(11) kommenttia

Yli 130 ok-tonttia ja lähes 1.000 uutta asukasta − vanha kylämiljöö muuntuu isoksi asuinalueeksi

Juhlakallion ja Tolsanmäen kaava-alueille (valkoisella merkitty) on suunniteltu merkittävä määrä uusia pientalotontteja.

Kirkkonummen keskustan ja Tolsan välillä sijaitsevan vanhan kylämiljöön kaavasuunnitelmia  on hiottu lopulliseen muotoon. Kukkuloiden keskelle kaavaillaan isoa pientaloaluetta.

Vanha Heikkilä on Kirkkonummen keskustan syntysijoja keskiaikaisen kirkon ohella.

Alueella sijaitsevat muun muassa vanha kunnantalo, joka rakennettiin alun perin sairaalaksi ja Eliel Saarisen suunnittelema Ljunghedan seurantaloa.

Kaavoitusta on suunniteltu kolmisen vuotta. Päämääränä on ollut saada alueelle runsaasti uusia tontteja ja samalla säilyttää vanha kylämäinen miljöö.

Juhlakallion ja Tolsanmäen asemakaavat ovat valmistuneet muutosten jälkeen nähtäville ja päätettäviksi.

Uusiin kaavoihin on merkitty yli 130 uutta omakotitalotonttia. Niistä kunnan omilla mailla on 44.

Tolsan aseman lähelle ja Vanhan Rantatien tuntumaan on varattu myös tontteja, joille voi rakentaa puukerrostaloja. Muutenkin uudet talot tulisivat olla puuta.

Jos suunnitellut rakennusoikeudet toteutuvat, tulee vanhaan Heikkilään arviolta 920 uutta asukasta. Tällä hetkellä asukkaita on noin 250.

Kaavassa yksityisessä omistuksessa oleville tonteille on tulossa lisää rakennusoikeutta ja omistajien niin halutessa niitä voidaan lohkoa uusiksi rakennuspaikoiksi.

Kaavoista on jo toissa vuonna kysytty mielipiteitä. Muistutuksia on tullut kymmeniä muun muassa alueen nykyasukkailta.

Kaavasuunnitelmia on arvosteltu siitä, että historialliselle alueelle tulee tehorakentamista, joka tuhoaa vanhan Heikkilän.

Osa maanomistajista on kritisoinut myös sitä, että kunta heidän mielestään pakottaa rakentamaan vanhoja tontteja täyteen.

Varsin suurta rakennusoikeuden nostoa on perusteltu erityisesti sillä, että alue on kävelymatkan päässä keskustan palveluista ja hyvistä joukkoliikenneyhteyksistä.

Kaava-alueiden reunalla oleva historiallinen Vanha Rantatie säilyy nykyisellä paikallaan ja pitkälti nykymuodossa.

Kaava-alueiden eteläreunaan radan varteen on mahdollista rakentaa yhtenäinen kevyenliikenteenväylä keskustasta Tolsaan.

Kaava-alue on maastoltaan hyvin monimuotoinen. Jylhät kallioalueet säilytetään ennallaan.

Suojeltavaksi ehdotetaan kaavoissa yhteensä 35 rakennusta.

Kaavaehdotukset ovat kuntatekniikan lautakunnan käsittelyssä 15.2.

(11) kommenttia

Kommentit (11)

Sivut

Kyllä sitä peltoa löytyy muualta rakennettavaksi. Nyt pilataan liialla tehorakentamisella paljon sellaista, mitä ei koskaan saada takaisin. On muuten ainoa ulkoilualue asukkaille.
näennäin
Tuo maastonrepale on mitä parhain uudelle asuinalueelle, palvelut lähellä, hyvät kulkuyhteydet eikä erämainen maastokaan luonnossa liikkumiseen ole kaukana...
Anonyymi
Onhan se hyvä jos saadaan edes asukkaita kun kaikki yrittäjät häädetään pois jos joku haluaa vähän laajentaa se ei onnistu kohta on kaikki karkotettu
Päättäjät hoi
Eikö Kirkkonummella ole yhtään hyvää ruokakauppaa? Eikö junalla pääse Helsinkiin ihan kohtuullisen nopeasti? Kouluista en osaa sanoa mitään, mutta tietysti ne on fiksattava, jos ja kun kerran hometta löytyy. Pankkiasiat hoituvat netissä, samoin vakuutusasiat. Ainut mitä tänne lisää kaipaan on jotain parempia ruokapaikkoja ainaisten kebab- ja pizzapaikkojen tilalle/lisäksi.

Ensimmäistä kertaa muuten sellainen paikka omakotitaloille, johon voisin harkita rakentavani.
Tyytyväinen asukas
Kyllä tuo on oikea paikka uudelle asutukselle, palvelut ja liikenneyhteydet lähellä. Ne jotka narisee huonoista liikenneyhteyksistä paikassa josta pääsee bussilla ja junalla kaikkiin ilmansuuntiin, voisi pohtia asuuko itse sittenkään oikeassa paikassa.
Aaniran

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx