(9) kommenttia

Yli 40 omakotitonttia tulossa tarjolle: Juuri kukaan ei halua ostaa Kirkkonummella tonttia − vuokraaminen kiinnostaa

Kirkkonummen kunnan omakotitonttien tarjontaan on tulossa merkittävä lisä. Kunta pistää myyntiin tai vuokralle 42 uutta tonttia Kantvikissa.

Tällä hetkellä Kirkkonummen kunnan tonttitarjonta on niukka. Vapaana on vain neljä tonttia Sepänkannaksen alueella.

Uusi omakotitalokohde valmistuu ensi syksyksi Haapiorinteen alueelle, kun kadut ja muu kunnallistekniikka on rakennettu.

Omakotitonttien pinta-alat ovat 610 - 945 neliötä. Tonttien myyntihinnaksi on kaavailtu 75.000-100.000 euroa ja vuosivuokra olisi puolestaan 4 prosenttia myyntihinnasta.

Hintataso on määritelty lähistöllä olevien tonttikauppojen ja myynnissä olevien tontinhintojen perusteella.

Yksityiset omistajat ovat myyneet Kantvikin alueella neljä omakotitonttia parin viime vuoden aikana hintaan 68.000 - 84.000 euroa.

Lisäksi Haapiorinteen alueella on yksityisomistajilla myynnissä viisi omakotitonttia hintaan 75.000 - 87.000 euroa.
 
Tontinhakijoilla on mahdollisuus itse valita, haluaako hän ostaa tai vuokrata tontin. Etusija tontin saamiseen on hakijalla, joka haluaa ostaa tontin.

Kirkkonummen kunnan kokemusten mukaan ostotonteille ei ole juurikaan kysyntää eikä muutosta tähän ole näköpiirissä.

Yhdyskuntatekniikan lautakunta käsittelee tonttien myyntiehtoja 20.4.

(9) kommenttia

Kommentit (9)

Sivut

Pienet tonttikoot, joista Tero Strand kirjoittaa, ovat myös ihmetyttäneet Kirkkonummen Pienkiinteistöyhdistystä (KPY) ry ja olemmekin useassa viimeaikaisessa lausunnossa, esim Veikkolanportti 2, Prikinranta ja Laguksenpuisto, juurikin esittäneet huolemme pieniä tontteja kohtaan.

Veikkolanportti 2 kaavaehdotuksessa oli AO-tonttien keskimääräinen koko vain n. 800 m^2 - tarkoittaen että osa tonteista on huolestuttavan pieniä. Kirkkonummi ei ole Helsinki - meillä on mahdollisuutta kohtuullisen asumisväljyyteen.

KPY, hallituksen jäsen
Jerri Kämpe-Hellenius
Nuo pienimmät omakotitalotontit ovat kyllä vastoin kaikkea kestävää kehitystä. Tehkää niihin rivitaloja ja hyödyntäkää neliöit kunnolla. Samalla yhteen rakennukseen tulee kerralla se mitä moneen joudutaisiin laittamaan. Moni tuttu on sanonut kiitos ei 600 neliön tontille!
Tero Strand
Aika kovia ovat hintapyynnöt. Kantvik on kuitenkin aika kaukana palveluista ja julkisen liikenteen yhteydet ovat niin hitaat että perheellä on pakko olla kaksi autoa.
sdkfz
Tontteja kannattaa ilman muuta kaavoittaa alueille, joissa on päiväkoti- ja koulutarjonta olemassa. Kantvikiin valmistuu lähiaikoina uusi päiväkoti ja myös kaupalliset palvelut on turvattu toisin kuin esimerkiksi Jorvaksessa.

Tuo kommentti myynnin vaikeudesta on varmaan lähtöisin Sepänkannaksen alueen tonttien myyntivaikeudesta, joka pääosin johtuu kosteikolla sijaitsevista tonteista, jotka vaativat paalutuksen perustuksille.

Haapiorinteen tonteille saa rakentaa 200+30 neliötä kahteen kerrokseen, jolloin hoidettavaa pihaa jää ihan tarpeekisi. Jos haluaa ison tontin ja oman rauhan, niin Kirkkonummella löytyy kyllä haja-asutusalueita, jonne voi mennä piiloon...
Markku Viitanen, Kantvik
Ei makeaa mahan täydeltä.
Peppi

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx