(16) kommenttia

Veikkolaa päästään rakentamaan ylöspäin − ensimmäisen kerrostalon korkeutta on välillä nostettu ja laskettu, nyt vaihteeksi nostettiin

Pientalovaltainen Veikkola on saamassa ensimmäisen kerrostalonsa. Kirkkonummen valtuusto pisti taloon yhden kerroksen lisää.

Kerrostalojen rakentaminen Veikkolaan on ollut vuosia kestopuheenaiheena. Kylän ensimmäinen kerrostalo sai viimein maanantai-iltana valtuuston siunauksen.

Päätös oli kaikkea muuta kuin yksimielinen. Harvinaisen moni valtuutettu jätti vielä jälkikäteen päätökseen eriävän mielipiteen.

Kysymys on K-kaupan tontin asemakaavamuutoksesta. Uuudessa kaavassa Kesko saa mahdollisuuden laajentaa kauppaa ja lisää autopaikkoja.

Kaupan taakse metsään on kaavassa varattu paikka kerrostalolle, johon alunperin oli suunniteltu neljä ja puoli kerrosta.

Yhdyskuntatekniikan lautakunta hyväksyi vuosi siten uuden kaavan, mutta kunnanhallitus leikkasi talosuunnitelmasta yhden kerroksen pois.

Perusteena oli eritoten se, että uusi talo ei istu Veikkolan keskustan maisemaan ja se varjostaa ympäristön taloja ja pihoja. (Viisykkönen 24.1.)

Valtuustossa maanantai-iltana Maija Lounamaa (vihr.) esitti, että alkuperäiseen suunnitelmaan palataan ja sallitaan taloon neljä ja puoli kerrosta.

Lounamaa varoitteli, että hanke vaarantuu taloudellisesti, jos kerroslukua rajataan eikä kaivattuja vanhusten asumispalveluita saada Veikkolaan.

Lounamaan esitys meni läpi äänin 28-23 eli Veikkolan ensimmäisestä kerrostalosta tulee neljä ja puoli kerroksinen.

Tosin usea valtuutettu veikkaili, että asian käsittely ei jää tähän, vaan siitä valitetaan.

Useat valtuutetut Matti Kaurilan (kok.) esimerkkiä seuraten jättivät päätökseen eriävän mielipiteen.
 

(16) kommenttia

Kommentit (16)

Sivut

Voisi päättäjät laittaa ensin lapsiperheiden asiat kuntoon esim kirkkonummen sanomissa oli puheterapiasta lukija kirjoittanut Ennen kuin ruvetaan tekemään veikkolasta kerrostalo helvettiä.Riittääkö kunnan palvelut veikkolassa ? Veikkolasta uusi masala =(
?
@Piia Aallonharja. Jos näin, niin miksi esim. PS ei kuunnellut kuntalaisia kuin Friggesby suljettiin?
Jlkv
Hyvä nimimerkki Muita murheita Veikkolassa?
Kirjoitit näin: "Ei muitakaan päätöksiä tehdä asukkaiden mukaan."
Suosittelen seuraavissa kuntavaaleissa äänestämään puoluetta ja ehdokasta, joka tekee päätöksiä kunnan asukkaiden puolesta. Isot kiitokset Veikkolan kyläyhdistykselle, joka on aktiivisesti kerännyt Veikkolan asukkaiden toiveita Veikkolan kehittämisestä. Teidän kuntalaisten puolesta valtuustossa ollaan asioita päättämässä.
Piia Aallonharja, PS
Minun mielestä tuo kerrostalo voisi tulla sillä ehdolla että siihen tulisi nuorille suunnattuja asuntoja joissa olisi opiskelijan budjettiin sopiva kuukausi vuokra.
Veikkolalainen
Mielenkiintoista kuinka kerrostalojen puolustajat eivät halua esiintyä omilla nimillään. Jos niin kerrostaloja kaipaa voi yhtä mainiosti muuttaa asumaan sinne missä niitä on. En ymmärrä mitä lisäarvoa Veikkola kerrostaloista saa, siksi olen niitä vastaan.
Jarmo Uimonen

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx