lainannut siitä vain "houkuttelevimmat osat". En usko, että kenelläkään valittajalla on henkilökohtaisesti mitään vammaisia vastaan.

Myös vammaisten omaiset ovat keskustelleet, etteivät haluaisi lapsiaan Sepänkannakselle, jossa palvelut ovat kaukana. Tuskin ko. yksikkö tulee kauan paikalla olemaan. Tätä media ei pahemmin huomioi vaan some on täynnä turhaa räksytystä ja vihapuhetta valittajia kohtaan.

Mutta minkäs teet, kun sellainen asumisyksikkö johonkin korpeen saadaan, niin sinne on muutettava, jos johonkin aikoo muuttaa.
Syväjärven kelluja
Älä välitä. Minulla on kokemusta tällaisen paikan naapurista ja muutti paikan erilaiseksi. Nämä kaikki asukkaat eivät todellakaan ole mitään kotoaan juuri muuttaneita kipeästi kotia tarvitsevia nuoria. Sinänsä olen vammaisten puolella, mutta asiat pitää valmistella avoimesti ja asukkaita kuunnellen.
That's it
Masalaan Ratavallin alueelle saa minun puolestani rakentaa asumisyksikön. Meillä onkin jo sellainen vanhuksille. Ihmiset eivät ole minua koskaan pelottaneet.

Mikä se "toinen puoli" nyt on?
Kuulisin mielelläni yhdenkin konkreettisen haitan joko tuosta voi aiheutua.

Hintojen lasku on konkreettinen haitta, jos joku voi osoittaa niin jossain tapahtuneen. Kuulisin myös mielelläni kuinka monta euroa on liikaa siitä että kehitysvammainen nuori saa kodin. Mikä on kipukynnys euroissa?
Keijo

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx